۱۰ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۴۷
کد خبرنگار: 917
کد خبر: 83335196
T T
۰ نفر
خطیب نماز جمعه تهران: طرح معامله قرن قادر نیست مسئله فلسطین را حل کند

تهران-ایرنا- خطیب نماز جمعه تهران عمق آگاهی به مسئله فلسطین را یک ظرفیت بین المللی و جهانی برای پیگیری مطالبات فلسطینی‌ها عنوان کرد و گفت: طرح معامله قرن و هر اقدامی که تأمین کننده خواسته‌های مشروع و به حق ملت فلسطین به ویژه بازگشت آوارگان و برگزاری انتخابات آزاد برای تعیین حق سرنوشت نباشد، هرگز قادر نخواهد بود این مسئله بزرگ جهانی را حل کند.

«آیت الله کاظم صدیقی» در خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران روز قدس را روز اسلام  عنوان کرد و گفت: روز قدس طی ۴۰ سال گذشته به آوردگاه اعلام برائت از رژیم غاصب صهیونیستی و اعلام موضع ضد اشغالگری تبدیل شده است.


وی با بیان این که روز قدس یک روز نیست بلکه یک جریان و جبهه است، اظهارداشت: روز قدس را روز عامل فراموش ناپذیری ملت فلسطین و بازخوانی پرونده سیاه اسرائیل و حامیان اشغالگری و کودک کشی صهیونیست‌ها قرار داده‌اند؛ مقاومت و انتفاضه فلسطین امروز در جای‌جای سرزمین‌های اشغالی ریشه دوانیده در موجب هراس رژیم صهیونیستی و مثلث شوم آمریکا، آل سعود و امارات به عنوان حامیان اصلی صهیونیست‌ها شده است.


خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به این که امروز عمق آگاهی به مسئله فلسطین یک ظرفیت بین المللی و جهانی برای پیگیری مطالبات فلسطینی‌ها است، گفت: طرح معامله قرن و هر اقدامی که تأمین کننده خواسته‌های مشروع و به حق ملت فلسطین به ویژه بازگشت آوارگان و برگزاری انتخابات آزاد برای تعیین حق سرنوشت نباشد، هرگز قادر نخواهد بود این مسئله بزرگ جهانی را حل کند.


وی با بیان مبانی اجتماعی، دینی و قرآنی ضرورت حمایت از ملت مظلوم فلسطین، اظهار داشت: قرآن در دفاع از مظلوم فرامرزی دستور داده است؛ زنان و مردان و کودکانی که زیر ستم هستند ولو اینکه مسلمان هم نباشند بر ما واجب است که از آنها حمایت کنیم و این منشور اخلاقی و جهانی پیغمبر خدا است.


استاد حوزه علمیه با اشاره به فرارسیدن سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی، اظهار داشت: امام راحل (ره) دو جبهه تعریف کرد که همیشه با هم در تقابل هستند؛ جبهه استکبار و جبهه مستضعفین. انقلاب ما هم صرفا انقلاب ایرانی نیست بلکه انقلاب مستضعفان است که ان شاءالله به ظهور امام زمان متصل خواهد شد و مستضعفان جهان زیر این پرچم گردهم می آیند و ما همه جا از مظلوم و مستضعف حمایت می‌کنیم.


آیت الله صدیقی تاکید کرد: این مستکبرین هستند که در مقابله با ما به زانو درآمده و رو به افول هستند؛ جا دارد دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه ما در مسئله ولایت حضرت امام و قدرت نفوذ ایشان و اینکه چگونه آیا این نفوذ و قدرت معادلات جهانی و تاریخی همخوانی دارد یا ندارد، این که امام در مدرسه فیضیه بدون داشتن عده و عُده و سلاح می‌گوید شاه برود و غلبه مستضعفان بر مستکبران را پیش بینی می‌کند؛ پژوهش انجام دهند.


امام جمعه موقت تهران گفت: آیا دنیا در تحلیل‌های خود توانسته برای جوهره ولایت که امروز در جوهره خلف صالح نایب امام زمان و این مرجع بزرگ تجلی دارد، حدی تعریف کند؛ این که بزرگ‌ترین قدرت‌ها در اتاق‌های شیطنت خود می‌نشینند و نقشه‌ها می کشند - به تعبیر وزیر خارجه اسبق آمریکا که اعتراف کرد ما نقشه می کشیم و مقدمات را فراهم می‌کنیم که ضربه بزنیم ولی این آقا (آیت الله خامنه ای) در یک سخنرانی همه این نقشه‌ها را خنثی می‌کند؛ این نوع تدبیر و ارتباط عمومی و جلساتی که با دانشجویان و طلبه‌ها و اساتید می‌گذارند روحی است که در همه کالبدها است.


وی گفت: پژوهشکده‌ها در ارتباط با رهبری حضرت امام و سه دهه رهبری اعجاز آمیز حضرت آیت الله خامنه ای در مقابله با فتنه‌ها و مقابله با توطئه‌های جهانی پژوهش کنند. اگر چه همه کسانی که در نظام خدمت می‌کنند به این باور ندارند و هماهنگی ندارند، اما ۳۰ سال امنیت در اوج و پیشرفت‌های علمی خیره کننده ما این موضوع را ثبات می‌کند.


صدیقی ادامه داد: دشمنان ما در دانشگاه‌ها، کمیته‌هایی تشکیل دادند تا جلوی این پیشرفت‌های خیره‌کننده را بگیرند و آن را کمرنگ کنند و این امید را به یاس تبدیل کنند.


این استاد حوزه علمیه با اشاره به آغاز مذاکرات با آمریکا از سال ۹۲ و اینکه رفت و آمدهای متعددی صورت گرفت، گفت: علی رغم هشدارهای خیلی صریح و شفاف مقام معظم رهبری که به دشمن اعتماد نکنید و از تضمین بگیرید، فریب لبخندهای آنها را نخورید؛ قضیه برجام بدون هیچ تضمینی انجام شد و مسئله مذاکره که فلسفه آن لغو همه تحریم‌ها بود و با وجود آنکه در شعارها، سخنرانی‌ها و جلسات سر و صدای زیادی درباره لغو همه تحریم‌ها صورت گرفت،  اما در زمان اوباما بار دیگر کشور تحریم شد و تحریم‌های بعدی هم اضافه شد.


خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: اروپایی‌ها همان راه سابق را می‌روند و نه تنها خسارت‌ها را جبران نکردند بلکه در مقابل کارشکنی آمریکا به یک تأسف می‌خوریم بسنده کردند؛ آیا وقت آن نشده است که ما به اقتصاد مقاومتی فکر کنیم؛ وقت آن رسیده است که ما به نیروهای جوان و خلاق خود میدان بدهیم و تغییر رویه و روش دهیم.


آیت الله صدیقی با اشاره به اعلام سال ۹۸ به عنوان سال رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری، افزود: آیا رونق تولید ملی اتفاق افتاده، آیا قدمی برای آن برداشته شده است؛ گره اقتصاد با فراهم کردن زمینه رونق تولید باز خواهد شد، قیمت ارز هم باید با در همین راستا تأمین شود و قیمت ارز با نرخی تعیین شود که تولید به عنوان نیروی محرکه اقتصاد به حرکت در آید.


وی ادامه داد: متأسفانه عملکرد ارزی کشور در راستای تأمین منافع صادرکنندگان صاحبان ارز و ریال و سیستم بانکی پیش می‌رود؛ به مراکز تولید سر بزنید تولیدکنندگان در حال جان دادن هستند و برای حفظ تولید مجاهده می‌کنند.


خطیب نماز جمعه تهران اظهار داشت: دو تن از کارشناسان کاخ سفید آمریکا تصریح کردند که اقدام ما (متولیان نرخ ارز داخلی) قیمت ارز را به جایی رساند که اکنون مدیریت آن مشکل‌ساز خواهد شد به طوری که آنها (آمریکایی‌ها) به این کار امید بستند.


این استاد حوزه علمیه یادآور شد: در سال های ۷۲ و ۷۳ تحت تأثیر سیاست‌های لیبرالیستی و سرمایه داری و عدم توجه به توصیه‌های کارشناسان دلسوز و انقلابی بحران اقتصادی رخ داد و در سال ۷۴ تورم به ۵۰ درصد و بدهی کشور به ۴۰ میلیارد دلار رسید و فشارهای ناشی از آن مشکلاتی برای مردم ایجاد کرد.
وی ادامه داد: این مسائل باعث شد که دولت بعد علاوه بر تغییر بسیاری از مدیران اقتصادی، منش سیاست گذاری را تغییر دهد و با کاهش بیش از ۱۰۰ درصدی نرخ ارز که از ۷۴۰ به ۳۰۰ تومان تقلیل یافت؛ تثبیت آن باعث شد در سال ۷۵ علاوه بر کاهش نرخ تورم از ۵۰ درصد به ۲۳ درصد رشد اقتصادی کشور نیز دو برابر شود و رونق پیش آید.


آیت الله صدیقی گفت: امروز بی ارزش کردن پول ملی هم مایه سرافکندگی ما در داخل و خارج است، بحران گرانی‌ها کنترل نشده است؛ بعضی می‌گویند مشکل قانونی (برای رفع گرانی‌ها) وجود دارد، در حالی که صاحبان اختیار و وزارتخانه‌های ذیربط می‌توانند گروهی را مأمور یافتن ریشه‌های گرانی و مدیریت بازار کنند.


**سیام **۳۰۵۰**۲۰۲۱**