ارتباط صنعت با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در هر جامعه بی تردید سبب ارتقای تولید و بهره وری، سطح کیفی آموزش، اشتغالزایی و همچنین رفع نیازهای کشور است.
شماری از کارشناسان صنعتی و دانشگاهی برخی قوانین و مقررات، دیوان سالاری اداری، کمبود منابع انسانی، فقدان اعتماد صاحبان صنایع به دانشگاه ها، تمرکز بر آموزش های تئوری و ضعف مهارت های عملی جامعه دانشگاهی وهمچنین طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های غیرکاربردی را از جمله موانع این ارتباط می دانند.
برخی از تحلیلگران نیز به منظور برقراری این ارتباط بر کارآموزی دانشگاهیان در مراکز و واحدهای تولیدی و صنعتی تاکید می کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در این باره به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش گفت: ارتباط صنعت با دانشگاهها مستلزم اعتماد صاحبان صنایع به مراکز آموزش عالی کشور و همچنین افزایش مهارت و توانمندی اعضای علمی و دانشگاهی است.
«امیرسعید شیرانی» افزود: دانشگاه ها باید توانمندیهای علمی - مهارتی را تقویت و صاحبان صنایع نیز در مقابل به مراکز آموزش عالی اعتماد کنند.
وی تصریح کرد: عنوان پژوهشهای دانشگاهی هم باید از مراکز تولیدی - صنعتی به مراکز علمی راه یابد؛ همچنین رساله و پایاننامههای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری براساس نیاز صنعت گران تعریف شود.
نیازمحوری پژوهش های دانشگاهی در جامعه یک ضرورت محسوب میشود، ارتقای اعضای هیأت علمی و دانشگاهی باید براساس فعالیتهای صنعتی انجام شود. این استاد دانشگاه با بیان اینکه در حال حاضر نیاز محوری پژوهش های دانشگاهی در جامعه یک ضرورت محسوب میشود، یادآور شد: ارتقای اعضای هیأت علمی و دانشگاهی باید براساس فعالیتهای صنعتی انجام شود.
به عقیده شیرانی این مهم بی تردید انگیزه جامعه دانشگاهی را برای فعالیت در عرصه های صنعتی و در نتیجه ارتباط با صاحبان صنایع تقویت می کند.
ارتباط دانشگاهها با صنعت، پایاننامه های دانشجویی را هدفمند می کند
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور نیز در این زمینه معتقد است: ارتباط دانشگاه ها با صنعت سبب توسعه توانمندیهای علمی و مهارتی دانشجویان است.
«مهدیه رحمانیان» به اعتماد صنعتگران به دانشگاه ها اشاره کرد و اظهار داشت: برقراری این ارتباط همچنین سبب بهره برداری صاحبان صنایع از دستاوردهای دانشگاهی و در نتیجه رفع موانع تولید و ارتقای بهره وری است.
وی ادامه داد: این تعامل همچنین موجب هدفمندی پایان نامههای دانشجویی می شود؛ چرا که در این ارتباط نیاز صنعتگران و تولیدگران عنوان و پژوهش استادان و دانشجویان در زمینه رفع این نیاز تعریف میشود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: همکاری جامعه دانشگاهی با صاحبان صنایع منجر به استخدام دانشجویان در بسیاری از مراکز تولیدی – صنعتی و به عبارت دیگر اشتغال زایی میشود.
نظر شما