حضور شبانه مردم در پارک ها و فضاهای سبز شهری و پهن کردن بساط شام و پذیرایی چند سالی است در میان شهروندان سنندجی همانند بسیاری از شهرهای دیگر کشور رونق گرفته و ایام هفته بخصوص روزهای تعطیل بوستان ها و پارک های سطح شهر مملو از جمعیت است.
بسیاری از مردم مهمانی های خانوادگی خود را به آخر هفته ها موکول کرده و در همین فضاهای باز برگزار می کنند تا علاوه بر بجای آوردن صله رحم، ساعات خوشی را با حال و هوای متفاوت در کنار عزیزان خود بگذارنند.
چند سالی است که همزمان با آغاز روزهای گرم سال، مهمانان ناخوانده ای با حضور بی موقع خود در پارک ها و فضاهای باز شهری مزاحم این شب نشینی های خانوادگی شده و این ساعات را به کام آنان تلخ می کنند.
آری این مهمانان ناخوانده، همان شته ها هستند که امسال نیز همانند سال های گذشته از حدود ۱۰ روز پیش وارد فضاهای باز شهری اعم از خیابان ها، پارک ها و بوستان ها بخصوص مکان هایی پر درخت شهر شده و از راه های مختلف شهروندان را آزار می دهند.
این حشرات ریز بر روی درخت ها قرار گرفته و در طول روز بویژه ساعات های پایانی که هوا به سمت خنکی می رود از روی درخت ها پایین آمده و بر روی سر و صورت عابرانی که در حال تردد هستند، قرار گرفته وآنها را آزار می دهند.
این حشره کوچک هر چند نیش ندارد اما از راه های مختلف بخصوص ورود به گوش، چشم و بینی و یا ایجاد لکه بر روی لباس های روشن، موجب آزار مردم می شوند به گونه ای که بسیاری از شهروندانی که دوست دارند ساعاتی را خارج از فضای گرم و بسته منزل و در پارک ها سپری کنند، خانه نشینی را ترجیح می دهند.
** حرف شهروندان
یک شهروند سنندجی که کوچک بودن آپارتمان محل سکونت و گرمای غیرقابل تحمل آن او را مجبور کرده بساط مهمانی اش را در یکی از پارک های سطح شهر پهن کند، می گوید: از یک ساعت پیش که آمده ایم این حشرات ریز امان مان را بریده اند.
حمید محمدی افزود: جرات نمی کنیم یک لیوان آب یا یک استکان چای روی زمین بگذاریم فوری داخل آن پر از حشره ریز می شود علاوه بر این، فرزند کوچک مان که سه سال بیشتر ندارد از ترس ورود این شته ها به داخل چشم و گوشش از ماشین پایین نمی آید.
وی اضافه کرد: از اخبار شنیدیم شهرداری درختان را سمپاشی کرده و مردم با خیال راحت می توانند بیرون بیایند اما الان می بینیم که یا اصلاً سمپاتشی نکرده اند یا بجای سم از آب برای کشتن این حشرات استفاده شده است.
این شهروند سنندجی اظهار داشت: اگر فضای خارج از شهر بود حداقل می توانستیم آتش روشن کرده و با دود آن مانع از ورود حشرات شویم اما حال با این وضعیت نمی دانیم چگونه باید از مهمانانمان پذیرایی کنیم به گمانم شام این مهمانی ما با طعم شته باشد.
یکی دیگر از شهروندان که در حال جمع کردن وسایلش در گوشه ای دیگر از این پارک است، می گوید: مثلاً می خواستیم با خانواده آب و هوایی عوض کنیم اما گرمای منزل قابل تحمل تر از این وضعیت است.
این نارضایتی فقط مخصوص شهروندانی که در پارک ها حضور دارند و یا عابرانی که از خیابان ها تردد می کنند نیست بلکه برخی از مراکز فروش اغذیه و بستنی نیز از افتادن این حشرات در محصول خود قبل از تحویل به مشتریان شکایت دارند.
آنان نیز می گویند: چند روزی است که این حشرات کار و کاسبی ما را کساد کرده اند چرا که مردم با دیدن این حشره ها بر روی محصول از تحویل گرفتن آن خودداری می کنند و با این حال ما ضرر می کنیم.
** شهرداری چه می گوید
در این بین بسیاری از شهروندان از عملکرد شهرداری ها در این خصوص ناراضی بوده و فکر می کنند اقدام آنها موثر نبوده است.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج می گوید: این سازمان در راستای کنترل آفات و جلوگیری از طغیات شته ها هر سال در ۲ نوبت اقدام به اجرای عملیات سمپاشی درختان سطح شهر و پارک ها می کند.
شرمین شریفی اظهار داشت: مرحله نخست سمپاشی درختان سطح شهر اواخر اسفند ماه سال گذشته اجرا و تمام درختان سطح شهر و پارک ها فضاهای سبز با سم بیولوژیک شستشو داده شد.
وی افزود: با توجه به پایش های انجام شده توسط کارشناسان این سازمان و گروه باغبانی دانشگاه کردستان اجرای مرحله دوم از اواخر هفته گذشته در سطح شهر آغاز شده و بسیاری از درختان سمپاشی شده اند.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج یادآور شد: با توجه به بارش های فراوان در سال جاری احتمال طغیان شته ها خیلی زیاد بود که با انجام چندین مرحله سمپاشی پدیده طغیان شته ها مهار شده است.
وی با اشاره به اجرای عملیات سمپاشی درختان سطح شهر با ۲ دستگاه توربولاینر گفت: هر شب از ساعت ۲۴ تا ۶ صبح ۲ اکیپ اقدام به عملیات سمپاشی درختان سطح شهر می کنند.
شریفی با بیان اینکه در حال حاضر عملیات سمپاشی در برخی نقاط شهر انجام شده است، افزود: در حال حاضر ۲ اکیپ به صورت همزمان عملیات سمپاشی درختان سطح شهر را انجام می هند و پیش بینی می شود تا پایان هفته جاری تمام درختان سطح شهر سمپاشی شوند.
وی با بیان اینکه در سمپاشی درختان سطح شهر از سم بیولوژیک پالیزین استفاده می شود، اضافه کرد: این سم نه برای محیط زیست و نه برای شهروندان خطری ندارد ضمن اینکه از شهروندان درخواست می شود از پارک کردن خودرو حامل مواد خوراکی در معابر اصلی در این شب ها خودداری کنند.
شریفی ابراز امیدواری کرد با اجرای دو مرحله شستشو بتوانیم آفات درختان سطح شهر را کنترل کرده و زمینه رضایتمندی شهروندان را فراهم کنیم.
شهر سنندج مرکز استان کردستان با بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت با سه ناحیه شهرداری اداره می شود.
۷۳۴۸/۹۱۰۲
نظر شما