به گزارش ایرنا، این واحد بیمارستانی هفته گذشته با انجام نخستین عمل پبوند کلیه در استان اردبیل به بهره برداری رسیده و امروز به طور رسمی افتتاح شد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح رسمی بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل را اقدامی ارزشمند برای کاستن از آلام بیماران عنوان کرد و گفت: با زیرساختهای تأمین شده، ۹۵ درصد بیماران در سطح این استان قابل درمان هستند و باید از خروج و اعزام بیماران به سایر استانها جلوگیری شود.
دکتر ایرج حریرچی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وظیفه دارد که امکانات و پزشک مورد نیاز استان را تأمین کند و با اقداماتی که شروع شده و با درمان بیماران در این استان، اعزام بیماران به استانهای دیگر به حداقل میرسد.
وی با تاکید بر درمان بیماران استان در این استان و لزوم فرهنگ سازی در این زمینه بیان کرد: این زمانی محقق میشود که خود مسئولان استان در مراکز این استان بستری و درمان شوند.
وی اظهار کرد: دیالیز بیماران کلیوی پر هزینه است و دیالیز هر بیمار کلیوی هر بار پنج میلیون ریال برای دولت هزینه دارد و علاوه بر این خود بیماران نیز متحمل هزینه سنگین و آلام بیماری میشوند و باید کاری کنیم که کسی به مرحله دیالیز نرسد.
وی با اشاره به نقش فشار خون بالا و بیماری قند خون در افزایش نارسایی کلیه و دیالیزی شدن بیماران گفت: انتظار میرود که در طرح سنجش فشار خون، دو میلیون نفر با فشار خون بالا شناسایی شده و با درمان آنها، از دیالیزی شدن بیماران کلیوی این تعداد جلوگیری شود.
حریرچی اضافه کرد: پیوند کلیه علاوه بر نقش مؤثر در بازگشت بیماران کلیوی به زندگی عادی موجب کاهش هزینه بیماران دیالیزی به یک هفتم میشود و بر همین اساس باید سعی شود که فرهنگ اهدای کلیه در جامعه جا بیفتد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز در این آئین با اشاره به تشکیل تیم پیوند کلیه در استان و انجام ۲ عمل موفق پیوند کلیه در این مرکز گفت: منابع انسانی و فضای فیزیکی و تجهیزات لازم برای پیوند در این مرکز تأمین شده است.
دکتر قدرت اخوان اکبری با اشاره به آغاز عملیات برای دایر کردن بخش پیوند کلیه از سال گذشته و تأمین شرایط لازم برای پیوند در کمتر از ۶ ماه در استان اردبیل افزود: با بهره برداری از بخش پیوند کلیه، پس از این کلیه عملهای پیوند کلیه در استان اردبیل انجام شده و از اعزام بیمار برای پیوند در استانهای دیگر جلوگیری خواهد شد.
وی برنامه آتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل را تأسیس بخش پیوند مغز استخوان تا آخر سال جاری در این استان اعلام و بیان کرد: بنا داریم که خدمات فوق تخصصی پزشکی را در سطح استان اردبیل گسترش دهیم.
علیرضا خباززاده، رئیس هیأت مدیره انجمن بیماران کلیوی ایران هم با اشاره به آغاز اقدامات برای درمان بیماران کلیوی از طریق پیوند در ایران از طریق اعزام به کشورهای خارج گفت: خوشبختانه اکنون همه عملهای پیوند کلیه در داخل کشور انجام میشود.
وی با تاکید بر ضرورت تأمین زیرساختهای لازم برای دیالیز و پیوند بیماران کلیوی در شهر و استان محل سکونت خود، افزود: امیدواریم که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.
۱۹۰۵/۶۰۱۶
نظر شما