جمع کثیری از اعضای جامعه دانشگاهی، شخصیتهای فرهنگی، رسانهای و دیپلمات های مقیم مکزیک در این مراسم حضور پیدا کردند. همچنین سناتور «هکتور واسکونسلوس» رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای این کشور نیز در این مراسم حضور داشت.
شرکت کنندگان با تاکید بر اهمیت قدس شریف، اقدامات خشونت بار رژیم صهیونیستی بر علیه مردم مظلوم فلسطین و حمایتهای آمریکا از این رژیم و طرح معامله قرن را محکوم کردند.
محمدتقی حسینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مکزیکوسیتی سخنران آغازین این مراسم بود. چند تن از شخصیتهای دانشگاهی و رسانهای مکزیک نیز در این مراسم سخنرانی کردند. همچنین نمایشگاه فرهنگی و هنری «به سوی قدس» شامل آثاری از هنرمندان مکزیکی و مسلمان مقیم مکزیک برگزار شد که مورد استقبال بازدید کنندگان قرار گرفت.
سفیر ایران در مکزیک در این مراسم گفت که امام خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران روز جمعه آخر ماه رمضان را به عنوان روز قدس نامیدند تا همبستگی مسلمانان و آزادگان جهان و دفاع آنان از آرمان فلسطین به عنوان یک موضوع واقعی و همیشگی باقی بماند.
وی افزود: برخلاف آنکه سازمانهای بین المللی رژیم اسرائیل را به خاطر اشغال سرزمین فلسطین محکوم کرده و خواستار رفع اشغال و بازگشت آوارگان شدهاند، اما اسرائیل با حمایت گسترده آمریکا مصوبات بین المللی را نادیده میگیرد و بر توسعه اشغالگری و پایمال کردن حقوق فلسطینیها ادامه میدهد.
او ادامه داد: قطعنامههای ۲۴۲ و ۳۳۸ و ۲۳۳۴ (۲۰۱۶) شورای امنیت از جمله بر رفع اشغال از سرزمین فلسطین و عدم تغییر در آثار و اماکن مذهبی بیت المقدس تاکید دارد. مصوبات متعدد اتحادیه اروپا و سازمان همکاریهای اسلامی و مجمع عمومی سازمان ملل نیز بر همین موضوع تاکید دارد.
حسینی گفت: از این رو شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی آمریکا که در ۶ دسامبر ۲۰۱۷ صورت گرفت و انتقال سفارت به این شهر، که در ۱۴ می ۲۰۱۸ انجام شد، برخلاف مصوبات و قوانین بین المللی است و مجمع عمومی سازمان ملل در دسامبر ۲۰۱۸ با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا با اکثریت آرا مخالفت کرد. این اقدام تحریک آمیز آمریکا موجب افزایش خشونتها و خونریزی شد.
سفیر ایران در مکزیک افزود: همزمان با افتتاح سفارت آمریکا در بیت المقدس، رژیم اسرائیل با خشونت تمام تظاهرات مسالمت آمیز فلسطینیها را سرکوب کرد. تاکنون صدها نفر کشته و هزاران نفر مجروح شدهاند. تداوم روند شهرک سازی برخلاف قوانین و خواست بین المللی به خصوص قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۳ دسامبر ۲۰۱۶) مبنی بر توقف شهرک سازی در اراضی فلسطین همچنان ادامه دارد.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به قانون دولت – ملت یهود اشاره و آن را یک قانونی تبعیض آمیز، نژادپرستانه و یک آپارتاید واقعی نامید و گفت که در این قانون شهروندان به یهودی و غیر یهودی درجه بندی میشوند. بر اساس این قانون اسرائیل سرزمین تاریخی یهودیان است و فلسطینیها شهروند درجه ۲ محسوب میشوند و افکار عمومی جهانی نمیتواند نسبت به این موضوع بی تفاوت بماند.
وی افزود: از زمانیکه بالفور آن اعلامیه ظالمانه را صادر و لکه سیاهی در تاریخ منطقه ایجاد کرد، تاکنون که دونالد ترامپ با همه توان از اسرائیل حمایت میکند، سیاست این رژیم بر ترور و خشونت مبنتی بوده است. جوخههای ترور، سوزاندن مزارع، مصادره اموال، آواره کردن مردمان اصلی سرزمین، انکار بدیهیترین حقوق مردم از جمله حق حیات، ادامه داشته است. حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین مانند همه ملتهای دیگر و حق بازگشت آوارگان هرگز نمیتواند انکار شود. هر مقدار هم که زمان بگذرد، دنیا نمیتواند این موضوع مهم را فراموش کند.
حسینی در پایان با محکوم کردن طرح معامله قرن گفت که در این طرح قرار است موضوعات مهمی از جمله مساله بازگشت آوارگان از دستورکار کنار گذاشته شود، چنین طرحی نه عادلانه و نه اخلاقی است و فراتر از آن از نظر سیاسی نیز مردود است.
«آلفردو خلیفه رحمه» پرفسور و استاد دانشگاه ملی مستقل مکزیک (اونم) سخنران بعدی این مراسم بود. او در مورد روز جهانی قدس و تنشهای کنونی ایران و آمریکا سخنرانی کرد.
وی گفت که صهیونیسم جهانی استاد افسانه سازی میباشند. درخصوص بیت المقدس و بر اساس اطلاعات و اسناد موجود بیت المقدس در هیچ برهه زمانی از تاریخ به یهودیان تعلق نداشته است، بلکه بر اساس اسناد موجود به خدایان فنیقی لبنانی تعلق داشته است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: تعیین روز جهانی قدس از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و استقبال و هیجانی که مردم این سرزمین در این روز برای حفاظت و دفاع مردم فلسطین از خود نشان میدهند منجر شده که مساله قدس به فراموشی سپرده نشود.
رحمه با اشاره به فرهنگ غنی و مشاهیر برجسته ایرانی گفت که ایران از یک فرهنگ و تمدن غنی برخوردار بوده و تهدید چنین ملتی جوابگوی خواسته ترامپ نمیباشد. در حقیقت تهدید ایران و افزایش تنشها با ایران در چارچوب منافع رژیم صهیونیستی در منطقه میباشد.
او ادامه داد: رژیم صهیونیستی که خود دارای ۴۰۰ بمب هستهای در منطقه است، موضوع هستهای ایران را بزرگ کرده تا با ایجاد تنش و درگیری در منطقه با ایران به عنوان بزرگترین قدرت منطقه خود رهبری منطقه را به دست آورد.
وی افزود: ایران به هیچ عنوان هدف آسانی برای آمریکا نمیباشد و جنگ با ایران اصلاً به صلاح آمریکا و دونالد ترامپ نمیباشد.
همچنین سخنران بعدی «نیدیا اگریمی» تحلیلگر بین الملل و سردبیر مجله تحلیل سیاسی بوئسوس بود که گفت اهمیت روز جهانی قدس که از سوی رهبر انقلاب اسلامی ایران آیت الله (امام) خمینی (ره) تعیین شده، این است که توجه همه جهانیان را به این واقعیت فاجعه بار جلب میکند و اجازه نمیدهد که موضوع اشغال سازی سرزمینهای فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی به فراموشی سپرده شود.
سخنران پایانی مراسم روز جهانی قدس «رافائل روبلس گل» استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل خاورمیانه بود که افزود: روز قدس به ما یادآوری میکند که قدس موضوع با اهمیتی برای مسلمانان، کشورهای عربی و جامعه جهانی است.
وی افزود: موضوع فلسطین مسئولیت همه جامعه بین المللی است که برای سالهای متمادی برای حل این موضوع اقدام جدی انجام ندادهاند. این یک مسئولیت برای همه ما است که واقعاً نشان دهیم که فلسطین تنها نیست. رژیم صهیونیستی بسیاری از قوانین بین المللی و توافقات بین المللی را نقض کرده و بیشترین اقدامات خشونت آمیز را در جامعه بین المللی انجام داده است.
این تحلیلگر افزود: انقلابی همچون انقلاب اسلامی ایران، انقلابی تنها برای مسلمانان جهان نبوده بلکه انقلابی برای همه مستضعفان جهان میباشد. در واقع یک انقلاب جهانی و یک پیام جهانی با خود برای تمام مظلومین و مستضعفین جهانی داشت، این بسیار طبیعی است که چنین انقلابی به حمایت از فلسطین بپردازد.
یادآور میشود به مناسبت روز جهانی قدس، سفارت جمهوری اسلامی ایران در مکزیک مسابقه فرهنگی را در ماه مبارک رمضان در زمینههای هنری از جمله، نقاشی، عکاسی، مجسمه سازی، مقاله و داستان نویسی و شعر برگزار کرد که با استقبال گسترده جامعه فرهنگی و هنری مکزیک واقع شد.
همچنین در مراسم روز جهانی قدس سفیر کشورمان با اهدا لوح سپاس، از افراد برگزیده این مسابقات تقدیر کرد.
همچنین نمایشگاهی از آثار برگزیده این مسابقات در کنار مراسم روز جهانی قدس بر پا شد. تعدادی از اشعار برگزیده شرکت کننده در مسابقه فرهنگی روز قدس نیز توسط آنان خوانده شد.
شبس **۱۹۵۳**۹۱۲۲
نظر شما