۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۸
کد خبر: 83346008
T T
۰ نفر

شهردار از فعالیت نیمروزی بازار تبریز انتقاد کرد

۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۸
کد خبر: 83346008
شهردار از فعالیت نیمروزی بازار تبریز انتقاد کرد

تبریز-ایرنا- شهردار تبریز با انتقاد از تعطیلی بازار تاریخی و مسقف تبریز در روزهای تعطیل و ساعات بعد از ظهر، گفت: باید توجه داشت که تعطیلی بازار در ساعات عصر ضربه به اقتصاد استان آذربایجان شرقی است.

ایرج شهین باهر عصر یکشنبه در بازدید از برخی واحدهای رفاهی، تفریحی و پذیرایی گردشگری شهر، تعطیلی سرای ها، دالان ها، راسته ها و بخش های مختلف بازار در ایام تعطیل را موجب نارضایتی گردشگران دانست و افزود: باید این وضعیت با هماهنگی دستگاه های متولی و خود بازاریان تغییر یابد.


وی اظهار داشت: اگر بازار تاریخی تبریز در روزهای تعطیل و ساعات بعد از ظهر تا نیمه شب فعال باشد، شاهد ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و توسعه گردشگری در تبریز خواهیم بود.


شهین باهر همچنین از تعطیلی مساجد شهر و به ویژه بازار تبریز در ایام تعطیلات انتقاد کرد و ادامه داد: در روزهای تعطیل اخیر بسیاری از افرادی که در بازار قصد اقامه نماز داشتند با درهای بسته مساجد روبرو شدند و از این وضعیت گلایه داشتند که باید بررسی و مرتفع شود.


وی با بیان اینکه هم اکنون تنها از یک سوم ظرفیت بازار تبریز بهره برداری می شود، یادآوری کرد: با بهره گیری صددرصدی از ظرفیت های بازار تبریز بسیاری از گردشگران داخلی به جای شهرهای دیگر، قطعاً تبریز را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند.


شهردار تبریز با اشاره به اینکه بازار تبریز با وسعت یک میلیون مترمربع، عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان را یدک می کشد، گفت: اهمیت این بازار به خاطر تاریخی بودن و میراث فرهنگی جهانی آن نیست؛ بلکه از نظر گردش اقتصادی نیز برای تبریز و منطقه بسیار حائز اهمیت است.


شهین باهر ادامه داد: فضا و موقعیت بازار این امکان را برای تبریز فراهم کرده که بدون متحمل شدن مشکلات جذب سرمایه گذار و صرف مدت زمان طولانی برای ساخت و ساز واحدهای تجاری، همان کارآیی و یا بیشتر از آن را در اختیار داشته باشیم.


به گفته وی استفاده از ظرفیت های بازار بزرگ تبریز در ساعات بعد از ظهر تا نیمه شب می تواند دستکم برای ۱۰ هزار نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کند و در کنار این موجبات رونق اقتصادی شهر و استان را فراهم می سازد.


به گزارش ایرنا، بازار مسقف تبریز بزرگترین بازار ایران و یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان است که در گذشته های تاریخی تاجران اروپایی پس از گذشتن از شهرها و بازارهای ترکیه به آن می رسیدند.


بازار تبریز در دوره قاجار، یک چهارم از تجارت ایران را برعهده داشت و از این حیث از بازار تهران فعال تر بود.


این بازار یک مجموعه به هم پیوسته و دارای سقف می باشد که با یک کیلومتر وسعت بزرگترین بازار در نوع خود در دنیا است و در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ثبت شد و به دلیل ویژگی های خاص و ویژه اش در سال ۱۳۸۹ نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.


بازار تبریز از تیمچه ها، راسته ها، دالان ها، سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل شده است که کاروانسراهای کشمیشچی لر، امیر، حاج سیدحسین کهنه، حاج میرزا محمد و حاج ابوالحسن از جمله آنها است.


بسیاری از گردشگران و جهانگردان نظیر ابن بطوطه، مارکو پولو، جاکسن، اولیای چلبی، یاقوت حموی، گاسپار دروویل، الکسیس سوکتیکف، ژان شاردن، اوژن فلاندن، جان کارت‌رایت، جملی کاردی، کلاویخو، رابرت گرنت واتسن، حمدالله مستوفی و مقدسی از رونق و شکوه بازار تبریز تمجید کرده‌اند.


بازار بزرگ تبریز با داشتن حدود ۵٬۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته‌بازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه، به‌عنوان اصلی‌ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته می‌شود.


۳۰۳۸/‏۳۰۷۱

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha