۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۸
کد خبرنگار: 772
کد خبر: 83337950
T T
۵ نفر

شباهت‌های احزاب راست افراطی

۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۸
کد خبر: 83337950
شباهت‌های احزاب راست افراطی

تهران- ایرنا- شعارهای احزاب افراطی در اروپا در جریان انتخابات پارلمان اروپا نشان می‌دهد که تا چه میزان این احزاب که از پیشینه زیادی برخوردار نیستند و صرفا بر موج افکار عمومی کشورها سوار می‌شوند به یکدیگر نزدیک‌تر شده‌اند. ورود احزاب راستگرای افراطی به عرصه سیاسی کشورهای این قاره به یک روند عادی در اروپا تبدیل شده است، قدرت این احزاب ریشه زیادی در نفوذ قانونی یا دولتی آنها ندارد و حتی در بسیاری از کشورها، محدودیت‌های‌ دایمی برای جلوگیری از گسترش جایگاه آنها اعمال شده است. ظهور چنین احزاب افراطی در توانایی این احزاب در تاثیرگذاری داخلی و برنامه ارایه شده آنها در بخش‌های داخلی و خارجی این کشورهاست که کشورهای اسپانیا و یونان دو نمونه اخیر آن هستند.

سانتیاگو آباسکال رهبر حزب افراطی «ووکس» اسپانیا که در گذشته عضو حزب محافظه‌کار «مردمی» این کشور بود، در انتخابات پارلمانی آوریل سال جاری 24 کرسی پارلمانی کسب کرد که به عنوان یک پدیده جدید شناخته می‌شود. پیروزی این حزب با استقبال احزاب راست افراطی فرانسه، ایتالیا، آلمان و بلژیک روبه‌رو بود. این احزاب همسو، ضمن تبریک به همتایان اسپانیایی خود مدعی هستند بالاخره اسپانیا دارای یک حزب میهن پرست! که بتواند با احزاب چپ مبارزه کند، شده است.


این حزب که در انتخابات پارلمانی سراسری 2016 فقط 47 هزار رای به دست آورده بود، در انتخابات اخیر پارلمان اروپا 3 کرسی به دست آورد. ریاست حزب با تقلید از «ترامپ» رییس‌جمهوری امریکا، شعار اصلی خود را «اول اسپانیا» گذاشته است. این حزب با ساخت مساجدی که از سوی وهابی‌ها ترویج می‌شود، مخالفت دارد و بیشتر روی کنترل مرزها متمرکز شده و خواستار تقویت مرزهای اسپانیا و ساختن دیوارهای مرزی در شهرهای «سئوتا و ملیا» است. این دو شهر به اسپانیا تعلق دارد اما در آن سوی جبل‌الطارق و در همسایگی مراکش واقع شده‌ و هزاران پناهجو تلاش دارند از داخل مراکش خود را به این دو شهر اسپانیا برسانند.


قدرت‌گیری ووکس که با گرایش‌های بعضا «فاشیستی و ضد زن» از دل حزب محافظه‌کار «مردمی» اسپانیا بیرون آمده، واکنشی در برابر تشدید گرایش‌های جدایی‌خواهی در ایالت کاتالونیا تلقی می‌شود. این حزب افراطی که داعیه حفظ یکپارچگی اسپانیا در برابر خطر تجزیه را دارد، با سیاست پناهجویی دولت سوسیالیست اسپانیا به‌ شدت مخالف است. طبق اعلام وزارت کشور اسپانیا، ورود مهاجران غیرقانونی به ویژه از مسیر تنگه جبل‌الطارق ادامه دارد و فقط در سه ماهه نخست سال جاری دست‌کم تعداد 7 هزار و 104 مهاجر غیرقانونی وارد اسپانیا شده‌اند که این رقم بیانگر افزایش 40 درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته است. از دیدگاه این حزب، رهبر سوسیالیست‌ها نهایتا خواسته جدایی‌خواهان کاتالونیا را برآورده خواهد کرد. به باور او مذاکره با رهبران منتخب ایالت جدایی‌خواه کاتالونیا برای یافتن راه‌حلی در جهت حفظ این ایالت در چارچوب اسپانیا نابخشودنی و خیانت‌آمیز است.


یونان از دیگر کشورهای جنوب اروپاست که در سال‌های اخیر شاهد رشد احزاب افراطی بوده است. اگرچه در سال‌های گذشته حزب «طلوع طلایی» یونان رسما یک حزب افراطی شناخته می‌شود و حتی رییس و گروهی از نمایندگان این حزب محاکمه شده و از بعضی از حقوق اجتماعی محروم شدند، اما این حزب همچنان دارای آرای ثابتی در میان افکار عمومی است. مخالفت با برنامه ریاضت اقتصادی دولت چپگرای یونان، مخالفت با حضور مهاجران خارجی و مخالفت با نفوذ و دخالت قدرت‌های خارجی در راس اهداف این حزب قرار گرفت.


در انتخابات اخیر پارلمان اروپا، یونانیان شاهد حضور یک حزب نوظهور افراطی دیگر با نام «راه‌حل یونانی» بودند. آقای ولوپولوس ریاست این حزب افراطی که در انتخابات پارلمان اروپا با کسب 4.18 درصد موفق به انتخاب یک نماینده شد، مهاجران و پناهجویان خارجی در یونان را اشغالگران غیرقانونی توصیف و اعلام داشته است برای مقابله با این پدیده باید در مرز مشترک با ترکیه دیوار ساخته و در مرزهای این کشور«میدان مین» طراحی شود. او رسما با سیاست‌های ضد مهاجرتی مجارستان و حزب «لیگا» ایتالیا برای اروپای مسیحی بدون حضور مسلمانان کاملا موافق است. وی با وجود قوانین حقوقی اتحادیه اروپا، از بازگرداندن مجازات اعدام برای افرادی که اقدام به تجاوز جنسی، قاچاق موادمخدر و قاچاق انسان می‌شوند، حمایت می‌کند. وی اگرچه اتهامات وارده مبنی بر دریافت کمک از روسیه را رد می‌کند، اما مدعی است یونان نباید مانند امروز روابط خصمانه با روسیه داشته باشد.


از: محمود فاضلی


منبع: روزنامه اعتماد، یکشنبه 12 خرداد 98


1194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha