"کریستین تریبرت" روزنامه نگار نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در رشته توئیتی به حضور خودروهای زرهی ساخت امارات در سودان و استفاده آن برای سرکوب معترضان سودانی اشاره کرد.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: در میان تشدید تنش ها در سودان، دست کم سه خودروی زرهی سبک از نوع "۴۴۰ ای" در خیابان ها مشاهده شده است. این خودروها ساخت امارات است. فعالان مدعی شدند که "نیروهای واکنش سریع (سودان) " از آنها استفاده کرده اند.
وی با اشاره به شباهت این خودروها با نمونه های آمریکایی، افزود: برخی فعالان ابتدا تصور می کردند این خودروها "هاموی (Humvee)" ساخت آمریکا هستند، در حالی که آنها خودروهای زرهی سبک ساخت امارات هستند.
وی در این رشته توئیت به حضور خودروهای نظامی ساخت سودان در کنار خودروهای نظامی اماراتی در خیابان های خارطوم اشاره کرد.
شایان ذکر است که عبدالفتاح البرهان رهبر شورای نظامی سودان اواخر ماه گذشته میلادی با محمد بن زائد ولیعهد امارات دیداری را داشته است.
در همین حال خبرگزاری رویترز نوشت که انور قرقاش وزیر امور خارجه امارات از سرمایه گذاری برای "کشتار" در سودان حمایت می کند.
قرقاش اعلام کرد: نگران کشتار مردم در سودان هستیم و از سرمایه گذاری مناسب حمایت می کنیم.
بنابرگزارش خبرگزاری رویترز، مخالفان در سودان اعلام کردند که ۱۱۳ نفر در اعتراضات روز دوشنبه و سرکوب های گسترده پس از آن کشته شدند. اما از سوی دیگر دولت سودان آمار کشته ها را ۶۱ نفر از جمله سه پرسنل نظامی اعلام کرده است.
از طرفی سازمان ملل پیشنهاد اعزام یک تیم نظارتی حقوق بشر را به سودان داده است تا سرکوب مرگبار معترضان در اواسط هفته گذشته را مورد بررسی قرار دهد. کمیسیونر عالی حقوق بشر برای اعزام تیم تحقیقاتی خود به خارطوم خواستار همکاری دولت سودان شده است.
همچنین جمعی از رهبران معترضان سودان روز جمعه با نخست وزیر اتیوپی دیدار کردند. اتیوپی به دنبال وساطت میان مقامات نظامی و مخالفان دولت سودان است.
تظاهرات مردم سودان علیه دولت عمر البشیر از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) ابتدا به خاطر افزایش قیمت نان آغاز شد، اما بسرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت البشیر شدند که سرانجام حکومت وی ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش سرنگون شد.
معترضان رفته رفته خواستههای خود را افزایش دادند که پایان یافتن حکومت "عمر البشیر" و ایجاد یک حکومت دموکراتیک از خواستههای بعدی معترضان بود.
اکنون گروههای معترض سودانی خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دموکراتیک هستند و برای رسیدن به خواستههای خود همچنان به اعتراض و تحصن در خیابانها و میدان اصلی پایتخت و مقابل وزارت دفاع ادامه میدهند.
خاورم **۳۲۳۴**۱۱۴۴
نظر شما