۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۳۹
کد خبر: 83335757
T T
۰ نفر
استاندار خراسان جنوبی خواستار استفاده از توان سه قوه برای توسعه استان شد

بیرجند- ایرنا- استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم ایجاد طرحی با استفاده از توان سه قوه برای توسعه استان گفت: به دنبال استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای توسعه همه جانبه خراسان جنوبی هستیم چرا که با تکیه بر اعتبارات استانی نمی‌توان به اهداف مورد نظر در این رابطه دست یافت.

به گزارش ایرنا محمد صادق معتمدیان شامگاه جمعه در نشست شورای اداری خراسان جنوبی که با حضور رئیس قوه قضائیه و نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، همچنین از رئیس قوه قضائیه و نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری درخواست دعوت از مقام معظم رهبری برای سفر به استان کرد و گفت: اشتیاق مردم استان برای سفر رهبر معظم انقلاب و دیدار ایشان در خراسان جنوبی را به معظم له اعلام کنید چرا که سفرهای با برکت ایشان به طور قطع در توسعه استان نقش بسزایی خواهد داشت.


وی افزود: یکی از رویکردهای کاری در دوره اخیر انسجام، وحدت و هم افزایی بین بخش های مدیریتی مختلف استان است که دستگاه های اجرایی، حاکمیتی، نیروهای مسلح، شورای تامین، علما، روحانیون و اصحاب رسانه با محوریت نماینده ولی فقیه در استان برای توسعه بیشتر تلاش می کنند.


وی اظهار داشت: یکی دیگر از رویکرد ها نیز این است که علاوه بر انتقال کمبودها و مشکلات به دولت، داشته ها و پتانسیل ها نیز به بخش های مختلف حاکمیتی معرفی شود.


استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تقویت روحیه جهادی در بین مدیران دستگاه‌های مختلف بیان کرد: سعی شده با حضور و تلاش شبانه روزی این روحیه را به بدنه‌های دستگاه های اجرایی نیز سرایت دهیم.


وی جذب اعتبارات ملی در اختیار وزارتخانه‌ها را از دیگر رویکردها عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه کار خاصی در بحث توسعه استان نمی‌توانستیم انجام دهیم لذا تلاش شده با استفاده از ظرفیت‌های ملی شاهد حضور مسئولان عالی رتبه دولت باشیم که در بحث تخصیص بودجه‌های ملی به استان تاثیر گذار بوده است.


معتمدیان با تاکید بر اینکه برنامه‌های توسعه استان نیازمند توجه جدی تر به مسایل زیرساختی است بیان کرد: از دیگر برنامه‌های دنبال شده این است که با حضور مسئولان ملی و کشوری از بودجه‌های خاص در اختیار وزارتخانه‌ها استفاده کنیم.


وی به تدوین برنامه میان مدت توسعه در افق ۱۴۰۰ استان اشاره کرد و گفت: این برنامه با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور در چهار بخش تدوین شده که بخش اصلی آن برنامه زیرساخت‌ها است.


رئیس شورای اداری استان ادامه داد: در بحث بزرگراه‌ها، راه آهن و توسعه فرودگاه مشکلات جدی داریم که این عقب افتادگی تاریخی ناشی از پهناوری و تازه تاسیس بودن استان بوده و اعتبارات خاص را می‌طلبد که کمک ویژه ای در قالب این برنامه دیده شده تا در طول ۲ سال این عقب افتادگی‌ها حوزه زیرساختی رفع شود.


وی گفت: جاده بیرجند –قاین، نهبندان - بیرجند و طبس به دیهوک و فردوس از کریدورهای اصلی استان هستند که در این ۲ سال پیش رو شاهد تحرک بخشی بیشتر در این پروژه ها خواهیم بود.


معتمدیان با اشاره به تخصیص اعتبارات سازمان برنامه و بودجه برای موضوع راه آهن نیز بیان کرد: در سه ما آینده عملیات اجرایی قطعه اول راه آهن بیرجند از ایستگاه یونسی عملیاتی می‌شود و بخش راه آهن فردوس نیز که در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی کلنگ زنی شد در کمتر از ۴۰ ماه به بهره برداری خواهد رسید.


وی احیای و مرمت قنوات و ایجاد بندهای خاکی را از تلاش‌های کارآمد در بحث آبخیزداری عنوان کرد و گفت: با مبلغی که مجلس از محل صندوق توسعه ملی برای این مهم در نظر گرفته جهش خوبی در استان داریم که تاثیرات آن حتماً در بخش کشاورزی دیده می‌شود.


وی گفت: برای گسترش فضاهای آموزشی نیز تلاش می‌شود با اعتبارات لحاظ شده عقب ماندگی‌ها در برنامه میان مدت به حداقل برسد.


