امید یوسفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه زیستگاه های استان پذیرای ۳۰۰ گونه پرنده است، افزود: یک سوم این پرندگان بومی منطقه هستند که عمده ترین این پرندگان فلامینگو، اردک سر سفید و مرمری، پلیکان های خاکستر و سفید، میش مرغ، آنقوت، کبک دری، انواع عقاب اعم از طلایی و مار خور و هما وکرکس و پرندگان مهمی دیگر که آبزی و کنار آبزی هستند و در تالاب ها و در مناطق دشت ها، ارتفاعات و صخره ها زندگی میکنند و در کل سطح استان پراکنده اند.
وی گفت: اردک های مرمری و سر سفید در تالابها و میش مرغ در دشتها، کبک دری در ارتفاعات و صخره ها، عقاب هما در کوهستانها و فلامینگو و آنقوتها در مناطق تالابی بوده و کنار آبزی زیست میکنند و پرندگان خشک زی شامل پرندگان شکاری و کبک دری و میش مرغ است.
وی افزود: تالاب کانی برازان، سد ارس و تالاب های اقماری دریاچه ارومیه در رده های بعدی برای انتخاب پرندگان مهاجر و بومی برای زیست قرار دارند.
یوسفی با اشاره به نقش مشارکتی مردم و دولت در حفاظت از پرندگان ادامه داد: این استان دارای تنوع پرندگان است که نیازمند حفاظت و مراقبت با همکاری بخش تشکلهاست و جوامع محلی باید در این راستا نقش مهم خود را فراموش نکنند.
به گزارش ایرنا و بر اساس مطالعات و بررسیهای کارشناسی انجام شده در سالهای اخیر بیش از ۵۸ گونه پستاندار، ۳۰۰ گونه پرنده و بیش از ۲۵ گونه خزنده و دوزیست در آذربایجان غربی زیست میکند و این استان بزرگترین زیستگاه گوزن زرد ایرانی در دنیا محسوب میشود.
خالصترین نژاد گونه قوچ و میش ارمنی در کشور متعلق به زیستگاه های این استان میباشد و آذربایجان غربی دومین زیستگاه بزرگ پرنده غاز پیشانی سفید کوچک در دنیا و بزرگترین زیستگاه پرندگانی همچون میش مرغ، زیستگاه جوجه آور اردک سرسفید، آنقوت، درنا و فلامینگو در کشور محسوب میشود.
۱۸ گونه از پرندگان، ۱۷ گونه از پستانداران و چهار گونه از خزندگان و دوزیستان که در رده های مختلف لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از گونهها (IUCN) قرار گرفتهاند در این استان زیست میکنند.
این استان بزرگترین زیستگاه گونه سمندرهای آذربایجانی و کردستانی (دوزیستان) نیز محسوب میشود که برای حفاظت از آنها نیز اقداماتی در دست اجراست.
۷۱۲۵/۷۱۲۹
نظر شما