علی اکبر صابری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس برآوردهای انجام شده میزان خسارت های وارد شده به روستاها، ۸۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است اما رقم قطعی آن باید توسط کارشناسان پژوهشکده سوانح طبیعی کشور اعلام شود.
وی با اشاره به حضور کارشناسان پژوهشکده سوانح طبیعی کشور در استان گفت: این کارشناسان علت ها و راهکارهای حل مشکل حادثه رانش زمین را مطالعه می کنند.
وی در باره اعتبار مورد نیاز برای بازسازی مناطق خسارت دیده ناشی از رانش زمین و سیلاب گفت: این بنیاد با توجه به میزان خسارت های سوانح پیشین، ارزیابی مقدماتی داشته است اما رقم نهایی و قطعی با توجه به مطالعات پژوهشکده سوانح طبیعی کشور اعلام می شود.
صابری با اشاره به اینکه کارشناسان، ۱۷ روستای دچار رانش زمین استان را مورد بازدید قرار داده اند گفت: انجام اقدامات برای برطرف کردن مشکل، ارائه راهکار برای تثبیت بافت روستا و برنامه ریزی برای جابه جایی واحدهای مسکونی بسته به نظر این مطالعات است.
وی با بیان اینکه ارائه نسخه برای حل مشکل و برآورد هزینه تثبیت بافت روستا در چند نقطه نیاز به مطالعه تکمیلی دارد خاطرنشان کرد: برای دست یابی به اطلاعات بیشتر برای ارائه راهکار، باید درپنج، ۶ روستا مطالعه تکمیلی انجام شود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی گفت: رانش زمین در روستاهای گلی و عرب، سبب شکسته شدن آسفالت معابر شده است البته اکنون بستر برای زیرسازی و آسفالت مهیا نیست و باید با ارائه راهکار، برای بازسازی مناطق آسیب دیده اقدام شود.
صابری تصریح کرد: تثبیت بافت روستا شامل اقداماتی همچون زه کشی، ایجاد کف بند در روخانه ها، جدول گذاری و جمع آوری آب های سطحی است و برای پیشگری از خسارت سیل و حفاظت از بافت روستاها نیاز به ساخت سیل بند خاکی دیوار ساحلی و پل آبنما وجود دارد که در برخی روستاها این اقدامت پیگیری شده است.
وی در باره علت های ایجاد رانش زمین گفت: در دهستان بدرانلو، به واسطه جنس خاک، زمین مستعد رانش است و این مشکل در بیشتر روستای مسیر جاده قدیم بدرانلو و منطقه کسبایر شهرستان بجنورد وجود دارد و در شهرستان شیروان هم ساکنان روستاهای سرانی و نامانلو با رانش زمین درگیر هستند.
صابری اظهار داشت: آبیاری سنتی و غرقابی زمین های کشاورزی یکی از علت های تشدید مشکل رانش زمین در روستاها بوده و یکی دیگر از عوامل تشدید کننده، وجود چاه های جذبی در روستاها است و در این زمینه از شرکت آب و فاضلاب روستایی انتظار می رود در صورت امکان برای اجرای طرح فاضلاب در این روستاها اقدام کند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عوامل تشدید مشکل رانش، نشتی آب و یا سرریز شدن منبع آب است.
به گزارش ایرنا، مشکل رانش زمین و سنگ افتان در روستاهای استان امسال، ۳۵۰ واحد مسکونی را در معرض خطر قرار داده است و شماری واحد مسکونی هم تخریب شده است.
۷۱۸۵/ ۶۰۴۲
نظر شما