به گزارش ایرنا یوسف پایدار روز جمعه در نشست خبری با اصحاب رسانه در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: کل جمعیت شهرهای دزفول، شوش و گتوند حدود ۷۹۰ هزار نفر است که ۳۳۵ هزار نفر بالای ۳۰ سال هستند و باید در طرح سنجش فشار خون شرکت کنند.
وی با بیان اینکه بیماریهایی چون ابله، سرخک، عفونت ریوی، اسهال و ذات الریه علت مرگ و میر هستند، گفت: قبلاً از هر یکهزار تولد بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نوزاد از بین میرفت در حالی که اکنون شاخص مرگ و میر کودکان زیر یک سال به ۱۵ نفر در یکهزار نفر رسیده است.
وی افزود: قبلاً در کنترل بیماریهای عفونی مشکل داشتیم که توانستیم تا حد زیادی این بیماریها را کنترل کنیم، اکنون سیمای بیماریها در حال تغییر است و باید توجه بیشتری به پیشگیری شود.
پریدار افزود: پارسال حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی در کشور جان باختند و ۱۰۸ هزار نفر به علت بیماریهای سرطانی جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۵۸ هزار نفر را مردان و ۵۰ هزار نفر را زنان تشکیل میدهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار داشت: فشار خون، دیابت، چربی خون و مصرف دخانیات چهار عامل خطر اصلی برای بیماریهای قلبی عروقی محسوب میشوند.
* فشار خون یکی از عوامل بیماریهای قلبی عروقی است
پریدار با بیان اینکه مقابله با سیگار نیازمند عزم ملی است گفت: اضافه وزن، کم تحرکی و ارثیت تأثیر مستقیمی بر فشار خون بالا دارند.
وی افزود: ۴۶ درصد عوامل مرگ و میر زودرس به علت بیماریهای قلبی عروقی و ۲۳ درصد بر اثر بیماریهای سرطانی است و بعد از آن حوادث ترافیکی بیشترین مرگ و میر را داشته که برای کنترل آن نقش دیگر دستگاهها ضروری است.
وی علت ۸۰ درصد از دست دادن کلیه را فشار خون و دیابت دانست و گفت: باید پیشگیری از بیماری را به یک فرهنگ تبدیل گرد تا به عنوان یک مطالبه جدی مردمی مطرح شود که در این خصوص خبرنگاران میتوانند در ارتقای رتبه سلامت عمومی کمک کننده باشند.
* ۳۱۶ ایستگاه ثابت و سیار در سطح شهرهای دزفول، شوش و گتوند برای سنجش فشار خون آماده شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۳۱۶ ایستگاه ثابت و سیار در سطح شهرستان دزفول، گتوند و شوش برای اجرای طرح سنجش فشار خون تدارک دیده شدند که ازاین تعداد ۲۲۴ ایستگاه خانههای بهداشت هستند و کلیه بیمارستانهای دولتی، خصوصی و نظامی به این کمپین خواهند پیوست.
شاپور مسعودی فرافزود: یک ایستگاه اتوبوس آمبولانس نیز درنظر گرفته شده که در ۳۳ مکان مختلف حضور خواهند یافت.
وی اظهار داشت: از تعداد ۳۳۵ هزار نفر جمعیت بالای ۳۰ سال شهرهای دزفول، شوش و گتوند تا کنون حدود ۴۲ هزار نفر معادل ۱۲ درصد جمعیت هدف در طرح سنجش فشار خون شرکت کردند که ازاین تعداد ۶۸ درصد فشار خون نرمال و حدود ۳۱ درصد فشار خون بالا داشتند.
وی گفت: هدف ما این است که این افراد که دارای فشار خون بالا یا در معرض فشار خون بالا هستند سبک زندگی خود را تغییر دهند و یا با مراقبت دچار فشار خون بالا نشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اضافه کرد: یک هزار و ۴۰۰ نیروی انسانی برای اجرای این طرح آموزش داده شدند و ۲۰۰ نیروی دیگر نیز از دیگر دستگاهها به کار گرفته شدند.
وی افزود: افزون بر ۹۷ هزار نفر در سال ۹۷ در کشور به علت بیماریهایی که به طور مستقیم در ارتباط با فشار خون هستند جان باختند.
مسعودی فر گفت: حدود ۱۵ میلیون نفر در کشور دچار فشار خون بالا هستند که اکثر آنها شناسایی نشدند و به علت بی علامتی این بیماری کشف آن دیرهنگام است و زمانی کشف میشود که بیمار عارضه دیگری نیز پیدا میکند.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد افراد دارای فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع دارند گفت: از این تعداد فقط ۵۰ درصد دارو مصرف میکنند و ۲۰ درصد آنها توسط کادر درمانی مراقبت میشوند.
مسعودی فر اظهار داشت: سه سال پیش سند کنترل بیماریهای غیرواگیر با افق سال ۱۴۰۴ ترسیم شده که قرار بود طبق این سند شیوع فشار خون بالا ۲۵ درصد کاهش یابد.
* مهمترین هدف طرح سنجش فشار خون آگاهی بخشی جامعه است
وی افزود: طرح ملی فشار خون با ۲ هدف آگاهی بخشی جامعه و تشخیص فشار خون برای آغاز درمان زودتر از امروز به مدت یک ماه اجرا میشود که تلاش میشود افراد با فشار خون بالا داروی کمتری مصرف کنند.
* تغییر سبک زندگی افراد جامعه ضروری است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: مردم باید در مصرف نمک، فست فود و موادفراوری شده مراعات کنند زیرا کنترل وزن و مصرف نمک تأثیر زیادی بر کنترل بیماریها دارد.
وی استرس و مصرف دخانیات را از دیگر عوامل مؤثر در افزایش فشار خون عنوان کرد و گفت: سه راه برای سنجش فشار خون پیش بینی شده و مردم میتوانند با مراجعه به خانههای بهداشت، مراجعه به پایگاههای بهداشتی و یا مراجعه به سامانه salamat.gov.ir نسبت با سنجش فشار خون خود اقدام کنند.
وی افزود: تاکنون چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در طرح سنجش فشار خون در کشور ثبت نام کردهاند که ازاین تعداد، ۱۰۰ هزار نفر خوداظهاری کردهاند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان شوش نیز گفت: ۱۰۶ پایگاه برای اجرای طرح سنجش فشار خون در شوش درنظر گرفته شده که ۹۱ پایگاه ثابت است.
غلامرضا میرزایی افزود: از ۲۷ اردیبهشت ماه تا کنون ۱۰ هزار نفر معادل ۱۷،۲ درصد از شوش در این طرح شرکت کردند.
۷۲۷۸/۳۰۲۲
نظر شما