نیازسنجی صنعتی پایان نامه ها را هدفمند می سازد

تهران- ایرنا- سرپرست مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور معتقد است: نیازسنجی های صنعتی به وسیله دانشگاه ها و مراکز علمی پایان نامه های دانشجویی را هدفمند می سازد و در زمینه رفع نیازهای جامعه تعریف می کند.

به گزارش روز جمعه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، برقراری ارتباط صنعت با دانشگاه در سال‌های اخیر بارها مورد توجه صاحب نظران و تحلیل گران قرار گرفته است. تجارب کشورهای متعدد در این زمینه مشاهده شده و موانع و چالش‌های این تعامل نیز از ابعاد متعدد مورد بررسی قرار گرفته است.
اغلب کارشناسان این ارتباط را برای رفع نیازهای کشور بسیار مؤثر دانسته و معتقدند این رابطه دوسویه علاوه بر رفع نیازهای جامعه، غنای علمی دانشگاه‌ها و جامعه علمی را نیز افزایش می‌دهد.
برخی کارشناسان و اعضای هیأت علمی برقراری این ارتباط را مستلزم شبکه‌های میان بخشی می‌دانند و بعضی دیگر از تحلیلگران نیز بر پژوهش‌های کاربردی، پیشنهاد سوژه‌های تحقیقی توسط مراکز تولیدی و پاسخ گویی دانشگاه‌ها و مراکز علمی به صنعت، تاکید می‌کنند.


سرپرست مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور در این خصوص به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: تعامل دانشگاه و مراکز علمی با صنعت سبب توانمندی دانشجویان در زمینه‌های مهارتی می‌شود.


»مهدیه رحمانیان» اظهار داشت: برقراری این ارتباط همچنین سبب بهره برداری صاحبان صنایع از دستاوردهای علمی و دانشگاهی و در نهایت رفع موانع تولید و ارتقای بهره وری است.


عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور ادامه داد: این تعامل هدفمندی پایان نامه‌های دانشجویی را نیز در پی دارد؛ چرا که در این ارتباط مسائل و مشکلات صنعت گران و تولیدگران مطرح می‌شود و پژوهش استادان و دانشجویان در زمینه رفع این موانع تعریف می‌شود.


به گفته رحمانیان همچنین تعامل و همکاری جامعه دانشگاهی با صاحبان صنایع منجر به استخدام دانشجویان در بسیاری از مراکز تولیدی – صنعتی و به عبارت دیگر اشتغال زایی می‌شود.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: راه اندازی برخی مراکز نظیر مدرسه کارآفرینی و استعدادیابی، مرکز نوآوری، توسعه و تجاری سازی فناوری از جمله اقدامات مؤثر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور در این عرصه است.


رحمانیان افزود: به عنوان مثال آغاز یک پروژه روان شناسی با ۵۰ نیروی متخصص روان شناس بالینی از جمله فعالیت‌های این مراکز به شمار می‌رود؛ امری که در حقیقت یک نوع کارآفرینی و اشتغال زایی محسوب می‌شود.


رحمانیان یادآور شد: در سایر بخش‌ها نیز با توجه به ارتباطات جامعه دانشگاهی با واحدهای تولیدی و صنعتی، دریافت نیازسنجی‌ها و… اشتغال زایی در دستور کار قرار دارد.


سرپرست مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور در ادامه، هدفمندسازی پایان نامه و پروژه‌های اعضای هیأت علمی، استادان و دانشجویان را از اولویت‌های این مرکز عنوان و اظهار کرد: بسیاری از پروژه‌های دانشگاهی تاکنون نیازی از جامعه را برطرف نکرده اند و شاید این تعامل و در نتیجه آن کاربردی سازی پروژه‌های دانشگاهی گره‌ای از مشکلات جامعه را باز کند.


دانام **۹۴۸۴**1584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha