مهندس حسین احمدآبادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی گذشته موفق شدیم محصول گلابی پاک و سالم در استان تولید کنیم که گواهی نامه «گپ» نیز کسب شد.
گواهی نامه گپ به عنوان یک استاندارد بینالمللی جدید برای محصولاتی که در نظام عملیات مناسب کشاورزی تولید میشود، با هدف حفظ اطمینان مصرفکننده، سلامت ایمنی و رفاه انسان و دام، حفظ اکوسیستم طبیعی و تولید در شیوههای پایدار ارائه میشود.
وی افزود: این طرح در محصول گیلاس در شهرستان بجنورد، گلابی در گرمه و سیب در شیروان اجرا می شود و باغدارانی که تمامی استانداردها را رعایت و محصولی پاک و سالم تولید کنند این گواهینامه را دریافت خواهند کرد.
وی اظهار داشت: تمامی مراحل تولید محصول باغداران توسط کارشناسان رصد و پس از آزمایش ها و نمونه گیری های مختلف نتیجه اعلام خواهد شد و در صورت تایید محصول آنان با لیبر در بازار روز تهران با قیمت بالاتر به فروش می رسد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: این طرح پیرو امضای موافقت نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت کشاورزی با هدف ارتقای مهارتهای شغلی زنان روستایی با رویکرد آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول کشاورزی استاندارد و گواهی شده اجرا شد.
وی گفت: دبیری این کمیته بر عهده مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان و اعضای کمیته متشکل از نمایندگان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان، اداره کل استاندارد، مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، مدیریت حفظ نباتات سازمان، مدیریت امور باغبانی سازمان و مشاور امور محیط زیست است.
* مصرف سموم کشاورزی در خراسان شمالی از میانگین کشوری پایینتر است
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: متوسط مصرف سموم کشاورزی در استان در واحد سطح در هر هکتار ۵۵۰ گرم میباشد که این رقم در سطح کشور حدود ۷۵۰ گرم است.
محمد رضایی اظهار داشت: این میانگین در سطح جهانی حدود یک هزار گرم است و حتی در برخی از کشورهای اروپایی و در مورد برخی از محصولات خاص این عدد به چهارهزار تا پنج هزارگرم بالغ می شود.
وی گفت: در کشور حدود ۶۰۶ قلم آفت، بیماری و علف هرز وجود دارد که بر روی محصولات کشاورزی کشور فعالیت میکنند و روشهای مختلف مبارزه علیه اینها استفاده می شود که متاسفانه استفاده از روش شیمیایی پرکاربردترین، ارزانترین و قاطعترین روش است.
رضایی افزود: وزارت جهاد کشاورزی و بویژه سازمان حفظ نباتات کشور، در این راستا برنامههایی در پیش رو دارند تا مصرف سم متعادل و آلودگی محیط زیست و یا آلوده سازی محصولات کشاورزی کمتر شود که یکی از این روشها استفاده از روش مبارزه بیولوژیک است.
استان خراسان شمالی با جمعیت ۸۶۷ هزار نفری ۳۴۴ هزار عرصه کشاورزی دارد سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول زراعی، باغی و دامی به ارزش ۲۳ هزار میلیارد ریال تولید می شود.
از سطح ۴۰ هزار هکتار انواع باغ پنج هزر و ۵۰۰ هکتار مربوط به باغهای گیلاس، سیب و گلابی است.
در این استان ۸۲ هزار بهره بردار در این بخش فعالیت دارند.
۳۰۰۷/ ۶۰۴۲
نظر شما