خدارحم امیری زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن گندم در خوزستان به ارزش حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال خریداری و به مراکز خرید و سیلوهای این استان انتقال یافته است.
وی بیان کرد: این میزان خرید در مقایسه با کل خرید گندم در خوزستان در سال زراعی گذشته که حدود یک میلیون و ۱۳۱ هزار تن بوده ۱۱۹ هزار تن افزایش نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کشور حجم پرداختی بهای گندم به کشاورزان خوزستانی را در سالهای اخیر بی سابقه خواند و افزود: با هماهنگی انجام شده، مشکل نقدیندگی در پرداخت بهای گندم در استان وجود ندارد
به طوری که در کمتراز ۲۴ ساعت پس از ثبت در سامانه، بهای گندم به صورت یکجا به حساب کشاورزان گندمکار استان واریز میشود.
وی پیش بینی کرد تا پایان فصل برداشت، حدود ۱.۳ تا یک میلیون ۳۵۰ هزار میلیون تن گندم استاندارد به قرار هرکیلوگرم ۱۷ هزار ریال از کشاورزان خوزستانی خریداری شود.
مدیرعامل شرکت غله خدمات بازرگانی منطقه چهارکشور با بیان اینکه برداشت و خرید گندم در مناطق شمالی و شرق و شمال شرق خوزستان ادامه دارد افزود: تنها حدود ۱۰ درصد گندم در این مناطق باقی مانده که تا اواخر خرداد به اتمام میرسد.
برداشت و خرید گندم در خوزستان تا ۲ هفته تأخیر از ۲۶ فروردین ماه شروع شد. پیک برداشت و خرید گندم در خوزستان ۴۰ روز از زمان شروع برداشت گندم است.
** خرید ۴۵ هزار تن کلزا
امیری زاده مقدار خرید دانه روغنی کلزا را در خوزستان ۴۵ هزار تن بیان کرد و گفت: این میزان خرید توسط مراکز تعیین شده درسطح خوزستان به سرعت به کارخانههای روغن کشی خارج از استان انتقال مییابد.
خوزستان با وجود آنکه قطب دوم تولید دانه روغنی کلزا پس گلستان است ولی فاقد کارخانههای روغن کشی است.
وی با بیان اینکه خرید دانه روغنی کلزا در خوزستان ادامه دارد افزود: میزان خرید کلزا در مقایسه با کل خرید این محصول در سال زراعی گذشته ۱۵ هزار تن افزایش نشان میدهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان پیش بینی کرده امسال حدود ۵۰ هزار تن دانه روغنی کلزا به نرخ تضمینی در خوزستان خریداری شود.
افزایش میزان خرید گندم و کلزا به نرخ تصمینی در خوزستان در حالی است که این استان در فروردین امسال با سیلاب روبه رو بود به طوری که حدود ۲۰۰ هزار هکتار از زمینهای حاشیه رودخانههای دز، کرخه و کارون دچار آبگرفتگی شدند و حدود ۷۵۰ هزار تن گندم در جریان این سیلاب به کلی نابود شد.
با این وجود پیش بینی شده خوزستان برای پنجمین سال متوالی رتبه نخست را در میزان خرید گندم به نرخ تضمینی در کشور داشته باشد.
برآوردهای کارشناسی نشان میدهد سیلاب حدود ۸۲ هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی و نیشکری خوزستان خسارت زده است.
استان خوزستان با تولید سالانه حدود ۱۶ میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی به عنوان قطب اصلی کشاورزی کشور، رتبه نخست تولیدات کشاورزی را در کشور دارد.
۶۰۶۵ / ۶۰۳۷
نظر شما