در پی نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان «روز قدس» از سوی امام خمینی (ره) ملتهای مسلمان در بیشتر کشورهای اسلامی و همچنین مسلمانان در کشورهای غیراسلامی هر ساله در این روز با برگذاری تظاهرات و راهپیمایی به حمایت از ملت مظلوم فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی میپردازند. پس از 40 سال از این نامگذاری اکنون این روز کاملاً در سطح جهان اسلام شناخته شده است و عامل احیای مسأله فلسطین، جهانی شدن این مسئله، بیداری ملتها در برابر توطئههای آمریکایی و رژیم صهیونیستی علیه ملتهای منطقه خصوصا قدس شریف، شکست طرح های سازش، پیروزی ملت فلسطین در مقاومت علیه اشغالگری، ابطال نظریه اسطوره شکست ناپذیری ارتش صهیونیستی و.. بوده است به صورتی که این روز به موعدی دلگرم کننده برای ملت مبارز فلسطین و روزی وحشتآور برای صهیونیستها بدل گردیده است.
اهمیت و لزوم برگزاری هرچه پرشکوهتر راهپیمایی و تظاهرات جهانی در این روز در شرایط کنونی به مراتب بیشتر از هر وقت دیگری در طول دهههای گذشته بوده است و دلیل آن نیز تلاش های دولت آمریکا و دنباله های آن برای خاتمه دادن به مسأله فلسطین برای همیشه از طریق اجرای طرح معامله قرن میباشد. دولت ترامپ که به شدت پشتیبان رژیم صهیونیستی و طیف نتانیاهو می باشد که مخالف هرگونه امتیازدهی به ملت فلسطین هستند طی ماههای اخیر تحرکات خود را برای مقدمهچینی اعلام و اجرای معامله قرن افزایش داده است و علی رغم مخالفت کامل ملت فلسطین و بیشتر کشورهای مسلمانان واشنگتن قصد دارد با همراهی برخی دولتهای خائن عربی همچون عربستان سعودی، بحرین و امارات نشستی به ظاهر اقتصادی را در منامه بحرین برگزار کند و عملیاتی کردن طرح معامله قرن را کلید بزند.
مع الوصف اکنون این پرسش مطرح می شود که برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم روز قدس توسط مسلمانان جهان چگونه می تواند در ناکام گذاشتن توطئه بزرگ آمریکا و صهیونیسم بین المللی برای قبله اول مسلمانان تأثیرگذار باشد؟
رفراندوم عمومی در شرایط سکوت و همراهی دولتهای عربی
نخستین پیام حضور میلیونی مسلمانان در دفاع از قدس شریف و ملت فلسطین بیان صریح اراده ملتهای مسلمان نسبت به اولاً زنده بودن آرمان آزادی ملت فلسطین و عدم فراموشی حق انسانی فلسطینیان برای آزادی و رهایی از اسارت در هیاهوی اختلافات متنوع موجود میان دولتهای عربی و اسلامی می باشد؛ ثانیاً این حضور رفراندومی عمومی برای توطئه معامله قرن خواهد بود آنهم در شرایطی که بسیاری از دولتهای عربی یا به دلیل ترس از فشارهای آمریکا و یا به دلیل همراهی با این توطئه و همدستی با رژیم صهیونیستی از اعلام مخالفت صریح با طرح و مشارکت در نشست منامه سرباز میزنند.
این اعلام نظر صریح ملتها اولاً موجب خواهد شد تا دولتهای غربی و در راس آنها آمریکا که راهبرد حفظ منافع امنیتی رژیم صهیونیستی را با تسریع روند عادی سازی دنبال می کنند به دلیل تأثیرات مخرب اجرای معامله قرن بر تداوم این روند نهایتاً از آن چشم پوشی کنند و ثانیاً دولتهای عربی و اسلامی نیز از ترس ایجاد ناآرامی و پیامدهای ناگوار داخلی از سوار شدن در قطار همراهی با طرح نابودی فلسطین خودداری نمایند. افکار عمومی در جهان امروز نقش بسزای در سیاستگذاری های عمومی دولت ها ایفا می کند و به طور کلی افکار عمومی به منزله یک داور و یک وجدان است و حتی به منزله یک دادگاه است و همه از آن حساب می برند به صورتی که هیچ نظام سیاسی نمی تواند علناً نسبت به خواسته های عموم شهروندان خود بی اعتنا باشد.
حمایت از مقاومت مسلحانه ملت فلسطین
اما بخش مهم دیگر تـأثیرگذاری روز قدس امسال به پیروزی اخیر مقاومت فلسطین در مقابل جنگافروزی و تجاوز رژیم صهیونیستی مربوط می باشد. از سال 2006 و جنگ 33 روزه میان حزب الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی تاکنون این رژیم نتوانسته است در هیچ جنگی در برابر مقاومت به پیروزی دست یابد و در جنگ سه روزه اخیر با حماس، میزان شکنندگی امنیتی این رژیم و درستی کاربرد اهرم مقابله نظامی در عقب راندن صهیونیستها از مواضع سیاسی خود به خوبی نمایان شد. نیروهای مقاومت چون جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به حملات دشمن صهیونیستی، مناطق جنوب فلسطین اشغالی را با 650 موشک هدف قرار دادند.
این در حالی است که تنها نتیجه سازشگری و سرخم فرو کردن در مقابل صهیونیستها چیزی جز پیشروی های بیشتر تل آویو و عقبنشینی های گسترده تر فلسطینیان از سرزمینهای خود نبوده است. لذا با حمایت مسلمانان از مقاومت قهرمانانه غزه در تداوم راهپیماییهای بازگشت، امکان شکلگیری انتفاضه جدید در تمامی سرزمینهای فلسطنیان بیشتر نیز خواهد شد. مشاهده این حمایت برای فعال شدن نسلهای جدید و جوان فلسطینیان که به شدت از نتایج راهکار سازشگری و مذاکره سرخورده هستند بسیار مهم میباشد.
منبع: تارنمای تحلیلی و خبری الوقت، جمعه 10 خرداد 1398
1043
نظر شما