به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ مهدی باقری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری گفت که بررسیهای انجام شده بر روی پروندههای تصادفات درون شهری سال گذشته نشان داد که ۴۱ درصد از حوادث رانندگی درون شهری در استان به خاطر صحبت کردن رانندگان با تلفن همراه یا غذا خوردن هنگام رانندگی رخ داده است.
وی آمار تصادفات درون شهری استان در سال گذشته را چهار هزار و ۲۶ فقره اعلام کرد و افزود: ۱۴۷ نفر بر اثر این تصادفات جانشان را از دست دادند.
پیش از این هم پلیس راهور مازندران هشدار داده بود که بیشترین تصادفات این استان در خیابانهای شهری رخ میدهد.
گزارش این مجموعه نشان میداد که از حدود ۱۵ هزار فقره تصادف ثبت شده در جغرافیای مازندران، ۵۲ درصد مربوط به خیابانهای درون شهری بوده است، در حالی که ۴۸ درصد باقی مانده به محورهای اصلی چندگانه و محورهای روستایی اختصاص داشت.
بالا بودن آمار تصادفات درون شهری در مازندران در حالی است که بر اساس آمار سازمان حمل و نقل و پایانهها سالانه دستکم ۵۰۰ میلیون تردد خودرویی در محورهای برون شهری این استان ثبت میشود که رتبه اول در کشور محسوب میشود.
مازندران حدود ۱۱ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد که ۷۰ درصد آن را محورهای اصلی و روستایی تشکیل میدهد.
سرهنگ باقری از بی توجهی به حق تقدم بویژه هنگام گردش به چپ و راست به عنوان دیگر علت مهم وقوع تصادفات مرگبار در خیابانهای شهرهای مازندران یاد کرد و گفت که ۳۱ درصد از تصادفات درون شهری پارسال مربوط به این علت بوده است.
وی گفت که واژگونی خودروها با ۱۹ درصد و سرعت غیر مجاز با ۹ درصد از دیگر عوامل تصادفات در خیابانهای درون شهری مازندران در سال گذشته بود.
** عابران پیاده بزرگترین قربانیان
رئیس پلیس راهور مازندران با بیان اینکه ۴۲ درصد از ۱۴۷ فوتی سال گذشته عابرین پیاده بودند، گفت: راکبین موتور سیکلت نیز ۲۹ درصد از کشته شدگان تصادفات درون شهری مازندران هستند.
وی با بیان اینکه حقوق شهروندی در رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی در شهرهای مازندران ضعیف است، افزود: اگرچه بیشتر پلهای هوایی استان فقط کاربری تبلیغاتی دارند، اما عبور از وسط میدان و یا هر نقطه از عرض خیابان نشانه بی توجهی به حقوق شهروندی است.
سرهنگ باقری با بیان اینکه پارسال بیشترین تصادفات درون شهر در چهار شهر بزرگ ساری، بابل، آمل و قائشمهر از ساعت ۹ شب تا ۱۲ شب رخ داد، گفت: بیشترین فوتیها نیز زنانی هستند که شبها با چادر و لباس مشکی تردد میکنند.
طبق چارت تشکیلاتی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، پلیس راهنمایی و رانندگی مأموریت کنترل مقررات راهنمایی و رانندگی و انضباط ترافیکی درون شهری را بر عهده دارد و مأموریت جادههای برون شهری هم بر عهده پلیس راه است.
** هدف گیری کاهش ۲۰ درصدی تصادفات
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران همچنین در این نشست گفت که بر اساس دستور صریح استاندار به عنوان رئیس شورای ترافیک، همه فرمانداران، شهرداران، شورای شهرها، مدیران حمل نقل و پایانهها و راه و شهرسازی استان باید برای تحقق برنامه ریزی کاهش ۲۰ درصدی تصادفات در سال جاری همکاری لازم را داشته باشند و موظف به پاسخگویی هستند.
وی برگزاری آموزشهای فراگیر در زمینه ترویج و گسترش فرهنگ رعایت مقررات رانندگی بین اقشار مختلف از جمله دانش آموزان و رانندگان وسایل نقلیه عمومی را از اولویتهای پلیس عنوان کرد و گفت که این اولویتها از طریق انتشار پیامهای رسانها، آموزش دانش آموزان و آموزش رانندگان بویژه رانندگان نقلیه عمومی پیگیری میشود.
سرهنگ باقری در عین حال از کاهش ۱۱ درصدی تصادفات منجر به جرح و فوت در مازندران طی سال گذشته خبر داد و آن را نتیجه پیگیری برنامههای آموزشی و اطلاع رسانی در کنار حضور محسوس و غیر محسوس پلیس راهنمایی و رانندگی در نقاط مختلف درون شهری مازندران و همچنین حذف نقاط حادثه خیزدانست.
وی گفت که مازندران با این میزان کاهش تصادفات، رتبه دوم کشور را در این زمینه کسب کرد و بر همین اساس هم برای امسال کاهش ۲۰ درصدی در دستور کار قرار گرفت.
سرهنگ باقری از پیش بینی ازدحام تردد همزمان با آغاز تعطیلات عید فطر و سفرهای تابستانی امسال خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۷۷ میلیون تردد در محورهای درون شهری استان مازندران به ثبت رسید که این آمار امسال با توجه به پایان ماه مبارک رمضان در خرداد ماه بیشتر خواهد شد.
وی افزود: از امروز همه نیروهای پلیس راهنمایی و رانندگی طبق برنامه در مکانهای مختلف مستقر شدند و گشتهای پلیس نیز به شهرهای ساحلی که بیشترین مسافر پذیری را دارند، اعزام شدند.
۶۹۹۰/۱۶۵۴
نظر شما