تشکیل صندوق حمایت از فناوری‌های سبز در کشور

سنندج- ایرنا- یکی از پیشنهادات رویداد ملی بژوار تشکیل صندوق حمایت از فناوری های سبز در کشور است که این اقدام نقش موثری در تجاری سازی ایده های نوآورانه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، بژوار(واژه‌ای کُردی به معنای زمین سرسبز) عنوان رویداد ملی فناوری‌های نوین در صنعت سبز است که از روز سه شنبه در کردستان آغاز شد و امروز چهارشنبه ۱۲ دی با معرفی نفرات و گروه های برتر به پایان رسید.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در اختتامیه این رویداد که در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از رسالت های این شرکت تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه است، اظهار کرد: برگزاری رویدادهایی هم چون بژوار اقدامی در راستای ارتباطات بیشتر بین بخش دانشگاهی و علمی با صنعت است.

حمیدرضا امانی با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از مباحث مهم در دنیا مطرح است، افزود: استفاده از فناوری در صنایع یکی از راه های برون رفت از مشکلاتی است که با آن مواجه شده اند.

وی ادامه داد: از آنجا که رویداد بژوار با محوریت فناوری های نوین در صنعت سبز برگزار شده به نوعی ادای احترام ما به محیط زیست در راستای مسئولیت‌های اجتماعی ماست.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه این رویداد حاصل زحمات تیم اجرای رویداد طی فعالیت در هفت ماه پیش است، گفت: ۵۰ طرح به دبیرخانه این رویداد ارسال شد که از این تعداد ۱۳ طرح به مرحله پایانی راه یافت.

امانی یادآور شد: کمیته داوری بعد از ارائه طرح ها توسط محققان و ارائه کنندگان، سه طرح برگزیده را انتخاب کردند.

تشکیل صندوق حمایت از فناوری‌های سبز در کشور

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کردستان

مدیرکل امور سرمایه گذاری استانداری کردستان در این مراسم اظهار کرد: با توجه به محدودیت های موجود، رویکرد تولید در کشور ما باید به سمت بکارگیری از فناوری‌های نوین باشد.

کمال حسینی با بیان اینکه ناگزیر به استفاده از فناوری های نوین هستیم این با تلاش تلاشگران حوزه تولید محقق می شود، ادامه داد: توسعه ای پایدار است که همه الزامات در آن رعایت شده باشد که یکی از این الزامات حفظ مسائل زیست محیطی است.

مدیرکل امور سرمایه گذاری استانداری کردستان گفت: مدیریت عالی استان اهتمام ویژه ای به حمایت از شرکت های دانش بنیان دارد و امید می رود با ایده هایی که محققان ارائه می دهند به سمت تولید اقتصادی حرکت کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان در این مراسم با بیان اینکه زندگی انسان به آب، خاک و منابع ژنتیکی وابسته است، اظهار کرد: وضعیت آب و خاک و منابع ژنتیکی که شامل محیط زیست ماست، به دلیل استفاده نادرست انسان ها مطلوب نیست.

مظفری با بیان اینکه مشکل اصلی محیط زیست ما دفع پسماند است، افزود: با بهره مندی از فناوری های نوین می توان به بهترین شکل ممکن اقدام به بازیافت پسماند کرد و این همت محققان و حمایت مسئولان را می طلبد.

وی ادامه داد: دانشگاه کردستان به عنوان یکی از پایگاه های علمی در خدمت همه مردم است در بسیاری از رشته ها هم چون علوم زمین رتبه پنجم کشوری را دارد.

لزوم ارائه ایده‌هایی که دارای توجیه اقتصادی باشد

رئیس پارک علم و فناوری کردستان هم در این مراسم اظهار کرد: براساس ظرفیت های استان سعی می کنیم رویدادهای فناورانه را با همکاری دستگاه های اجرایی برگزار کنیم.

احمد محمدی بیان کرد: شناسایی صاحبان ایده و وصل کردن آنها به صنعت و شکل گیری شبکه ای از محققان از خروجی های موثر هر کنفرانس و رویدادی به شمار می رود.

وی اضافه کرد: گاهی از سوی محققان ایده هایی ارائه و مطرح می شود که به دلیل اینکه از لحاظ اقتصادی به صرفه نیستند به مرحله تجاری سازی نمی رسند لذا باید این مسئله به خوبی برای پژوهشگران و محققان روشن شود تا آنها براساس نیازها به ایده پردازی و طراحی بپردازند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در این مراسم اظهار کرد: وضعیت محیط زیست کشور مناسب نیست به قول رئیس جمهور در این بخش هم دچار ناترازی هستیم.

فرزاد زندی با اشاره به اینکه سه درصد از حجم آب کره زمین شیرین است و از این میزان کمتر از یک درصد آن در دسترس قرار دارد، افزود: با افزایش جمعیت هر روز نیاز بشر بیشتر می شود و اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرد با مشکلات عدیده ای مواجه خواهیم شد.

تشکیل صندوق حمایت از فناوری‌های سبز در کشور

حرکت به سمت تولید با حفظ محیط زیست

وی با بیان اینکه در این شرایط چاره ای جز برداشت منابع و افزایش بهره وری با استفاده از فناوری های نوین نداریم، اضافه کرد: بانیان رویداد بژوار مشکل را بخوبی شناختند و دنبال آن رفتند تا خروجی آن تولید بر مبنای حفاظت از محیط زیست باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: شناسایی و پرورش ایده ها، پیاده سازی، تبدیل ایده به محصول نهایی و بکارگیری از این محصول در حوزه تولید، سه اقدام اساسی در راستای حفاظت محیط زیست است.

زندی ادامه داد: اگر در گذشته از پساب به عنوان تهدید محیط زیست یاد می شد امروزه با بهره مندی از فناوری از پساب به عنوان منبع آب در حوزه تولید استفاده می شود.

وی یادآور شد: با بهره مندی از فناوری می توان هم شاهد چرخش چرخ صنایع و هم حفظ محیط زیست بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: امید می رود در سال های آینده این رویداد در سطح بین المللی برگزار شود تا از ایده ها و تجربیات و دانش بین المللی برای حفظ محیط زیست بهره بیشتری بگیریم.

تشکیل صندوق حمایت از فناوری‌های سبز در کشور

تشویق صنایع به بهره‌گیری از فناوری‌های نوین

دبیراجرایی رویداد ملی بژوار هم در این مراسم به قرائت بیانیه پایانی این رویداد پرداخت و اظهار کرد: صنعت سبز نه تنها به عنوان یک الزام زیست محیطی بلکه به عنوان یک فرصت راهبردی برای ایجاد اشتغال پایدار، ارتقاص بهره‌وری اقتصادی و حفظ منابع طبیعی کشور مطرح است لذا یکی از نتایج این رویداد تاکید بر اهمیت صنعت سبز به عنوان محور توسعه پایدار است.

علی رجبی از دیگر اهداف و نتایج این رویداد را ضرورت تقویت نقش قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران در حمایت از صنعت سبز خواند و افزود: تحقق صنعت سبز بدون ایجاد بسترهای قانونی، مشوق های مالیاتی و حمایت های اجرایی ممکن نیست.

وی تشویق صنایع به ‌بهره‌گیری از فناوری های نوین را از دیگر اهداف و نتایج این گردهمایی صنعتی، فناورانه و زیست محیطی دانست و اضافه کرد: از همه صنایع کشور دعوت می کنیم از فناوری های نوین و ظرفیت های پژوهشی داخلی و بین المللی برای سبزشدن فرآیندهای تولیدی خود استفاده کنند.

دبیر اجرایی رویداد ملی بژوار یکی از پیشنهادات این رویداد را تشکیل صندوق حمایت از فناوری های سبز اعلام کرد و گفت: می طلبد صندوقی ویژه برای حمایت از فناوری های سبز و شرکت های نوپا در کشور ایجاد شود چراکه وجود این صندوق می تواند نقش موثری در تجاری سازی ایده‌های نوآورانه و کاهش موانع مالی برای ورود به عرصه صنعت سبز باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha