۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۳۷
کد خبر: 83347084
T T
۰ نفر
۱۲۵۰ میلیارد ریال طرح کشاورزی در آذربایجان شرقی بهره برداری می شود

تبریز- ایرنا - رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از افتتاح ۹۸ پروژه کشاورزی همزمان با هفته جهادکشاورزی در این استان با اعتباری افزون بر ۱۲۵۰ میلیارد ریال خبر داد.

اکبر فتحی روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا ضمن تبریک سالروز تشکیل جهادسازندگی به فرمان امام راحل در سال ۱۳۵۸ به بهره برداران زیربخش های کشاورزی و گرامیداشت هفته جهادکشاورزی گفت: این طرح ها در بخشهای آب و خاک (۶۴ طرح)، تولیدات دامی و شیلات (۱۱ طرح)، صنایع کشاورزی (۱۰ طرح)، تولیدات گیاهی (۷ طرح)، صندوق خرد زنان (۲ طرح) و ترویج (یک پروژه) است.


وی با اشاره به اینکه در این هفته عملیات اجرایی ۳طرح نیز در بخش صنایع کشاورزی، باغبانی و دام آغاز می شود، افزود: پایاب سد حاجیلر چای در شهرستان جلفا، واحد عمرانی اول و واحد عمرانی ۲ پایاب سد خداآفرین، واحد بسته بندی حبوبات و لپه سازی احمد قربانی پور در شهرک سلیمی آذرشهر، آبیاری تحت فشار در سطح ۲۹۸ هکتار در شهرستان بستان آباد از طرح های آماده بهره برداری است.


فتحی گفت: واحد تولیدی کیمیا نوش نعیم (به ظرفیت ۱۰۰ تن درسال)، شیرین مزه پردیس بناب (به ظرفیت ۶۰۰۰ تن درسال)، بسته بندی تخم مرغ خدیوی (به ظرفیت ۱۰۰۰ تن درسال)، گلخانه هیدروپونیک رز شاخه بریده ستاری ثمری (به ظرفیت ۲۷۰۰۰۰ شاخه بریده در سال)، خانه ترویج آبش احمد، توسعه سیلوی مولان کلیبر، طرح پروار بندی در روستای گرده سنگ شهرستان اهر از دیگر طرح هایی است که در هفته جهاد کشاورزی بهره برداری می شود.


وی همچنین از افتتاح گلخانه در بخش مرکزی و بخش یامچی و طرح های آب و خاک (افتتاح کانال و لایروبی قنوات) در شهرستان مرند شهر یامچی خبرداد و افزود: بهسازی کانال در سراب، آبیاری تحت فشار در سطح ۳۵۰ هکتار در میانه و افتتاح صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستائی در شهرستان تبریز از جمله طرح های شاخص استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی هستند که در این هفته بهره برداری می شوند.


فتحی اعلام کرد: برای راه اندازی این طرحها ۱,۲۵۰ میلیارد ریال از منابع مختلف دولتی، بانکی و آورده شخصی مجریان طرح هزینه شده است.


وی «جهاد کشاورزی، رونق تولید، امنیت غذایی» را شعار هفته جهادکشاورزی در سال جاری عنوان کرد و گفت: بخش کشاورزی از جمله رکن‌های اساسی و مهم اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی کشور محسوب می شود لذا همه تلاش خدمتگزاران در این سازمان بر تحقق محورهای مورد تاکید مقام معظم رهبری در زیربخش های کشاورزی و اقتصاد مقاومتی جهت نیل به خودکفایی در محصولات اساسی و تحقق فرمایشات ایشان در راستای رونق تولید و اقتصاد مقاومتی می باشد.


وی با بیان اینکه ۲۷ خرداد ماه مصادف با سالروز صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی است، که به نام روز و هفته جهاد کشاورزی (۲۱ الی ۲۷ خرداد) نام گرفته و فرصتی فراهم کرده تا ضمن یادآوری و گرامیداشت فرهنگ ایثار و جهاد، دستاوردها و عملکرد جهاد کشاورزی را تبیین و عموم مردم از طرح ها و برنامه های بخش کشاورزی آگاهی یابند، افزود: همچنین با توجه صدور بیانیه «گام دوم انقلاب» از سوی رهبر معظم انقلاب (دام ظله العالی) استان آذربایجان شرقی و ظرفیت های گسترده بالقوه و بالفعل بخش کشاورزی در راستای رونق تولید، و تحقق جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ، این مناسبت فرصت مطلوبی را برای مرور تجاربی که تاکنون به دست آمده و تبیین این قابلیت ها و ظرفیت ها فراهم کرده است.


فتحی خاطرنشان کرد: از آغازین روزهای شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی، اندیشه کشاورزی و کشاورزان ایرانی، همواره در کلام رهبر انقلاب نقش گرفته و بارها در سخنرانی ها و اعلامیه های روشنگرانه، از کشاورزان به نیکی یاد کرده و نقش و تاثیر ویژه این قشر سختکوش را در رشد اقتصادی و نیل به آبادانی و استقلال سیاسی کشور خاطرنشان ساخته اند.


وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت کشاورزی، در تمامی برنامه های توسعه اقتصادی کشور این بخش نقش محوری داشته است، افزود: از این رو است که کار جهادی و روحیه انقلابی با کشاورزی و سازندگی عجین شده و نتیجه آن عملکردی است که امروز شاهد آن هستیم و به آن می بالیم و شکی نیست که آینده ایران به اقتصاد غیر نفتی متکی خواهد بود.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: از آنجایی که از دیرباز کشاورزی جایگاه ویژه ای در تولید، معیشت و اشتغال داشته و سرزمین و فرهنگ ایران با کشاورزی پیوند ناگسستنی دارد، امروزه این بخش با اتکا به دانش روز یکی از ارکان پیشرفته تولید و اقتصاد مقاومتی به شمار می آید و شکی نخواهد بود که با رونق کشاورزی دانش بنیان بخش عمده ای از بار صادرات غیر نفتی کشور را به دوش خواهد کشید.


وی ادامه داد: کشاورزی در بین سایر بخش های اقتصادی کشور، حداقل میزان وابستگی به خارج را دارد و از طریق افزایش بهره وری توانسته است ضمن تثبیت تولید و بهره برداری پایدار از منابع، در مجموع روند رو به رشدی را در تولیدات انواع محصولات کشاورزی تجربه کند و تقویت و توجه به قابلیت های فراوان این بخش می تواند به صورت فزاینده ای رونق تولید، امنیت غذایی، اشتغال، ثروت و رفاه عمومی را در پی داشته باشد.


بخش کشاورزی آذربایجان شرقی با تولید سالانه ۵ میلیون تن محصول، برخورداری از ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی، ۲۰ درصد اشتغال، ۱۳.۲ درصد صادرات غیرنفتی جایگاه قابل توجهی در اقتصاد ملی دارد.


۳۰۷۱/‏۵۱۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha