به گزارش روز شنبه دانشگاه علامه طباطبایی، حسین سلیمی در نشست «انجمن های علمی دانشجویی؛ ظرفیت ها و الزامات پویایی» گفت: همچنین منازعات فردی و گروهی نیز آفت دیگر انجمن های علمی است.
رئیس دانشگاه علامه عنوان کرد: دانشگاه احتیاج به یک جامعۀ مدنی دارد تا بین دانشجویان و استادان فعالیت علمی ماندگار شود. همچنین کانون های فرهنگی و اجتماعی و انجمن های علمی دو بال اصلی فعالیت های دانشجویی است.
وی اضافه کرد: علی رغم همه کمبودها، فعالیت های انجمن های علمی به اوج خود رسیده است. انجمن های علمی باید چند عنصر قوام بخش داشته باشند که یکی از آنها نشریۀ علمی است. یعنی عنصر هویت بخش انجمن های علمی برخورداری از یک نشریۀ علمی است که با نشریات دانشجویی دیگر فرق می کند و ساحت علمی در مرزهای دانش، تولیدات جدید و ارائه اندیشه های تازه دارد.
سلیمی افزود: عنصر قوام بخش دوم گردهمایی علمی اثربخش است که هر انجمنی در سال یک یا چند گردهمایی هویت آفرین اثربخش دارد.
وی گفت: عنصر قوام بخش سوم، فعالیت های مختلف در حوزه تولید علم است. نیاز است اکوسیستم های فناوری، کارآفرینی و تولید علم در دانشگاه علامه طباطبائی شکل بگیرد.
رئیس دانشگاه تاکید کرد: اکوسیستم های علم و فناوری معمولاً با شرکت های دانش بنیان، با مجموعه های تولید علم و شرکت های ابداعات علمی تعریف می شود. برنامه ریزی شده این اکوسیستم ها در دانشکده های اقتصاد و علوم اجتماعی فعال شود. اکوسیستم هایی که در آن سرمایه گذار، مکانیزم تولید دانش، آزمایشگاه تولید دانش و زمینۀ شکل گیری شرکت دانش بنیان است.
سلیمی تصریح کرد: مرکز رشد شماره دو دانشگاه ایجاد می شود. همچنین نیاز است دانشکده های ارتباطات، مدیریت و روان شناسی به اکوسیستم های کارآفرینی و دانش بنیان ملحق شوند.
وی ادامه داد: امید می رود پایه اصلی اکوسیستم های کارآفرینی، نوآوری و دانش بنیان را انجمن های علمی تشکیل دهند در این صورت انجمن های علمی پایه اصلی دانشگاه ما را در آینده تشکیل می دهند. یعنی در آینده ای نه چندان دور همه به دانشگاه علامه طباطبائی می آیند که به این اکوسیستم ها بروند و با کمک انجمن های علمی بتوانند ایده های خود را بارور کرده و فضای دانشی و کارافرینی خود را دگرگون کنند.
سلیمی اضافه کرد: در نظر داریم انجام بسیاری از اقدامات دانشگاه به انجمن های علمی داده شود. همچنین بسیاری از تولیدات دانشجویی در کتاب علمی دانشگاه چاپ می شود. دانشگاه علامه معتقد به دانشگاه معرفت محور، معرفت آفرین و تاثیرگذار در عرصۀ اجتماعی است. که بخش بزگی از این فعالیت بر عهده انجمن های علمی است.
دانام **۹۴۶۵**۱۶۰۱**
نظر شما