نیلی احمد آبادی : تحقیقات مستلزم بهره گیری از تجارب دانشگاهیان است

تهران- ایرنا- رئیس هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها با اشاره به ماموریت دانشگاه برای بررسی سیل های اخیر گفت: بهره گیری از دانش دانشگاهیان در انجام تحقیقات گسترده کشوری امری ناگزیر است که در تمام دنیا این کار انجام می شود و اگر تاکنون از ظرفیت های علمی و تجارب آنها بهره گرفته نشده، کشور و دانشگاهیان متضرر شده اند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، محمود نیلی احمدآبادی در این باره تاکید کرد: دانشگاه ها ظرفیت های بسیاری برای بررسی حوزه های مختلف سیل های اخیر دارند، از این رو اعتماد رئیس جمهوری اتفاق بزرگی در این حوزه است.


رئیس جمهوری برای اولین بار از دانشگاهیان در بررسی حادثه ساختمان پلاسکو در بهمن ماه ۱۳۹۵ بهره گرفت و با صدور حکمی حمد تقی احمدی رییس دانشگاه تربیت مدرس را به ریاست "هیأت ویژه گزارش ملّی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو" منصوب و از وی خواست تا ظرف دو ماه «گزارش ملّی» این حادثه را جهت اطلاع مردم ایران منتشر کند.


نتایج مثبت بدست آمده از تجربیات و دانش دانشگاهیان سبب شد تا رئیس جمهوری بار دیگر پس از سیلاب ها به اهالی دانشگاه اعتماد کند و بررسی علل وقوع، خسارات و ارائه راهکار مناسب در خصوص سیلاب اخیر را به استادان و متخصصان واگذار کند.


بیش از ۴۵ روز پیش رئیس جمهوری به محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران مأموریت داد تا ریاست «هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها» با عضویت شخصیت‌های علمی مستقل و خبره در تخصص‌های مرتبط را به عهده گرفته و ظرف ۶ ماه «گزارش ملی» این رخداد را ارائه کند.


پس از گذشت مدت زمان کمتر از یک هفته از صدور این حکم، نیلی احمدآبادی در نشستی با خبرنگاران از تعیین و تشکیل ۱۵ کار گروه از اعضای هیات علمی و متخصصان در حوزه های مختلف برای پیگیری ماموریت این هیات خبر داد.


در روزهای آتی با توجه به بیکاری عده بسیاری از ساکنان مناطق سیل زده پس از ویرانی های ناشی از سیلاب ها، کمیته ویژه کسب‌وکار در این هیأت تشکیل شد تا به مشکلات مردم در این زمینه رسیدگی شود.


همچنین دانشگاه تهران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت همکاری‌های مشترک علمی در امور سیلاب‌ها، ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ تفاهم‌نامه همکاری منعقد کردند که از جمله سوابق همکاری دانشگاه تهران در حوزه تحقیقات سیل است.


این تفاهم‌نامه در رابطه با همکاری‌های علمی، پژوهشی، فنی و آموزشی در زمینه بررسی ابعاد کالبدی، فنی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی بازسازی مجتمع‌های زیستی ناشی از پدیده سیلاب بین رئیس این دانشگاه و علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به امضا رسید.


پس از بازدیدهای مکرر نیلی احمدآبادی از مناطق سیل زده و انجام تحقیقات میدانی بسیار در این مناطق، هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها با ۲۵۰ استاد در ۱۶ کارگروه تخصصی به منظور بررسی سیل های اخیر کشور کار خود را آغاز کرد.


از میان ۲۵۰ استاد و متخصص در هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها حدود ۷۶ نفر از اعضای کارگروه ها از استان های خوزستان، فارس، لرستان و ایلام هستند که بطور مستقیم با سیلاب ها و مشکلات ناشی از آن درگیر بوده اند.


براساس گفته های رئیس هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها، این هیأت قرار است علاوه بر گزارش دقیق مشکلات سیلاب ها و آسیب شناسی، راهبردهای بسیاری هم برای کاهش خسارات در چنین رویدادی در آینده ارائه کند.



*دانش دانشگاهیان نتایج مناسبی بدست می دهد


نیلی احمدآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار کرد: براساس مصوبه دولت دستگاه های اجرایی نباید پژوهشکده های بسیاری داشته باشند.


به گفته وی، دانشمندان در حوزه های علمی ظرفیت بالایی دارند که از این ظرفیت به خوبی بهره گرفته نشده است. این هیأت در تلاش است با مدیریت دانش و استفاده از داده های بدست آمده به نتایج مناسبی دست یابد.


رئیس دانشگاه تهران همچنین درخصوص همکاری با سایر نهادهای اجرایی در این هیأت وسیع دانشگاهی اظهار کرد: این هیأت آمادگی همکاری با سایر نهادهای اجرایی را دارد و از آنها درخواست کرد نمایندگانی را برای کمک به هیأت انتخاب کنند.



**پژوهشکده های وابسته، تحقیقات واقعی سامان نمی دهند


رییس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش پژوهشکده های وابسته به دستگاه های اجرایی اظهار کرد: امروز کمابیش دستگاه های دولتی پژوهشکده ای وابسته به خود را ایجاد می کنند که در بیشتر موارد پژوهش ها را به پژوهشکده های وابسته به خود ارجاع می دهند.


محمدمهدی فرقانی افزود: با ارجاع پژوهش ها به پژوهشکده های وابسته به نهادهای اجرایی، بودجه های پژوهشی که طبق قانون باید به دانشگاه ها سرازیر شود، از این موسسات دریغ شده و در نتیجه دانشگاه ها بخشی از منابع مالی خود را از دست می دهند.


وی با اشاره به اینکه دانشگاه برای به سرانجام رساندن پروژه های کلان به بودجه بیشتری نیاز دارند، گفت: دستگاه ها و پژوهشگاه های وابسته به وزارتخانه ها معمولاً پژوهش ها را بر اساس تمایل و خواست مدیریت ها در بسیاری از مواقع سامان می دهند و نتایج آنها بیشتر در پی تثبیت وضع موجود است، اما بی شک انجام این پژوهش ها در دانشگاه ها، نتایج بسیار متفاوتی را بدست می دهد.


فرقانی افزود: یکی از دلایل عدم توفیق دستگاه های اجرایی ما ناشی از پژوهش در پژوهشگاه های وابسته به خود است، با استناد بر تجربیات خود می گویم که پژوهشکده های وابسته به دستگاه های اجرایی در کشور هیچ وقت پژوهش های جدی و واقعی را سامان نمی دهند.


وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از پژوهشکده های وابسته به نهادهای اجرایی به صورت مستقیم از سازمان ها تأمین بودجه می شوند، ناگزیرند کم و بیش به سیاست های جاری در دستگاه وفادار باشند و عملکرد سازمان ها را مورد تأیید قرار دهند.


دانام **۹۴۹۱**۱۵۸۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha