۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۱۷
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 83330815
T T
۰ نفر
کتاب «مفهوم بَند در موسیقی کُردهای مُکریان» منتشر شد

سنندج - ایرنا - رئیس حوزه هنری کردستان از انتشار کتاب پژوهشی «مفهوم بند در موسیقی کُردهای مُکریان» به همراه سی دی اثر کژوان ضیاءالدینی هنرمند کردستانی در انتشارات سوره مهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امین مرادی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این کتاب اثر پژوهشی هنرمند توانمند استان کژوان ضیاءالدینی است که در آن پس از تشریح ویژگی های جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی منطقه مُکریان به ارائه دورنمایی از گونه های موسیقی رایج در این ناحیه و ساختار موسیقایی آنها می پردازد.


وی افزود: این اثر دارای 168 صفحه و در چهار بند شامل مقدمات و روش و آوانگاری، تعاریف و مفاهیم، ویژگی های مُدال خرده بندی مُکری و نتیجه گیری، 23 آوانگاری و در 29 شکل در قالبی پژوهشی چاپ شده است.


رئیس حوزه هنری کردستان اضافه کرد: در این کتاب ضمن مطالعه واژه شناسی این فرهنگ و ارتباط های ساختاری موسیقی مکریان و موسیقی دستگاهی ایران وتفاوت و شباهت های موسیقی مُکری و دیگر کردهای ایران، به تجزیه و تحلیل ساختارهای بنیادین موسیقایی و استخراج ویژگی های بخشی از این موسیقی، پرداخته شده است.


وی یادآور شد: این کتاب به همراه سی دی مربوطه توسط حوزه هنری استان کردستان در انتشارات سوره مهر در شمارگان 1250 نسخه با قیمت 300هزار ریال چاپ و روانه بازار شده است.


مرادی یادآور شد: در سال های اخیر به همت هنرمندان وپژوهشگران توانمند عرصه موسیقی و به منظور معرفی پتانسیل های موسیقایی سنتی و فولکلور مناطق مختلف کردستان آثار ارزشمندی در قالب کتاب و سی دی های پژوهشی و آموزشی، مقاله عرضه شده است.


وی گفت: کتاب و سی دی پژوهشی سمفونی اورامان اثر مهدی احمدی، کتاب دو جلدی آموزش جامع دف نوازی اثر فرزاد عندلیبی،  کتاب آموزشی پرواز قطعاتی برای کمانچه اثر راشد بابا شهابی، سی دی پژوهشی قطعات عرفانی دف، آلبوم موسیقی اورامی «کوسالان» اثر هیوا شاه محمدی خشی از فعالیت های صورت گرفته در این زمینه است.


رئیس حوزه هنری کردستان با اشاره به سیاست های محوری حوزه هنری در بخش موسیقی تاکید کرد: برجسته سازی نمادها و ارزش های اسلامی و انقلاب، ارتقای حساسیت مردم در انتخاب موسیقی مناسب، معرفی موسیقی ارزشمند و فاخر سنتی و فولکلور و نمونه آفرینی در این زمینه از اولویت هایی است که در بخش موسیقی مد نظر است.


وی اظهار داشت: در کنار این اهداف و سیاست ها، ارتقای توانایی و مهارت های هنرمندان جوان، معرفی جنبه های بومی موسیقی غنی استان و فراهم سازی زمینه تولید آثار ارزشمند هنرمندان جوان مورد توجه جدی است.


مرادی افزود : بخش عظیمی از میراث فرهنگی مردم کردستان آواها و نواهای بی شماری است که در قالب های مختلف موسیقایی نمود پیدا کرده و به عنوان نمادی از هویت ملت کُرد خودنمایی می کند.


کژوان ضیاءالدینی متولد 1367 سنندج، رتبه‌ یک کنکور کارشناسی ارشد موسیقی ایرانی سال 1390 فارغ التحصیل دوره‌ کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی ایرانی از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران (1392)، فارغ التحصیل دوره‌ کارشناسی نوازندگی موسیقی ایرانی از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران (1390) است که ضمن کسب عناوین مختلف در جشنواره های مختلف داخلی سابقه تدریس در آموزشگاه های مختلف و همچنین دانشگاه های کشور را دارد و هم اکنون نیز عضو هیأت علمی دانشگاه هنر و معماری دانشگاه کردستان است.


از جمله فعالیت های دیگر این هنرمند می توان به انجام طرح پژوهشی با عنوان «موسیقی کردهای مکریان» به سفارش حوزه‌ هنری استان کردستان (1392)، نگارش سلسله مقالات انتقادی سیزده‌ گانه در رابطه با فرهنگ موسیقایی کردستان در هفته نامه‌ سیروان (91-1390) و داوری هفتمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت، تشکیل گروه موسیقی سنتی دانشگاه کردستان اشاره کرد.
7348/9102

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha