۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۰۰
کد خبر: 83337485
T T
۰ نفر
تعطیل شدن پروژه‌های اقتصاد مقاومتی قابل قبول نیست

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان با بیان اینکه هدف پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، بهبود وضع مردم و رفع مشکلات جامعه است، عنوان کرد: تعطیلی این پروژه‌ ها به دلیل تعلل در تامین منابع و اجرا قابل قبول نیست.

به گزارش ایرنا، محمدجواد فدائی شامگاه شنبه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان خطاب به مدیران با تاکید بر اینکه اجرای طرح ها، برنامه ها و پروژه ها باید به بهبود وضع مردم و حل مشکلات جامعه منجر شود عنوان کرد: اگر بخواهیم با هر دلیل و توجیهی در تامین منابع و اجرای پروژه کوتاهی و تعلل کنیم، به معنی بی توجهی به مشکلات مردم و تغییر شاخص های جامعه است.
وی کار و فعالیت بیشتر برای کاهش مشکلات موجود را لازم دانست و افزود: با این دید به پروژه ها نگاه کنیم که می خواهیم در مدت زمانی مشخص، بر وضعیت استان از لحاظ اقتصاد، معیشت مردم، کاهش و رفع فقر و محرومیت تاثیرگذار باشیم و این امر نیاز به فعالیت قابل توجه و اعتقاد جدی دارد.
استاندار کرمان ادامه داد: اصلاً قابل قبول نیست به سادگی بگوییم پروژه ای به دلیل مشکلی تعطیل شود، با این تعطیلی در حقیقت کمبودها را می پذیریم و نمی خواهیم برای رفع آنها اقدامی انجام دهیم.
فدائی حذف کردن پروژه ها را غیرقابل قبول دانست و از معطلی پنج ساله طرح گردشگری هنزاء، بلاتکلیفی کارخانه پلاسمای خون کرمان به دلیل عدم تامین مالی و پتروشیمی کرمان انتقاد و خاطرنشان کرد: چگونه می شود این دلایل را پذیرفت.
وی ابراز داشت: کمیته های مربوطه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی استان در سال ۹۸ را نهایی کنند و به موازات آن پروژه های ملی ابلاغی را هم برش استانی تهیه شود.
استاندار کرمان با اشاره به عملکرد معین های اقتصادی استان عنوان کرد: پیش از این قرار بر این برنامه بود که معین های اقتصادی برنامه سه ساله خود را پیشنهاد دهند که این کار انجام شد و با تک تک آنها جلسه بررسی برنامه ها را برگزار کردیم و اکنون بر اساس آنها در حال کار هستند.
وی بیان داشت: از ۲۶ مورد معین اقتصادی بررسی شده، ۹ مورد عملکرد قابل قبول، ۱۰ مورد عملکرد متوسط و هفت مورد عملکرد خوبی ندارد که یا باید حذف شوند یا ساز و کار خود را تغییر دهند.
**انتقال ۱۳۳ پروژه اقتصاد مقاومتی از سال ٩٧ به سال٩٨
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این نشست تعداد پروژه های اقتصاد مقاومتی استان کرمان در سال گذشته را ۱۶۱ مورد عنوان کرد و با بیان اینکه این پروژه ها باید تا پایان سال ۹۷ به اتمام می رسیدند، گفت: ۳۸ مورد از این پروژه ها به دلیل مشکلات مختلف به اتمام نرسیده اند.
جعفر رودری به انتقال ۱۳۳ پروژه اقتصاد مقاومتی به سال ۹۸ اشاره کرده و افزود: ۲۵۱ پروژه برای سال ۹۸ به تصویب ستاد اقتصاد مقاومتی استان خواهد رسید.
رودری از انتخاب یکی از پروژه های استان کرمان جزو ۱۱ پروژه اقتصاد مقاومتی برتر کشور نام برد و گفت: برنامه ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان ها هم در قالب شیوه نامه تدوین و به فرمانداری ها ارسال شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: در دستورالعمل جدید از سوی معاون اول رئیس جمهوری، ۷۶ پروژه ملی به ۱۹ وزارتخانه و سازمان توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور ابلاغ شده است که برش استانی آنها باید در دستور کار قرار گیرد.
غلامرضا فرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در زمینه دستورالعمل کشوری تسهیل شرایط ایجاد اقامتگاه‌ها و هتل در مناطق کمتر برخوردار اظهار داشت: بر این اساس ساخت هتل‌های چهار و پنج ستاره در ۵۰۰ نقطه از مناطق کمتر توسعه یافته کشور مطرح است که زمین‌های رایگان در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد، اما تاکنون در استان کرمان درخواست کننده‌ای در این رابطه نداریم.
به تاکید استاندار کرمان مقرر گردید تا مجموعه ادارات راه و شهرسازی، منابع طبیعی، اوقاف و بنیاد مسکن در کارگروهی به مسئولیت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری در خصوص مکان‌یابی، متراژ و قیمت زمین‌هایی که در هر شهرستان امکان اجرای هتل‌ها وجود دارد، تصمیم گیری کنند.
نماینده شرکت آرمان سازان، مجری طرح گردشگری هنزا نیز گفت: اواخر سال ۹۴ تفاهم‌نامه این طرح فی مابین استانداری، میراث فرهنگی و امور اراضی منعقد و یک هزار و ۹۵۰ هکتار زمین به آن واگذار، ۲ میلیون مترمکعب از محل آبهای سطحی رودخانه به این طرح به مدت زمان یک سال و منوط به اخذ مجوزهای لازم تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه مشکل اجرا از لحاظ تامین مالی و اجرایی نداریم، عنوان کرد: در این مدت به دنبال دریافت مجوزهای دستگاه‌های مختلف بودیم، اما موفق نشدیم و در نتیجه موعد مجوز آب طرح نیز گذشته و اکنون درخواست تمدید آن را داریم تا بتوانیم کار را به اجرا برسانیم.
سیدمصطفی آیت اللهی‌موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نیز در این نشست گفت: این طرح باید در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب برسد، اما به دلیل اینکه درگیر دریافت مجوزهای دستگاه‌های مختلف شده است، مجوز آب آنها هم ابطال می شود و اکنون باید تمدید مجوز را داشته باشد.
مقدری معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در خصوص مشکلات راه‌اندازی کارخانه پلاسمای خون کرمان که از سال ۹۵ کلنگ‌زنی شده است، گفت نیازمند تامین منابع مالی از صندوق توسعه ملی هستیم.
وی با اشاره به اهمیت اجرای این طرح بیان کرد: در حال حاضر ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما در کشور به آلمان می‌رود در صورتی که با احداث کارخانه پلاسما در کرمان، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی در کشور خواهیم داشت.
استاندار کرمان در این رابطه عنوان کرد: طبق مذاکراتی که در ارتباط با این کارخانه داشتیم، قرار شد برای این پروژه از صندوق توسعه ملی تسهیلات دریافت شود، به شرطی که نیمی از تولیدات خود را صادر کنند.
فدائی ادامه داد: در این رابطه با معاون اول رئیس جمهور و وزیر بهداشت مذاکرات لازم انجام و مجوزها و موافقت‌ها دریافت شده است، اکنون باید گزارش پیشرفت کار توسط سرمایه‌گذار و دانشگاه علوم پزشکی به وزارتخانه ارسال شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مشکل راه‌اندازی کارخانه استحصال دارو از مواد مخدر را مربوط به زمین عنوان کرد و بیان داشت: تا کنون چند مرتبه زمین اجرای این پروژه جابه‌جا شده و هنوز در دست بررسی است.
مرجان شاکری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: این واحد در رده ۴ محسوب می‌شود و امکان استقرار آن در محدوده شهر وجود ندارد، اما شهرک‌های صنعتی مستثنی هستند و از نظر محیط زیست بلامانع است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان مشکل ساخت بیمارستان جایگزین شفا را نبود سرمایه‌گذار عنوان کرد و افزود: زمین بیمارستان جایگزین مشخص است و به محض اینکه سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کند، آماده واگذاری هستیم.
وی به افتتاح بیمارستان مهرگان و ارجمند اشاره داشت و افزود: با افتتاح بیمارستان آرمین، تعداد تخت‌های بیمارستانی کرمان افزایش خواهد یافت.
استاندار کرمان در ادامه تاکید کرد: طی امسال و سال آینده باید ساخت بیمارستان جایگزین شفا آغاز شود، استان کرمان با کمبود شاخص تخت‌های بیمارستانی مواجه است.


۳۰۲۹/‏‬ ۵۰۵۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha