رمضانعلی قاسمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان برداشت محصول در مقایسه با سال زراعی گذشته ۳۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: با توجه به تک محصولی بودن کشاورزی مه ولات و وجود اراضی مستعد، کشت زیره و سازگاری بالای این محصول با شرایط جوی این شهرستان، از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی مه ولات با اشاره به بحران کم آبی در کشور از جمله در مه ولات گفت: کشت محصول زیره با توجه به اشتغالزایی بالا و صادراتی بودن آن، از اولویت های مهم جهاد کشاورزی این شهرستان است.
قاسمی افزود: با توجه به ثبت ۲۱۴ میلیمتر باران و پراکنش مناسب آن در فصل زراعی جاری، میانگین برداشت زیره سبز در هر هکتار از اراضی کشاوری شهرستان مه ولات به ۸۵۰ کیلوگرم افزایش یافت.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت زیره سبز نیز از ۲۲۰ هکتار در سال گذشته به ۷۰۰ هکتار در فصل زراعی امسال افزایش یافت.
مدیر جهاد کشاورزی مه ولات گفت: پارسال نیز از ۲۲۰ هکتار از اراضی کشت شده ۱۳۲ تن زیره سبز در مه ولات تولید و روانه بازار مصرف شد.
قاسمی افزود: با توجه به اینکه زیره تولیدی در مه ولات از جمله محصولات سالم و با کیفیت است و جنبه صادرتی دارد به کشاورزان توصیه می شود این محصول تولیدی را در بازار بورس زیره و زعفران عرضه کنند چر اکه شفافیت قیمت و فروش محصول، براساس کیفیت و آگاهی کشاورز از قیمت محصول تولیدی است.
وی با بیان اینکه زیره سبز از گذشته دور به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گرفته و اسانس آن خاصیت ضد باکتری دارد ادامه داد: با توجه به اینکه گیاه این محصول به آب کمی نیاز دارد کشت آن در مناطق خشک و کم آب مورد توجه کشاورزان است.
مه ولات دارای ۲۶ هزار و ۳۱۸ هکتار اراضی کشاورزی و باغی است و سالیانه حدود ۳۳ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می شود.
فیض آباد، مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری مه ولات در ۲۰۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
۷۰۷۹/ ۹۸۷۸/۱۹۲۲
نظر شما