اسماعیل محمدیانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد دام سبک در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت در مناطق تحت پوشش این شهرستان و طی ۲ ماه نخست امسال علیه این بیماری ایمن سازی شدند.
وی با بیان اینکه این مایه کوبی بر اساس اعلام کانونهای انسانی درگیر که از طرف شبکه بهداشت و درمان بوکان اعلام شده انجام میگیرد، اظهار کرد: در همین راستا شبکه دامپزشکی بوکان به منظور پیشگیری از بروز این بیماری در جمعیت دامی، اقدام به مایه کوبی دامهای سبک از جمله گوسفند، بره، بز و بزغاله کرده است.
وی اضافه کرد: عملیات مایه کوبی برای ۵۴ روستا پیش بینی شده بود که از این تعداد در ۴۹ روستا کار مایه کوبی به اتمام رسیده و در چند روستای باقیمانده نیز تا چند روز آینده به اتمام میرسد.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد از کانونهای انسانی تحت پوشش به اتمام رسیده است، اضافه کرد: پیش بینی میشود که در اجرای این طرح ۱۰۰ هزار رأس دام سبک علیه بیماری تب مالت مایه کوبی شوند.
مدیر شبکه دامپزشکی بوکان گفت: در اجرای این طرح علاوه بر مناطق آلوده، ۲۰ هزار رأس دام سبک نیز در خارج از طرح به صورت رایگان مایه کوبی میشوند.
وی با بیان اینکه بیماری بروسلوز شایعترین بیماری مشترک میان انسان و دام است، افزود: مصرف فرآوردههای حیوانی آلوده، به صورت خام یا نیم پز میتواند موجب بروز بیماری در انسان شود که از عمده موارد شیوع بیماری تب مالت در این شهرستان در دامداریهای سنتی است.
محمدیانی اظهار داشت: دامداریهای سنتی به دلیل نزدیکی محل نگهداری دام با محل زندگی انسان، نبود تهویه مناسب در محل نگهداری دام و آب و هوای معتدل که بهترین زیستگاه برای رشد میکروب تب مالت است زمینه را برای انتشار این بیماری در میان انسانها فراهم کرده است.
به گزارش ایرنا، این شهرستان دارای ۱۶ هزار رأس دام سنگین و حدود ۱۸۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) است؛ در سال گذشته نیز ۳۵ هزار رأس دام سبک و ۱۹ هزار دام سنگین علیه بیماری تب مالت در بوکان مایه کوبی شدند.
۷۵۱۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما