۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۰۳
کد خبر: 83339803
T T
۰ نفر

گام‌های ترامپ به‌سوی جنگ تجاری با هند

۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۰۳
کد خبر: 83339803
گام‌های ترامپ به‌سوی جنگ تجاری با هند

تهران- ایرنا- به دنبال تشدید جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن و تأثیر مخرب آن بر بخش‌های مختلف اقتصاد جهان، دولت دونالد ترامپ با لغو امتیاز تجاری هند به دنبال آغاز چالش جدید تجاری با دومین غول اقتصادی آسیا است.

با اتمام انتخابات سراسری هند، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در روز جمعه گذشته اعلام کرد که پایان توافق تجاری ترجیحی واشنگتن و هند قطعی است.


دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همچنین در ماه مارس (اسفند-فروردین) اعلام کرده بود که دولتش توافق تجاری موسوم به برنامه «نظام عمومی تجارت ترجیحی» را فسخ خواهد کرد. این برنامه به کشورهای در حال رشد امکان می‌دهد تا بدون پرداخت عوارض گمرکی، کالاهای خود را به آمریکا صادر کنند.


ترامپ در حالی این سخنان را عنوان کرد که پیش از این ۲۵ تن از نمایندگان کنگره امریکا از دولت خواستند تا امتیازات تجاری هند را لغو نکند و برای پیدا کردن راه حلی مناسبی به مذاکرات خود با هند ادامه دهد.


نمایندگان کنگره آمریکا در پیامی کتبی به «رابرت لایتزیر» نماینده تجاری آمریکا گفتند، با لغو امتیازات تجاری هیچیک از طرفین نه آمریکا و نه هند از آن سود نخواهند برد.


در تاریخ ۴ مارس (۱۳ اسفند ۹۷) کاخ سفید در پیامی به کنگره اعلام کرد که خواهان لغو امتیازات تجاری با هند است.


نمایندگان کنگره در این پیام به دولت دونالد ترامپ تذکر دادند که در صورت لغو امتیازات تجاری هند، شرکت‌های آمریکایی که از هند کالا وارد می‌کنند باید مبالغ زیادی را به‌عنوان مالیات و گمرک پرداخت کنند که این برای اقتصاد کشور بسیار زیان بار خواهد بود.


هند بر اساس توافق تجاری ترجیحی در سال ۲۰۱۷ حدود ۵.۶ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کرد. دولت ترامپ علیه متحدان آمریکا مواضع تجاری تندی اتخاذ کرده است. ترامپ از تعرفه‌های هند بر کالاهایی مانند موتورسیکلت‌های آمریکایی ناخرسند است.


از سوی دیگر، آمریکا هند را تحت فشار قرار داده است تا مقررات سفت و سخت علیه واردات لبنیات از ایالات متحده را لغو کند.


به دنبال تصمیم آمریکا برای لغو امتیازات تجاری هند، «ویلبر رأس» وزیر تجارت آمریکا در تاریخ ۱۷ اردیبهشت سال جاری با سفر به هند هشدار داد هر گونه افزایش تلافی‌جویانه تعرفه از سوی دهلی نو در واکنش به تصمیم واشنگتن در لغو برخی از موارد تعرفه‌های ترجیحی برای هند، «بر خلاف» مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود.


وزیر تجارت آمریکا این سخنان را در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی و در دیداری از دهلی و در شرایطی مطرح کرد که مناسبات تجاری آمریکا و چین دچار تنش شده است. آمریکا پس از چین بزرگترین شریک تجاری هند است.


مقامات هند این احتمال را مطرح کرده‌اند که اگر دولت آمریکا آن طور که در ماه مارس (اسفند-فروردین) اعلام کرد سیستم تعرفه‌های ترجیحی در مورد هند را لغو کند به‌تلافی این اقدام تعرفه‌های گمرکی بیش از ۲۰ قلم از کالاهای وارداتی از آمریکا را افزایش خواهند داد.


هند بیش از هر کشور دیگری از سیستم تعرفه‌های ترجیحی آمریکا بهره‌مند می‌شود و حدود ۵.۶ میلیارد دلار کالای وارداتی هند از آمریکا مشمول این امتیاز می‌شوند.


به گفته کارشناسان، دولت ترامپ در حالی فشارهای اقتصادی خود بر هند را افزایش می‌دهد که پیش از این دهلی نو را به‌عنوان متحد راهبری واشنگتن در منطقه آسیا اقیانوسیه معرفی کرده بود.


در کنار لغو امتیازات تجاری، دولت ترامپ با پایان دوران معافیت واردات نفت ایران، هند را مجبور به متوقف کردن واردات نفت از ایران کرد.


هند در دوران شش ماه معافیت روزانه در حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کرد.


آمریکا پس از خروج از توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام در اردیبهشت‌ماه سال گذشته اعلام کرد که با تحریم‌های گسترده علیه ایران از جمله تحریم نفتی این کشور تا حد رساندن آن به صفر تلاش خواهد کرد تا رفتار ایران در منطقه را تغییر دهد.


به‌رغم این تحریم‌ها، آمریکا در آبان ماه سال گذشته هشت خریدار عمده نفت ایران از جمله چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان را مشمول معافیت موقت شش ماه از تحریم‌ها کرد.


آساق **۹۴۷۳**۱۶۶۳**

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha