به گزارش روز شنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، تابستان سال گذشته تولید در مقیاس صنعتی این نانوکاتالیست در نانوپارس اسپادانا آغاز شد و در نهایت با فروش این محصول به پتروشیمی کارون، تجاریسازی این محصول به ایستگاه نهایی رسید.
مهسا وکیلی بیان کرد: بازار داخلی برای این کاتالیست بسیار وسیع بوده و بعد از موفقیت در بازار داخلی و تأمین نیاز داخلی، امکان صادرات این محصول به خارج نیز وجود دارد.
وی افزود: پیش از این محصولات نانویی مختلفی نظیر نانوکاتالیست دهیدروژناسیون، نانوکاتالیست گوگردزدا، نانوکاتالیست اکسی کلراسیون و پودر آلومینای نانوساختار را تولید و به بازار ارائه کردهایم و این کاتالیست تبدیل Nox به ازت، جدیدترین محصول ماست. علاوه بر این، دانش فنی پایه کاتالیست زئولیت و آلومینا را دارا بوده و تمام زنجیره تولید از مواد اولیه تا دانش فنی را به صورت بومی در اختیار داریم، هرچند برخی شرکتهای داخلی هنوز به جای استفاده از این محصولات، از محصولات چینی استفاده میکنند.
وکیلی گفت: ما با استفاده از روش جدید SHOJ موفق به تولید اکثر نانوذرات اکسیدی شدهایم، یکی از نانوذرات پرکاربرد و با ارزش تولیدی شرکت ما، نانوذرات آلومینا است که به سبب دارا بودن مورفولوژی و ساختار مطلوب، برای ساخت کاتالیستها مورداستفاده قرار میگیرد، استفاده از روش SHOJ در تولید نانوذرات آلومینا موجب شده است تا بتوان با کنترل پارامترهای فرآیند مذکور به مورفولوژی مناسب دست یافت. یکی از کاربردهای نانوآلومینا تولید کاتالیستهای هیدروژنزدا است.
کاتالیستهای هیدروژنزدا در صنایع نفت و پتروشیمی جهت تبدیل مواد با کاربرد کمتر به مواد باارزشتر مورد استفاده قرار میگیرند. این شرکت ایرانی با افزودن پروموترهای مختلف به پایه کاتالیست و نیز جایگزین کردن فلزات فعالتر موفق شده گرید جدیدی از کاتالیستهای هیدروژنزدا را تولید کند که به همین سبب گواهی دانشبنیانی را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کسب کرده است.
علمی ** ۹۳۴۰** ۱۰۵۵
نظر شما