حمید دبیری یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنا بر اعلام فائو، کانونهای صحرای عربستان در حال خالی شدن از ملخهای صحرایی است اما این ملخها به سمت ایران در حال حرکت هستند.
وی اظهار داشت: با توجه به خشکی مراتع در استانهای جنوبی کشور، انتظار میرود که ملخهای مهاجر از ۲۰ خردادماه جاری به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به استان وارد شوند.
** سمپاشی ۱۶ هزار هکتار از اراضی فارس
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین با اشاره به مشاهده ملخ صحرایی در ۱۳ شهرستان استان گفت: تاکنون نزدیک به ۱۶ هزار هکتار از اراضی استان فارس در جهت مقابله با ملخ صحرایی سمپاشی شده است.
استان فارس در تقسیمات کنونی کشوری دارای ۲۹ شهرستان است.
دبیری با بیان اینکه مبارزه و پایش مزارع و منابع طبیعی استان فارس همچنان ادامه دارد اضافه کرد: بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته در استان فارس، افزون بر ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان در جهت مقابله با ملخ صحرایی باید سمپاشی شود.
وی درباره مبارزه با ملخهای صحرایی در شهرستانهای استان نیز گفت: در فاز اول مبارزه با ملخهای صحرایی تنها ۶ شهرستان با ملخ صحرایی مواجه شده بودند که اقدامات مراقبتی در این شهرستانها صورت پذیرفت و در فاز دوم - مرحله کنونی - ۱۳ شهرستان در حال مقابله با پورههای ملخهای صحرایی هستند.
او افزود: شهرستانهای لارستان، زرین دشت، کازرون و گراش چهار شهرستانی هستند که در مرحله کنونی بیشترین عملکرد را در مقابله با ملخ های صحرایی داشته اند و سمپاشی هوایی نیز باری دیگر در شهرستان داراب (همجوار استان هرمزگان) آغاز شده است.
** معرفی استانهای معین استان فارس معرفی شدند
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: استانهای خراسان شمالی و اصفهان دو استانی هستند که به عنوان استان معین فارس در مبارزه با ملخ های صحرایی معرفی شده اند.
دبیری افزود: استانهای معین در بخش کارشناس و ادوات مبارزه با ملخهای صحرایی به فارس کمک خواهند کرد.
** شناسایی کانون ۳۰ هکتاری ملخ صحرایی در قیروکارزین
در همین حال، مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: یک کانون آلودگی ۳۰ هکتاری به ملخ صحرایی بالغ در این شهرستان شناسایی شد.
شهرام فلامرزی گفت: به دنبال فاز دوم پایش های انجام شده یک کانون آلودگی به ملخ صحرایی بالغ به وسعت تقریبی ۳۰ هکتار در منطقه دشت لار شناسایی شد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: با توجه به وسعت و حجم آلودگی در مناطق جنوبی کشور مبارزه و کانون کوبی تمامی نقاط آلوده بدون همکاری کشاورزان و باغداران برای بخش دولتی مقدور نخواهد بود.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین در پایان گفت: اکیپهای پایش آفت در شهرستان با سموم مورد نیاز که غالباً از نوع دلتامترین است در کانون آلودگی حاضر و در صورت تایید آلودگی در هر قطعه زراعی و باغی سم مورد نیاز را در اختیار بهره برداران قرار داده یا با تجهیزات سمپاشی فراهم شده عرصههای منابع طبیعی آلوده را سمپاشی خواهند کرد.
ملخهای صحرایی گونهای از آفت بخش کشاورزی است که طول بدن آن پس از بلوغ به ۱۵ سانتی متر می رسد.
این ملخ ها زرد رنگ هستند و در طول عمر خود بیش از ۵۰۰ گرم انواع محصولات کشاورزی را مصرف میکند.
ع.پ / ۲۰۲۷
نظر شما