اتحادیه اروپا در این بیانیه که دوشنبه شب در تارنمای رسمی خود قرار داد ضمن ابراز همدردی با خانواده ها و نزدیکان کشته شده ها در اعتراض های مردمی سودان، گفت: هیچ توجیهی برای استفاده از زور علیه تحصن مسالمت آمیز وجود ندارد.
اتحادیه اروپا تاکید کرد که شورای نظامی انتقالی سودان مسئول امنیت و حکومت قانون در این کشور است و باید با خویشتن داری اقدام کند.
این بیانیه همچنین افزود که هرگونه استفاده رو به افزایش از زور می تواند باعث انحراف روند سیاسی ضروری شده و به بن بستی خطرناک منجر شود.
بیانیه اتحادیه اروپا تصریح کرد که تنها حکومت غیرنظامی در سودان می تواند روابط این کشور با این اتحادیه را عادی کند.
اعتراض به قیمت نان و سوخت عاملی بود که مردم سودان را به خیابان کشاند، تظاهراتی که از روز ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ شهریور ۱۳۹۷) آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.
معترضان رفته رفته خواستههای خود را افزایش دادند که پایان یافتن حکومت عمر البشیر و ایجاد یک حکومت دموکراتیک از خواستههای بعدی معترضان بود.
عمر البشیر توسط شورای نظامیان برکنار و زندانی شد و این شورا قدرت را در دست گرفت.
حالا گروههای معترض سودانی خواستار کنار رفتن نظامیان و ایجاد یک حکومت دموکراتیک هستند و برای رسیدن به خواستههای خود همچنان به اعتراض و تحصن در خیابانها و میدان اصلی پایتخت در برابر وزارت دفاع ادامه میدهند.
نیروهای امنیتی سودان برای پایان دادن به تحصن معترضان در خارطوم پایتخت این کشور، روز دوشنبه به جمعیت متحصنان حمله کرده و شمار بسیاری را کشتند که تعداد جان باختگان تاکنون به ۳۰ تن رسیده است.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، کمیته مرکزی پزشکان سودان با صدور بیانیهای اعلام کرد که شمار قربانیان حمله نیروهای امنیتی برای شکستن تحص متعرضان، به ۳۰ تن رسیده است.
این در حالی است که الولید سید احمد محمود دادستان کل سودان دستور انجام تحقیقات درباره این موضوع را صادر کرده است.
کمیته مرکزی پزشکان سودان در بیانیه خود افزود: شمار شهدای فاجعه حمله به تحصن کنندگان در برابر ساختمان فرماندهی کل نیروهای مسلح از سوی شورای نظامی، تاکنون به بیش از ۳۰ تن افرایش یافته و با توجه به محاصره بیمارستان ها و حمله به پزشکان از سوی نیروهای واکنش سریع، اعلام آمار دقیق امکان پذیر نیست.
شبد **۹۴۱۶**۱۰۱۰
نظر شما