۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۰۴
کد خبر: 83346203
T T
۰ نفر

از فوجی تا دماوند

۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۰۴
کد خبر: 83346203
مرتضی رحمانی موحد | سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن
از فوجی تا دماوند

اکنون که در چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و نودمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ایران و ژاپن هستیم، سفر تاریخی جناب آقای «شینزو آبه» نخست وزیر محترم ژاپن به ایران می تواند نقطه عطفی برای توسعه روابط و افزایش همکاری های صمیمانه و ارزشمند دو طرف قلمداد گردد و برگ زرین دیگری در دفتر تاریخ چند صد ساله دوکشور بگشاید.

روابط جمهوری اسلامی ایران و ژاپن علیرغم قرارگرفتن دو کشور در منتهی الیه غرب و شرق آسیا از پیشینه تاریخی طولانی برخوردار است دوکشور در طول تاریخ کهن خود دارای روابط دوستانه بوده اند و آثار و نشانه های این تاریخ شکوهمند را می توان در موزه ها و کتاب خانه های دو کشور و جهان مشاهده نمود. آداب و رسوم و ارزش های مشترک که نشات گرفته از تمدن باستانی دو کشور است همواره بستری مناسب برای ایجاد تعاملات دوستانه مردمی و توسعه روابط دو جانبه و افزایش همکاری در صحنه بین المللی فراهم ساخته است در همین رابطه حافظه تاریخی دو ملت ایران و ژاپن هرگز مساعدت و همکاری دولت های دو کشور برای حل و فصل مشکلات یکدیگر را فراموش نخواهد کرد.

موقعیت راهبردی جمهوری ایران در منطقه غرب آسیا و داشتن منابع غنی معدنی و انرژی های فسیلی که ظرفیت نقش آفرینی در تحولات منطقه ای و بین المللی داراست همواره مورد توجه ژاپن بوده است و از سوی دیگر ژاپن به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان و یک کشور صنعتی توسعه یافته با داشتن فناوری و دانش پیشرفته از جایگاه خاصی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخودار است.

جمهوری اسلامی ایران بر اساس دیدگاه های رهبر معظم انقلاب اسلامی و سیاست های ریاست محترم جمهوری اسلامی راهبرد تقویت همکاریها با شرق را دنبال می کند و در این زمینه هیچ مانعی از سوی ایران برای توسعه روابط با ژاپن وجود ندارد.

اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با ژاپن در زمینه های مختلف بهم نزدیک است دو کشور در بخش ایجاد توازن قدرت در میان بازیگران منطقه ای، برقراری صلح، ثبات و امنیت در خاورمیانه شرق آسیا، حاکمیت قانون، توجه و احترام به حقوق مردم و ارزش های انسانی و حفظ امنیت دریاها و قوانین دریا نوردی، عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و تلاش برای تولید و عدم اشاعه خلع سلاح های کشتار جمعی و هسته ای اشتراک نظر دارند و این اشتراکات بستر مناسبی برای افزایش همکاری ها بین تهران و توکیو را در عرصه های مختلف جهانی فراهم آورده است و ژاپن می تواند شریک مهمی در سیاست خارجی ایران محسوب شود.

حمایت ژاپن از توافق سازنده و صلح آمیز برجام و گفت و گو و مشورت های نزدیک در موضوعات بین المللی و منطقه ای یکی از شاخص های مهم در روابط کنونی دو کشوراست لازم می دانم در همین رابطه به ۸ بار دیدار سران دو کشور طی پنج سال گذشته در حاشیه اجلاس های بین المللی اشاره کنم و در همین راستا سفر جناب آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در بهمن ۱۳۹۷ و دیدارهای متعدد جناب آقای دکتر ظریف وزیر محترم امور خارجه که آخرین بار در خرداد ماه سال ۱۳۹۸ به ژاپن صورت پذیرفت کارنامه درخشانی در بخش مناسبات سیاسی و پارلمانی دو کشور را نشان می دهد.

اینجانب رجاء واثق دارم دو ملت ایران و ژاپن و جامعه جهانی بزودی شاهد دستاورد های این سفر مهم و تاریخی خواهند بود و نتایج مذاکرات مقامات عالی رتبه دو کشور چراغ فروزانی در مسیر همکاری دو و چند جانبه در بخش های گوناگون روشن خواهد کرد و گام مثبتی برای برقراری صلح و ثبات و امنیت در منطقه و جهان برداشته خواهد شد.

مایلم از این فرصت استفاده کنم و از خداوند سلامتی و بهروزی ملت ایران و ژاپن و موفقیت و سر بلندی دولت های دو کشور را مسئلت نمایم.

پایان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha