۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۱۱
کد خبر: 83348656
T T
۴ نفر
۱۲۶ مزرعه تولید ماهیان خاویاری در کشور فعال است

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات گفت: به منظور افزایش تولید، حفظ و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری، اکنون ۱۲۶ مزرعه دارای پروانه در ۲۰ استان کشور در این زمینه فعالیت دارند تا به اهداف افق تولید تعیین شده در سال ۱۴۰۴ دست پیدا کنیم.

«ناصر کرمی راد» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با توجه به ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری توسط سازمان حمایت از گونه‌های در حال انقراض cittes (سایتس) برای اینکه بتوانیم فشار بر ذخایر دریا را کاهش بدهیم و برند جهانی خاویار ایرانی را حفظ کنیم طی هشت سال اخیر سازمان شیلات ایران به حفظ و بازسازی ذخایر این ماهی با توسعه، تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری اقدام کرده است.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات اظهار داشت: طبق برنامه چشم انداز افق ۱۴۰۴ تولید حدود ۱۰ هزار تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار هدف گذاری شده است که باید با اجرای طرح توسعه تولید ماهیان خاویاری به این مهم دست پیدا کنیم.

وی گفت: اکنون ظرفیت اسمی تولید مزارع دارای پروانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار پرورشی است که به تولید دو هزار و ۸۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری و نزدیک ۶ تن خاویار در سال گذشته دست یافتیم که طبق آمار گمرک ۱.۴ تن خاویار در سال گذشته صادر شد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات تصریح کرد: در طرح توسعه تولید ماهیان خاویاری تا پایان سال ۹۷ تعداد ۷۰ فقره پروانه تأسیس برای توسعه مزارع پرورش ماهیان خاویاری صادر شده است به طوری که سال گذشته استان مازندران با تولید ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم (۲.۸ تن) خاویار پرورشی در ۲۱ مزرعه فعال رتبه اول و استان گیلان با تولید ۲.۵ تن خاویار پرورشی در ۴۷ مزرعه فعال رتبه دوم تولید را به خود اختصاص دادند.

کرمی راد اضافه کرد: از این تعداد ۴۷ مزرعه در استان گیلان، ۲۱ مزرعه در استان مازندران، سه مزرعه در استان گلستان و بقیه مزارع در استان‌های هرمزگان، خوزستان، فارس، قم، یزد، اصفهان، خراسان رضوی، قزوین و مرکزی قرار دارد.

به گفته وی، امسال بخش خصوصی در مازندران موفق به تولید و تکثیر انبوه بچه ماهیان خاویاری از جمله گونه فیل ماهی شده به طوری که وابستگی تأمین بچه ماهیان خاویاری به بخش دولتی را کاهش داده است.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات گفت: اقلیم استان‌های جنوبی از جمله خوزستان و هرمزگان نسبت به استان‌های شمالی کشور به گونه‌ای است که تولید ماهیان خاویاری را دو تا سه برابر افزایش می‌دهد.

وی پنج گونه ماهیان خاویاری شامل فیل ماهی، ازون برون، قره برون (تاس ماهی ایرانی)، چالباش و شیپ برشمرد و گفت: اکنون در طرح توسعه ماهیان خاویاری برنامه تولید گونه‌های هیبرید یا دو رگه را با هدف افزایش تولید گوشت و خاویار در سنین کمتر در مراکز تکثیر و پرورش آبزیان کشور در دستور کار قرار داده‌ایم.

اواخر خرداد امسال ۱.۵ میلیون قطعه ماهی خاویاری رهاسازی می‌شود

«کامران حسینی»، سرپرست مرکز بازسازی ذخایر آبزیان شهید بهشتی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه طی سالهای اخیر ماهیان خاویاری در لیست گونه‌های در حال انقراض قرار گرفته‌اند گفت: طبق برنامه سازمان شیلات ایران برای حفظ و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری در اواخر خرداد امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری با متوسط وزن دو گرم در سفید رود به منظور حفظ و بازسازی ذخایر رهاسازی می‌شود.

وی با بیان اینکه رهاسازی بچه ماهیان خاویاری تا پایان تیر امسال ادامه دارد گفت: در سال ۹۷، یک میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری در سفید رود رهاسازی شده بود.

سرپرست مرکز بازسازی ذخایر آبزیان شهید بهشتی عوامل محدود کننده در امر بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری را کمبود مولدین دریایی، صید بی رویه و غیرمجاز، آلودگی آب دریای خزر، ناامن شدن رودخانه‌ها برای مهاجرت ماهی‌ها، ایجاد سدها و موانع در رودخانه‌ها و بلوغ دیررس این گونه‌ها برشمرد.

وی تصریح کرد: از بین پنج گونه ارزشمند ماهیان خاویاری بیشترین رهاسازی‌ها مربوط به بچه ماهیان فیل و قره برون است.

اقتصام ۹۱۸۶ * ۳۰۶۳

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha