«محمد امانی» روز پنجشنبه به مناسبت هفته سلامت گوارش در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: استفاده بیش از حد گوشت قرمز، کشیدن سیگار، مصرف الکل، کمبود کلسیم، فولات و مواد حاوی فیبر و مصرف کم سبزی و میوه نیز در ابتلاء به سرطان روده بزرگ تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه افراد چاق و کم تحرک، بیشتر در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دارند، به مردم توصیه کرد که با مصرف غذاهای مناسب، تحرک بدنی و پرهیز از مصرف سیگار و الکل به مقابله با سرطان روده بزرگ بروند.
فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که سابقه ابتلاء به سرطان ارگانهای مختلف مانند رحم، تخمدان و روده را در بین بستگان خود یا سابقه ابتلاء به بیماری التهابی روده (کولیت اولسرو یا کولیت کرون) را دارند، در معرض جدی ابتلاء به این سرطان هستند.
امانی با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ از ضایعهای به نام پولیپ یا اصطلاح عامیانه گوشت اضافه در روده به وجود میآید، عنوان کرد: این ضایعات کوچک به مرور رشد کرده و بزرگ شده و در نهایت به سرطان روذه بزرگ تبدیل میشود.
عضو هیأت علمی پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر این ضایعات به موقع تشخیص داده شود، به راحتی میتوان آن را حین آندوسکوپی، خارج کرد تا خطر بدخیمی آن از بین برود.
وی یادآورشد: پولیپ در افراد بالای ۵۰ سال شیوع بالایی دارد و ۲۵ درصد افراد بالاتر از ۵۰ سال و ۵۰ درصد افراد بالاتر از ۶۰ سال در معرض خطر ایجاد پولیپ قرار دارند.
امانی غربالگری را روشی برای تشخیص بیماریهای خاموش و بدون علامت دانست و ادامه داد: براساس پروتکلهای جهانی همه افراد بالاتر از ۵۰ سال باید از نظر ایجاد پولیپ و خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ غربالگری شوند.
وی، مهمترین و دقیقترین روش غربالگری پولیپ و سرطان روده بزرگ را کولونوسکوپی اعلام کرد و گفت: درصورت وجود پولیپ این امکان وجود دارد که با روشهای مختلفی این ضایعه برداشته شود.
امانی با تاکید بر اینکه اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است، خاطرنشان کرد: با روشهای غربالگری، برخی کشورها توانستهاند حدود ۶۰ درصد شیوع این سرطان را کاهش دهند.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف بالای غذای پرچرب به خصوص چربی حیوانی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد.
نظر شما