طرح احداث «پارک بزرگ» تبریز در سال ۱۳۵۰ تصویب شد و آن هنگام تصویب قرار بود این پارک در مساحت ۸۸۰ هکتار احداث و به «پارک بزرگ خاورمیانه» تبدیل شود؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در سال ۱۳۷۰، طرح احداث این پارک مطرح و مقرر شد، سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز، احداث آن را بر عهده بگیرد؛ در اوایل سال ۱۳۸۰ فازهای اول و دوم این طرح در روبروی فرودگاه تبریز و در سمت کارخانه شیر پگاه احداث شد.
شهردار تبریز امروز یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی تبریز با بیان اینکه باید تکلیف این طرح هرچه سریع تر مشخص شود، افزود: تاکنون بخش هایی از این بوستان به عنوان بزرگ ترین مجموعه تفریحی این شهر به بهره برداری رسیده است.
شهین باهر با بیان اینکه این بوستان به وسعت 8 کیلومتر مربع در شمال غرب تبریز احداث می شود، اظهار داشت: در طراحی این بوستان مجموعه های متعددی مانند پیست های اتومبیل سواری، اسب سواری و دوچرخه سواری، دریاچه های قایقرانی، رستوران، سالن های سرپوشیده تفریحی، شهربازی و هتل گنجانده شده است.
پارک بزرگ در صورت تکمیل و بهرهبرداری، ریه تنفسی شهر تبریز بوده و همچنین یکی از مناطق جذب گردشگران داخلی و خارجی در آینده خواهد بود. این پارک که 2 رودخانه مهران رود و تلخه رود از وسط آن عبور میکنند، در محل پیشین زمینهای کشاورزی احداث خواهد شد.
به دلیل مرغوب بودن خاک و قابلیت تبدیل سریع به فضای سبز مناسب و کاشت انواع درختان، توسعه و تکمیل این پارک، از سالهای گذشته یکی از اهداف شهرداری تبریز بوده است؛ ولی به دلیل وسعت زیاد منطقه و زیر کشت بودن قسمتهایی از این پارک (سیفی کاری)، مشکل تملک، تأمین اعتبار و سایر هزینهها باعث شده است تا روند تکمیل این پارک به کندی پیش برود.
شهردار منطقه 4 تبریز نیز اواخر اردیبهشت ماه امسال اعلام کرده بود که مطالعات کافی تبدیل پارک بزرگ تبریز به پارک صیفیجات انجام شده و به زودی این پروژه کلید میخورد.
«اکبر امجدی» با بیان اینکه مطالعات پارک بزرگ از سال گذشته توسط مشاور آغاز شده است، ادامه داد: بر اساس سیاست شهرداری از مشاور درخواست شده بود که مطالعات با مدنظر قرار دادن حفظ کاربری فعلی پارک و احداث کاربریهای مورد نیاز در زمینهای متعلق به شهرداری انجام دهد.
وی ادامه داد: سالهاست طرح احداث پارک بزرگ تبریز مصوب شده ولی دید غیر واقع بینانه دلیل عدم اجرای این پروژه است؛ چرا که تملک تمامی اراضی غیر واقعی به نظر میرسد. شهرداری تبریز برای جلوگیری از بیکار شدن صیفی کاران اکنون به دنبال حفظ کاربری فعلی پارک و احداث پارکینگ، راههای دسترسی به خیابانها، سرویس بهداشتی و ... با اعتبار 10 میلیارد تومان است.
وی تاکید کرد: سایر کاربریهای مورد نیاز با مشارکت بخش خصوصی احداث خواهد شد.
امجدی از ایجاد بازارچههای فروش سبزیجات در محل پارک بزرگ نیز خبر داد و افزود: با احداث این بازارچهها، شهروندان محصولات تولیدی کشاورزان را خریداری میکنند؛ همچنین به منظور ایجاد جذابیت برای شهروندان، برگزاری نمایشگاههای مختلف هم پیش بینی شده است.
وی یادآوری کرد: به منظور جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، با میراث فرهنگی جهت ثبت پارک بزرگ تبریز به عنوان اثر معنوی مذاکره شده است.
8023/518
نظر شما