۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۳۹
کد خبر: 83326269
T T
۰ نفر
 ۸۵ درصد بناهای تاریخی سمنان در تملک میراث فرهنگی نیست

سمنان- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمنان گفت: مالکیت ۸۵ درصد از بناهای تاریخی این شهر در اختیار اشخاص یا اوقاف و امور خیریه است و برای رونق گردشگری در مرکز استان باید مالکان این بناها همکاری کنند.

حمیدرضا دوست محمدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: در شهر سمنان ۳۰۰ بنای باارزش و خانه تاریخی وجود دارد اما برخی مالکان مشارکت و همکاری در بازسازی و مرمت این خانه‌های تاریخی ندارند.
وی با بیان اینکه از ۳۰۰ بنای تاریخی تعدادی تحت تملک اداره اوقاف و امور خیریه است، ادامه داد: تنها پنج خانه تحت تملک میراث فرهنگی است که برای رونق گردشگری و اشتغالزایی ۲ بنا را به بخش خصوصی واگذار کرده است.
وی افزود: دولت برنامه‌ای برای تملک بناهای تاریخی ندارد و رویکرد اصلی ترغیب بخش خصوصی برای زنده نگهداشتن حیات این بناهای تاریخی با در نظر گرفتن بسته‌های حمایتی است.
دوست محمدی تصریح کرد: رسیدن به توسعه پایدار با کمک بخش خصوصی محقق می‌شود؛ دولت، با وجود مشکلات متعدد در بخش اعتبارات و محدودیت بودجه، به تنهایی نمی‌تواند بناهای تاریخی و خانه‌های باارزش را یک جا مرمت و بازسازی کند.
به گفته وی، واگذاری و تملک خانه‌های باارزش و بناهای تاریخی مشکلی در روند ثبت در فهرست میراث ملی ایجاد نمی‌کند.
دوست محمدی یادآور شد: ۱۲۰ کاربری مانند سفره خانه، هتل، اقامتگاه بومگردی و فرهنگسرا، برای استفاده از بناهای تاریخی تعریف شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان خاطرنشان کرد: دولت بدون داشتن هیچ گونه چشمداشت در مالکیت بخش خصوصی با ارائه تسهیلات در مرمت و بازسازی بنای تاریخی کمک می‌کند.
به گزارش ایرنا، در شهر سمنان در حدود ۳۵۷ هکتار بافت تاریخی وجود دارد که در چهار محدوده مجزا شامل سه محله ثلاثه و یک محله به عنوان محدوده حصار نادری تعریف شده که آثار فاخری مربوط به دوره قبل و بعد از اسلام در این محله‌ها وجود دارد.
استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۸ اثر تاریخی شناسایی شده است و تاکنون ۸۱۳ اثر از این تعداد در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است، سال گذشته ۱۳ بنا، ۲۲ اثر منقول تاریخی، ۲۰ اثر ناملموس، ۶ اثر طبیعی استان سمنان در فهرست ملی ثبت شده و ۱۶ اثر تاریخی نیز تعیین حریم حفاظتی شدند.
۷۳۴۲/۶۱۰۳