۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۲۰:۱۸
کد خبر: 83340555
T T
۰ نفر
همایش پیشوا طلایه دار قیام خونین ۱۵ خرداد برگزار شد

تهران – ایرنا – در آستانه قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم دشت ورامین و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایش " پیشوا طلایه دار قیام خونین ۱۵ خرداد" در صحن مطهر امامزاده جعفر (ع) برادر بلافصل امام رضا (ع) برگزار شد.

در این آیین که روز دوشنبه در تالار قرآن صحن مطهر امامزاده جعفر (ع) پیشوا برگزار شد، یاد و خاطره هفت شهید قیام خونین ۱۵ خرداد گرامی داشته شده و از خانواده معظم آنان تقدیر گردید.


فرماندار پیشوا در این مراسم گفت: قیام پانزدهم خرداد ماه سال ۴۲ نقطه عطف آغاز نهضت مردم به رهبری امام راحل (ره) بود و این روز همواره در حافظه تاریخ ماندگار است.



حسین عباسی افزود: مردم متدین دشت وارمین شامل پیشوا، ورامین و قرچک با درک صحیح از شرایط آن زمان و با وجود خفقان شدید، به یاری امام و رهبر خود شتافته و کفن پوش حرکتی را آغاز کردند که سرآغاز نهضت امام راحل گردید.


وی تصریح کرد: این قیام که از صحن مطهر امام زاده جعفر (ع) و در ایام محرم آغاز و باعث شد تا تار و پود رژیم طاغوت از هم گسسته شده و زمینه پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن سال ۵۷ فراهم شود.


عباسی تأکید کرد: قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲، نشان از بلوغ سیاسی مردمی دارد که با دست خالی و کفن پوش شهیدانی تقدیم اسلامی کردند که خونشان، رژیم ستم شاهی را سرنگون ساخت.



وی تصریح کرد: ۱۵ خرداد نه فقط برای ایران اسلامی که متعلق به اسلام است و به فرموده امام راحل، مبدا انقلاب اسلامی محسوب می‌شود چرا که انقلاب اسلامی ملت ایران باعث رهایی بسیاری از ملت‌های مظلوم از چنگال ستمکاران شد.


در حاشیه این همایش، نمایشگاه هنرهای تجسمی، معرق، خوشنویسی و نقاشی خط برپا گردید.


گلباران مزار شهدای انقلاب اسلامی و دوران هشت سال دفاع مقدس، زیارت مرقد مطهر امامزاده جعفر (ع) برادر بلافصل امام رضا (ع)، دیدار با خانواده شهید عزت الله رجبی یکی از هفت شهید قیام خونین ۱۵ خرداد و سخنرانی در همایش ۱۵ خرداد از برنامه‌های سفر یک روزه وزیر فرهنگ و ارشاد به شهرستان پیشوا است.



به گزارش ایرنا قیام خونین ۱۵ خرداد مردم دشت ورامین که نقطه عطفی در شکل گیری انقلاب اسلامی به شمار می‌رود در سال ۱۳۴۲ رخ داد.


مردم دشت ورامین در جنوب شرق تهران در آن تاریخ پس از شنیدن خبر بازداشت حضرت امام خمینی (ره) کفن پوش و با پای پیاده برای دفاع از مرجعیت شیعه به سمت تهران حرکت کردند که در مسیر راه با گلوله باران نیروهای ستمشاهی متوقف شدند.


در این قیام هفت از مردم به نام‌های سید مرتضی طباطبایی رفیعی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی، ابوالقاسم اردستانی، حسن خانی، امیرهوشنگ معصومشاهی و عزت الله رجبی به شهادت رسیدند.


تهرام/۷۲۵۴/‏/‏۱۳۴۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha