۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۲۰:۰۴
کد خبر: 83340478
T T
۰ نفر

بیداری سحر با طبل محمد

۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۲۰:۰۴
کد خبر: 83340478
بیداری سحر با طبل محمد

سنندج - ایرنا - محمد یوسفی نوجوان ۱۳ ساله اهل روستای شوی بانه سحرهای ماه مبارک رمضان هر شب اهالی را با طبل زدن در کوچه پس کوچه های روستا بیدار می کند و روستاییان هم با عشق صدای طبل محمد هر شب برای خوردن سحری و راز نیاز با خدا بر می خیزند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اهالی روستای شوی بانه از دیر باز با صدای طبل کاک عیوض انس گرفته بودند کاک عیوض پدر محمد سنت طبل زدن را در روستای خود سال ها حفظ کرد و قبل از فوتش وصیت می کند پسرش راهش را ادامه دهد.


محمد در زمان فوت پدر تنها ۱۰ ساله بود با این حال بنا به وصیت پدر برای ادای دین از سه سال پیش در ماه مبارک رمضان هر شب در ساعت سه بیدار می شود و اهالی روستای شوی را برای خوردن سحری و خواندن نماز صبح از خواب بیدار می کند.


اگر چه تکنولوژی های جدید بر همه ابعاد زندگی انسان حتی در دورترین روستاها تاثیر گذاشته و بسیاری از آداب و سنت های قدیمی را به فراموشی فرو برده اما در روستای شوی، محمد ۱۳ ساله گاهی تنها و گاهی به همراهی تعدادی از همسن سالانش تمام اهالی را در هنگام سحر با صدای طبل بیدار می کنند.


ایوب یکی از دوستان محمد که بعضی از شب ها او را همراهی می کند نگران پاره شدن طبل دوستش است لذا با دوستان دیگرش تصمیم گرفته اند سال آینده طبلی نو برای محمد بخرند تا در ثواب کار خیر او هم شریک شوند.


عادت طبل زدن و خواندن اشعار دینی یکی از قدیمی ترین رسوم ماه مبارک رمضان در استان کردستان است و این رسم در بسیاری از روستاهای شهرستان بانه در ماه مبارک رمضان همچنان ادامه دارد البته در گذشته به دلیل نبود ساعت های زنگدار و تکنولوژی های جدید مردم با صدای طبل برای سحری بیدار می شدند و افرادی داوطلبانه در ماه رمضان با نواختن طبل، خفتگان را برای خوردن سحری و راز نیاز با خدا بیدار می کردند و این سنت دیرینه اکنون در روستای شوی به یک فرهنگ تبدیل شده که توسط محمد یوسفی با وصیت پدرش حفظ شده است.


** طبل زدن ادامه راه پدرم


محمد یوسفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: من برای شادی روح پدرم و حفظ فرهنگ سنتی طبل زدن که از قدیم پدرم آن را حفظ کرده بود این راه را ادامه می دهم و بسیار خوشحالم که می توانم در این را خیر قدم بر دارم.


وی که در کلاس هفتم تحصیل می کند، افزود: همه اهالی روستای از کار من راضی هستند و مرا برای ادامه کارم تشویق می کنند و برخی دوستانم هم شبانه همراهی ام می کنند.


یوسفی با بیان اینکه تا زمانی که توان داشته باشیم طبل زدن را ادامه می دهم، اظهار داشت: از وقتی که به یاد دارم روزه گرفتم و روزه گرفتن و عبادت به من قوت قلب بیشتری می دهد و هر صبح با انرژی کار روزانه ام را آغاز می کنم.


به گزارش ایرنا، سنت طبل زدن برای بیداری سحر از گذشته های بسیار دور با فرهنگ غنی اسلامی در هم آمیخته شده که با پیشرفت تکنولوژی های جدید این سنت قدیمی در بسیاری از جاها به فراموشی سپرده شده و اکنون در تعداد انگشت شماری از روستاهای کردستان افرادی داوطلبانه این سنت را ادامه می دهند.


روستای شوی با ۶۰۰ خانوار و ۲ هزار نفر جمعیت در بخش مرکزی و در ۱۵ کیلومتری بانه واقع شده است.


شهرستان مرزی با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.


۷۴۶۹/۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha