۲۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۱
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83401349
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گردشگری رونق‌بخش توسعه اقتصادی روستاهای سمنان است

سمنان- ایرنا- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: توسعه و ترویج گردشگری به ویژه راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی، جان دوباره‌ای به زندگی روستاییان استان بخشید.

مهدی جمال روز پنجشنبه به خبرنگاران در سمنان اظهار داشت: اکنون ۷۸ اقامتگاه بوم گردی در ۲۰ روستا استان سمنان فعال است و این اقامتگاه ها زمینه ساز احیاء و رونق روستاها و نگهداشت جمعیت و جلوگیری از مهاجرت می شود.

وی با بیان اینکه ۴۰ روستای هدف گردشگری در استان سمنان وجود دارد، گفت: مرمت آثار تاریخی در روستاها برای رونق گردشگری و بهبود معیشت روستاییان ضرورتی اجتناب ناپذیر است و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان مرمت آثار تاریخی برای احیای روستاها را در اولویت کاری خود داد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان تصریح کرد: بیش از ۲۰ اثر تاریخی در یکسال اخیر در روستاهای استان سمنان مرمت و بازسازی شده است.

وی یادآور شد: مرمت و بازسازی مسجد جامع فرومد، چاپارخانه روستای ارمیان میامی، کاروانسرای الهاک، امامزاده شمس الدین روستای تویه دامغان، طراحی و اجرای چشم انداز مقبره شیخ حسن جوری، مرمت کاخ ابراهیم خان روستای ملاده مهدیشهر، مرمت و ساماندهی منطقه چشمه علی دامغان، مرمت آب انبار روستای قاطول گرمسار و ارگ اعلاء سمنان، از جمله فعالیت‌های حوزه مرمت و بازسازی آثار تاریخی روستاهای استان است.

وی با اشاره به ثبت ۱۶ اثر در روستاهای استان سمنان در فهرست آثار ملی، گفت: از جمله این آثار می‌توان به ثبت اثر طبیعی تلخاب روستای لاسجرد در شهرستان سرخه اشاره کرد.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش و توانمندسازی روستائیان در حوزه توسعه گردشگری افزود: بر این اساس، دوره‌های آموزشی توانمندسازی روستاها در حوزه گردشگری برای مدیران و فعالان اقامتگاه های بوم گردی، دهیاران و فعالان گردشگری روستاهای هدف گردشگری برگزار شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، واگذاری مناطق نمونه گردشگری به سرمایه‌گذار بخش خصوصی را از دیگر راه‌های احیای روستاها عنوان کرد و گفت: تا کنون چهار منطقه آبگرم، پیغمبران، سد شهید شاهچراغی و جنگل ابر شاهرود، به بخش خصوصی واگذار شده است.

استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۸ اثر تاریخی شناسایی شده است و تا کنون ۸۱۳ اثر از این تعداد در فهرست میراث ملی به ثبت رسید.
۱۳ بنا، ۲۲ اثر منقول تاریخی، ۲۰ اثر ناملموس، ۶ اثر طبیعی استان سمنان در سال ۹۷ در فهرست ملی ثبت و ۱۶ اثر تاریخی نیز تعیین حریم حفاظتی شد.

۷۳۴۲/‏۶۱۰۳

اخبار مرتبط