به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، حجت السلام مرتضی مطهری پور روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسب آغاز بیست و یکمین دوره ثبت نام عتبات دانشگاهیان در ساختمان این ستاد برگزار شد، گفت: برنامه ریزی برای بیست و یکمین دوره عتبات دانشگاهیان از ۱۸ خرداد آغاز شده و تا ۲۷ خردادماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه معمولاً هر سال تعداد افرادی که ثبت نام انجام میدهند بیش از ظرفیت اعزام است، افزود: با توجه به کثرت مشتاقان زیارت، در تاریخ ۳۰ خرداد قرعه کشی انجام خواهد شد تا تعداد ۱۳ هزار نفری که به عتبات اعزام میشوند مشخص شوند. عملیات اجرایی اعزام دانشگاهیان به عتبات از ۲۷ تیرماه آغاز شده و تا ۱۵ مهرماه ادامه مییابد.
مطهری پور با اشاره به ویژگی عتبات امسال افزود: امسال دانشجویان با شرایط خاص و ویژه ای مواجه هستند. در زمان تعطیلات تابستان به سر میبرند و فرصت خوبی برای این سفر است و مناسبتهای ویژه ای در طول تابستان وجود دارد که میتوان به روز عید غدیر، روز عرفه، ماه محرم و تاسوعا و عاشورا اشاره کرد. بنابراین فرصت مهمی برای استفاده از عتبات برای جوانان فرهیخته کشور امسال فراهم است.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان ادامه داد: برای اعزام ۱۳ هزار نفر از دانشگاهیان به عتبات، ۳۵۰ کاروان برنامه ریزی شده است. از این تعداد ۲۶۸ کاروان به صورت هوایی و ۸۲ کاروان به صورت زمینی اعزام میشوند.
مطهری پور همچنین در مورد نحوه اعزام دانشگاهیان هم گفت: دانشجویان دختر از ۲۷ تیرماه تا اول شهریورماه و دانشجویان پسر از اول شهریورماه تا ۱۵ مهرماه اعزام میشوند.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان ادامه داد:بانک ملی ۳۰ میلیون ریال برای سفرهای هوایی و ۱۵ میلیون ریال برای سفرهای زمینی به دانشجویان وام می پردازد و همچنین برای دانشجویان پسر مشمول با سازمان نظام وظیفه و اداره گذرنامه هماهنگی به عمل آمده تا مجوز خروج این دانشجویان اخذ شود. سال گذشته ۲ هزار مجوز خروج برای دانشجویان مشمول برای سفر به عتبات اخذ شد که امسال نیز همین حدود خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به دوره گذشته اعزام دانشجویان به عتبات گفت: در سال ۹۷ ، ۱۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر از دانشگاهیان برای سفر به عتبات ثبت نام کردهاند که با توجه به نوسانات ارزی که وجود داشت، در نوع خود بی نظیر بود.
مطهری پور افزود: سال گذشته ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر از تسهیلات بانک ملی استفاده کردهاند. برخی از دانشگاهیان نیز از صندوق رفاه دانشجویان وام گرفتهاند. همچنین در سال گذشته در مجموع ۴۰۵ کاروان دانشگاهی به عتبات اعزام شدند و زمینه حضور ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر در عتبات ایجاد شد. ۵۲ درصد زائران اعزام شده، زائر اولی بودند و ۸۵ درصد آنها زیر ۴۰ سال داشتند. بالای ۴۳ درصد از اعزام شدگان نیز دارای مدرک ارشد و دکترا بودند و همچنین ۶۲ درصد دانشجویان اعزام شده متأهل بودند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ستاد عتبات موفق به اعزام ۱۴ و پانصد نفر به عتبات شد، گفت: این اعزام در حالی صورت گرفت که بیش از صد هزار نفر ثبت نام کرده بودند. با توجه به این مسئله درصدد هستیم بسترهای مناسبی برای افزایش اعزامها فراهم کنیم.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با بیان اینکه هدف این ستاد عمق بخشی به برنامههای زیارتی دانشجویان است، گفت: سال گذشته برنامههای فرهنگی و انقلابی مختلفی برای کاروانهای دانشجویی برگزار شد که اثرات خوبی در پی داشت. یکی از این برنامهها مرور وقایع عاشورا و دفاع مقدس بود که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت. همچنین سال گذشته تلاش کردیم انس با قرآن در کاروانهای دانشجویی تقویت شود و در این زمینه ۱۱۰ ختم قرآن در کاروانها صورت گرفت.
وی با اشاره به این مسئله که هدف و رسالت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها پیگیری مطالبات امام و رهبری در نهادهای علمی کشور است، افزود: رهبری در سخنرانیها مختلف خود که برای دانشگاهیان داشتهاند مطالبات خود را از دانشگاه و دانشگاهیان بیان کردهاند. از جمله اینکه دانشگاه باید به ارتقاء معنویت و تربیت دانشجویان انقلابی اهتمام داشته باشد.
مطهری پور ادامه داد: رهبری همچنین حراست و تلاش برای بالندگی آرمانهای انقلاب در فضای دانشگاه را از دیگر وظایف دانشگاهیان بر شمردهاند که برای رسیدن به این اهداف مسیر بهتری جز تقویت ارتباط دانشگاهیان با اهل بیت (ع) و معارف این اولیای الهی وجود ندارد.
وی با تاکید بر این که زیارت باعث پیوند استوار و عمیق با اهل بیت (ع) میشود. گفت: در زمانی که دشمن تلاش میکند، ارتباط جوانان را با ارزشهای الهی و انقلابی ضعیف نشان دهد، استقبال گسترده از زیارت قبور ائمه جای توجه و تحسین دارد. در ۲۴ ساعت اول آغاز ثبت نام بیست و یکمین دوره عتبات دانشگاهیان بیش از ۱۱ هزار و دویست نفر در سامانه ثبت نام کردند که نشانی بر ایمان قوی و گسترده دانشگاهیان به معارف اهل بیت (ع) است.
دانام**۹۴۸۷**۱۵۸۴
نظر شما