استاندار خراسان جنوبی همچنین در نظر گرفتن ۸۰۰ میلیارد تومان به استان در قالب تسهیلات کم بهره را از جمله مواردی عنوان کرد که در ایجاد اشتغال تاثیر گذار خواهد بود.


معتمدیان با اشاره به تعهد استان برای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی محرومان و نیازمند تا پایان سال بیان کرد: عملیات اجرایی برخی از این واحدها در قالب تفاهم نامه سه جانبه شروع شده و امیدواریم تا پایان سال اجرای این پروژه، بخش قابل توجهی از حوزه تحرک بخشی صنعت ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد.


وی تخصص ۲۰۰ میلیون دلار برای تقویت صنایع استان را یادآور شد و گفت: با توجه به رتبه‌های ملی استان در بحث محصولات استراتژیک امید است که این اعتبارات به تقویت صنایع تبدیلی کمک و از خام فروشی جلوگیری کند تا ارزش افزوده این محصولات نصیب کشاورزان شود.


استاندار خراسان جنوبی مرز را از یکی ظرفیت‌های استان برای توسعه معرفی کرد و افزود: از چهار بازارچه مرزی سه بازارچه سال ۹۳ به صورت یک طرفه از سمت افغانستان بسته شده بود که در سفر اخیر به این کشور تلاش شد با استفاده از ظرفیت شورای عالی امنیت ملی تحرکاتی انجام گیرد.


وی ادامه داد: در همین راستا محدودیت‌های بازارچه ماهیرود رفع شده و مرز یزدان هم تا چند وقت دیگر بازگشایی خواهد شد.


معتمدیان اضافه کرد: یکی از اقدامات در این خصوص ساماندهی واحدهای اقتصادی مرز بوده که در همین جهت ایجاد درب واحد منطقه ویژه در مرز ماهیرود انجام گرفته است.


وی استفاده از ظرفیت قانونی فروش سوخت مرزنشینان را یکی دیگر از اقدامات مهم در راستای تقویت مرزها دانست و گفت: در ۷ سال گذشته کمتر از سه میلیارد درآمد حاصل از سوخت در استان بوده که عواید آن به مرزنشینان در شعاع ۲۰ کیلومتر می رسیده اما رایزنی‌هایی انجام شده با طرف افغانستان و سیستم بین بخش های مرز موجب شد که فروش سوخت به ۶.۵ میلیارد تومان برسد.


استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سود ۲ برابری فروش سوخت که عاید مرزنشینان شده بیان کرد: هر ماه با افزایش سهمیه از این محل به عنوان راهی برای دور زدن تحریم‌ها و کمک به مرزنشینان استفاده می‌شود.


وی یادآور شد: این اقدام هم به دولت در بحث فروش نفت کمک می‌کند و هم از محل عواید آن توسعه مرزی مد نظر است.


معتمدیان ادامه داد: یکی از برنامه‌های پیش رو توسعه زیرساختی‌های مخابراتی، اینترنت و تلفن همراه است که تا پایان دولت پوشش کامل مخابراتی در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته ایجاد می‌شود.


وی با اشاره به برخورداری ۳۰ شهر استان از گاز طبیعی بیان کرد: در بحث گازرسانی نیز با اعتبارات مجلس و همت دولت تا پایان دولت همه روستاهای استان از نعمت گاز برخوردار می‌شوند.


استاندار خراسان جنوبی، توسعه شبکه‌های دیجیتال را از دیگر برنامه‌های در دست اقدام عنوان کرد و گفت: در این حوزه جزو استان‌های پایین جدول هستیم اما امید است با برنامه‌های پیش رو و همکاری صدا و سیما ضریب نفوذ دیجیتال در مناطق مرزی و کمتر برخوردار به بالای ۹۰ درصد برسد.


وی از انجام یک کار تیمی برای تدوین سند توسعه روستایی استان خبر داد و افزود: با توجه به اینکه در ۱۰ ساله گذشته یک هزار و ۷۰۰ روستا در خراسان جنوبی به خاطر خشکسالی و بسته شدن مرزها خالی از سکنه شده لذا در نظر داریم برای هر روستا سند توسعه ظرفیت‌ها در بخش های مختلف شناسایی شود و با ارایه تسهیلات به توسعه مناطق روستایی کمک کنیم.


وی اظهار داشت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی بعد از سیستان و بلوچستان دومین استان از لحاظ نفرات شتر است امیدواریم در یک برنامه ۲ ساله، این استان به هاب منطقه ای تکمیل زنجیره پرورش شتر و فرآوری محصولات آن در کشور تبدیل شود.


۹۸۹۳* ۶۰۵۴

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha