به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از برلین، وی افزود: هنوز می توان پیمان منع موشک های میان برد هسته ای (INF) را نجات داد و برای حفظ آن اراده سیاسی مورد نیاز است.
دبیر کل ناتو ادامه داد: این ائتلاف با شمار بالایی موشک های روسی در اروپا، می تواند پا برجا بماند و سیاست ارعاب دشمن بالقوه در جهان را بدون پیمان منع موشک های میان برد هسته ای را دنبال کند.
وی ادامه داد: مسکو در سال ۱۹۸۷ نشان داد که می تواند موشک های کروز را ظرف چند هفته نابود کند.
استولتنبرگ یادآور شد که پاسخ ناتو به تعلیق پیمان منع موشک های میان برد هسته ای، متناسب، هماهنگ و دفاعی خواهد بود.
وی تاکید کرد که این تمهیدات می تواند در قالب امضای یک معاهده جدید کنترل تسلیحاتی یا پاسخ نظامی جدید در حیطه سلاح های متعارف باشد.
دبیر کل ناتو در عین حال گفت که این نهاد قصد ندارد تسلیحات هسته ای جدیدی را در اروپا مستقر کند.
وی بار دیگر روسیه را به نقض معاهده منع موشک های میان برد هسته ای متهم کرد و از مسکو خواست موشک های نوع «اس اس سی – ۸» را امحا کند.
وی با اشاره به افزایش قدرت نظامی چین، افزود: چین سرمایه گذاری زیادی را در بخش توسعه تسلیحات از جمله سلاح هسته ای صورت می دهد. برخی کشورهای عضو ناتو معتقدند که به مصلحت است چین را به سیستم جدید کنترل تسلیحاتی راه داد.
معاهده منع موشک های میان برد هسته ای هشتم دسامبر ۱۹۸۷ بین اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا امضا شد و اول ژوئن ۱۹۸۸ به اجرا در آمد.
این پیمان به مسابقه نیمه تسلیحاتی دهه ۱۹۸۰ میلادی که در نتیجه استقرار موشک های هسته ای «اس اس - ۲۰» شوروی برای هدف قرار دادن پایتخت های اروپای غربی به راه افتاد، پایان داد.
آمریکا معتقد است که روسیه با زیر پا گذاشتن این پیمان مربوط به دوران جنگ سرد، در حال تولید سیستمی موشکی است که امکان حمله هسته ای مسکو به اروپا را فراهم می کند.
اتهام های وارده به روسیه از سوی آمریکا ممکن است روابط بین مسکو و غرب را که در سطح پایینی از زمان الحاق شبه جزیره کریمه اوکراین به روسیه در سال۲۰۱۴ قرار دارد، تیره تر کند.
کارزار هوایی روسیه در سوریه و اتهام های مطرح شده علیه مسکو مبنی بر مداخله در انتخابات های غرب نیز به تنش بین مسکو و غرب دامن زده است.
شبس*اروپام**۹۱۰۹**1917
نظر شما