به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حسین هدایتی افزود: بر اساس این تحقیقات، نان، پنیر و دوغ مهمترین منابع دریافت نمک نهفته در سبد غذایی ایرانیان هستند.
وی با تاکید بر اهمیت پویش ملی کنترل فشار خون که از ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۱۵ تیرماه ۹۸ در کشور اجرا میشود، ادامه داد: سرانه مصرف نمک طعام روزانه در ایران بیش از دو برابر مقدار استاندارد جهانی است که برای اجتناب و پیشگیری از بروز بیماریها به ویژه پرفشاری خون باید این فرهنگ تغذیهای در کشور اصلاح شود.
هدایتی اظهار داشت: نتایج مطالعاتی که اخیراً توسط انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در خصوص عوامل غذایی مؤثر بر افزایش فشار خون ناشی از دریافت نمک انجام شده حاکی از آن است که در سبد غذایی هموطنان بیشترین سهم دریافت نمک نهفته در مواد غذایی به نان، پنیر و دوغ اختصاص دارد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با اشاره به نتایج مطالعه مذکور گفت: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه حدود ۵۳ درصد نمک دریافتی روزانه در سبد غذایی ایرانیها از طریق نمک اضافه شده به غذا، ۵/۱۲ درصد از طریق نان، ۳/۵ درصد از طریق پنیر، ۷/۴ درصد از طریق دوغ و مابقی از طریق سایر منابع غذایی تأمین میشود.
نمکدان را از سفرهها حذف کنیم
وی با اشاره به اینکه سرانه نمک طعام روزانه دریافتی در ایران بیش از دو برابر میزان توصیه شده توسط مراجع علمی بین المللی است، تاکید کرد: برای پیشگیری و کنترل پرفشاری خون به هموطنان توصیه میشود از افزودن نمک به غذا از طریق نمکدان در سرسفره پرهیز کرده و حتی الامکان از محصولات لبنی و نان کم نمک استفاده کنند.
اجتمام *۹۰۲۲*۱۸۳۴
نظر شما