خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۳۸
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83338608
T T
۱ نفر

مقابله با آفت شب پَره شمشاد در جنگل های گلستان

۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۳۸
کد خبر: 83338608
مقابله با آفت شب پَره شمشاد در جنگل های گلستان

گرگان - ایرنا - مبارزه با آفت شب‌پَره شمشاد که در چند منطقه محدود از عرصه های جنگلی گلستان با محلول پاشی کانون های آلوده از ابتدای خرداد ماه آغاز شده تا پایان این ماه ادامه دارد.

به گفته روز دوشنبه ایرنا، کارشناسان منابع طبیعی گلستان می گویند که لارو این آفت از طریق تغذیه برگ، پوست و سرشاخه‌های درخت طی چهار نسل در هر سال موجب خزان و سرخشکیدگی و در برخی موارد موجب مرگ کامل درختان جوان شمشاد می‌شود.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در این پیوند گفت: گونه شمشاد هیرکانی در سال‌های اخیر مورد حمله آفت بسیار خطرناک شب‌پره شمشاد قرار گرفته که موجب خسارت این گونه با ارزش جنگل‌های شمال از جمله استان گلستان شده است.
حمید مصطفی لو اظهار داشت: این اداره کل از طریق محلول پاشی کانون‌های آلوده شمشاد از سال ۹۶ تاکنون توانسته خسارت آفت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
همچنین طبق گزارش مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال ۹۶ در ۲۰ هکتار از عرصه‌های درختان شمشاد استان در بندرگر و قرن آباد گرگان با آفت شب پَره به روش بیولوژیکی مبارزه و جمعیت آفت کنترل شد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین با بیان اینکه آفت شب‌پره شمشاد چهار نسل در سال دارد، گفت: محلول پاشی همزمان با شروع فعالیت لاروهای آفت در هر نسل صورت می‌گیرد.
به گفته وی امسال مبارزه با لاروهای نسل دوم آفت ازچهارم خرداد ماه ۱۳۹۸ شروع شده و به احتمال زیاد تا اوآخر همین ماه عملیات مبارزه در این نسل، پایان می‌یابد.
 


مبارزه با لاروهای نسل دوم آفت شب‌پره شمشاد اوآخر همین ماه پایان می‌یابد.




لارو به نوزاد کرمی شکل حیواناتی که دگردیسی کامل دارند (مانند حشرات و دوزیستان) اطلاق می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در این پیوند گفت: چند نسلی بودن و انتشار سریع آفت در مدت زمان کوتاه از خصوصیات بیولوژی منحصر به فرد شب‌پره شمشاد نسبت به سایر آفات برگ خوار جنگلی بوده و به همین دلیل مبارزه به موقع می‌تواند مانع از افزایش سریع جمعیت آن شود.
ابوطالب قزل سفلو خسارت اصلی آفت شب پره شمشاد را در مرحله لارو بودن آن عنوان کرد و افزود: در ردیابی و مبارزه با این آفت می‌توان از روش مختلف از جمله کنترل فرمونی با استفاده از تله‌های قیفی و همچنین کنترل برنامه ریزی برای محلول پاشی با استفاده از یک نوع محلول بیولوژیکی در سنین ۱ تا ۳ لاروی استفاده کرد.
شب‌پَره شمشاد یک آفت جدید است که خرداد سال ۱۳۹۵ برای نخستین بار در ایران در توده‌های شمشاد شهرستان چالوس مشاهده شد.
شمشاد هیرکانی درختی همیشه سبز و بومی جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه‌های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت قرار دارد.
این گونه درختی به عنوان پناهگاه حیات وحش و نماد میراث جنگل‌های شمال ایران قلمداد شده و بهترین رویشگاه آن ارتفاع ۲۰ تا ۴۰۰ متری از سطح دریا است ولی تا ارتفاع حدود یکهزار و ۲۰۰ متری در مناطق مختلف جنگلی استان‌های گیلان، مازندران و گلستان نیز می روید.
گونه شمشاد که بومی ایران بوده و به نام بُوکسوس هیرکانا معروف است، خواص دارویی داشته و اکنون از آن داروی ایدز و ضد سرطان تولید می‌شود.
جنگل‌های استان گلستان شامل درختان پهن برگ و سوزنی برگ به طول ۲۸۰ کیلومتر با عرض‌های ۱۰ تا ۳۰ کیلومتر از نوکنده در غرب استان تا گلیداغ در شرق گلستان امتداد دارد.
عرصه‌های جنگلی گلستان به وسعت ۴۵۲ هزار هکتار مانند جنگل‌های شمال در گیلان و مازندران دارای تنوع ۸۰ گونه درختی و ۵۰ گونه درختچه ای است.
۶۲۰۴/۳۰۹۱



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha