به گزارش ایرنا، محمدعلی شجاعی روز سه شنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان اظهار داشت: وجود برخی نداشتهها، زشت است و نبود صرافی از آن دست است، باید بدون اینکه جایی این موضوع را بگوییم، نسبت به ایجاد آن اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه ایجاد صرافی باید با همت بخش خصوصی انجام شود افزود: مگر در سایر استانها، دولت برای ایجاد صرافی وارد عمل شده است؟ در این استان هم باید بخش خصوصی وارد عمل شود.
استاندار خراسان شمالی گفت: بخش خصوصی در این استان ضعیف بوده و نتوانسته است شرایط کاری خود را درست فراهم سازد، هنوز صادرکنندههای ما نتوانستهاند با هم افزایی هم، برای صرافی اقدام کنند و نبود آن را مشکل عنوان میکنند.
وی در باره مطالبه تولیدکنندهها برای کمکهای دولتی گفت: سرمایه گذار باید با داشتن سرمایه وارد عرصه شود، طبیعی است که برای سرمایه گذاری باید سرمایه و آورده در اختیار باشد، تکیه ۱۰۰ درصدی به اعتبارات بانکی، آن هم در این وضعیت بانکی، خروجی مناسب و مورد انتظار را ندارد.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه یکی سری از مشکلات نیاز به بیان ندارد و باید برای رفع آن اقدام عملی شود گفت: قوانین اجرای کار در سراسر کشور یکی و یکسان است اما چگونه است که در برخی از شهرستانها مشکلات برای تولیدکننده کمتر است و یا برخی استانها توانستهاند به خوبی اعتبارات بانکی را جذب کنند اما در برخی شهرستانها شرایط به گونه دیگر است و یا دریافت وامها کم است.
وی تصریح کرد: انتظار ما این است که با لحاظ شرایط کنونی و قوانین موجود، برای حل مشکلات، پیگیری عملی انجام شود.
شجاعی گفت: ما وظیفه داریم در کنار تولیدکننده باشیم و سرمایه گذار را حمایت کنیم اما سرمایه گذار هم باید در مسیر درست حرکت داشته باشد.
استاندار خراسان شمالی از تمرکز امور در پایتخت گلایه کرد و افزود: میدانیم که کشور را بد اداره میکنیم و مسیر اداره کشور با این وسعت، با تمرکز امور در تهران فکر، بسیار عقب مانده است.
شجاعی گفت: برخی مشکلات برای تولید، مربوط به قوانین و بخش نامههایی است که در تهران برای همه کشور نسخه میشود و مدیران مجبور به اجرا هستند این در حالی است که نمیتوان برای همه نقاط کشور نسخه یکسان پیچید.
وی در باره گلایهها از نبود توازن منطقهای اظهار داشت: برای حل مشکلات در این زمینه برخی مناطق محروم ویژه مورد توجه قرار گرفته است و در اقدام استانی، بخشی از اعتبارت را به شهرستانها و روستاهای محروم سوق دادهایم تا محرومیت از این مناطق زدوده شود.
استاندار خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود از کارشکنیهای برخی افراد در اجرای کارها گلایه کرد و گفت: برخیها نیاز است برای قرار گرفتن در مسیر توسعه از بجنورد خارج شوند و فراتر از این شهر را هم ببینند.
وی گفت: این افراد، زنجیر در پا دارند و در توسعه گامی بر نمیدارند و میخواهند این زنجیر، پاگیر سایر افراد هم بشود از این رو مخالف اجرای پاویون فرودگاه و یا سایر موارد هستند، به جای اینکه بپرسند چرا تاکنون این اقدام انجام نشده میپرسند چرا این کار را میخواهید انجام دهید.
وی در باره افزایش پروازهای فرودگاه بجنورد هم گفت: افزایش پروازها در این فرودگاه، با تضمین پر شدن صندلیها و پرداخت هزینههای آن، شدنی است و کار سختی نیست اما رویکرد ما این است وزارت راه و شهرسازی همچون سایر استانها، در این باره استان را مورد توجه قرار دهد و این اقدام از طریق سیستم دولتی محقق شود.
استاندار خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود بر ایجاد و فعال شدن منطقه آزاد تجاری و منطقه ویژه اقتصادی در استان با همت بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: ایجاد منطقه آزاد تجاری حق این استان، به عنوانی یکی از استانهای مرزی کشور است و میتواند سبب توسعه اقتصادی مردم این منطقه باشد.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی هم در این نشست با اشاره به اجرایی نشدن مصوبات مربوط به رفع موانع تولید استان گفت: این کارگروه، ۲۸۶ مصوبه داشت که ۵۰ مصوبه از این تعداد، اجرایی نشده است.
محمود قنبری اظهار داشت: به گروهی را مکلف کردهایم تا در یک ماه، مشکلات و علت اجرایی نشدن این مصوبهها را شناسایی و گزارش کنند و با مسئولان که علت اجرای این موارد نبودهاند، برخورد میشود.
وی افزود: البته برخی سرمایه گذاران هم خود در اجرایی نشدن مصوبهها مقصر هستند که در این زمینه این افراد در لیست سیاه قرار میگیرند زیرا عقیده داریم این افراد به سرمایه گذار واقعی ضربه میزند.
سیدعلی میرکریمی، مدیرکل جذب و حمایت سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی هم در این نشست با بیان اینکه برخی قوانین مخل تولید و صادرات است گفت: ۳۰، ۴۰ مورد قانون مخل در این باره شناساسی شده است که برای کمک به رونق تولید، اصلاح شود.
بر اساس اعلام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی تاکنون ۱۲۰ کارت بازرگانی در این استان صادر شده که بیشتر آنها به علت مسائل و مشکلات مختلف تجاری غیر فعال شدهاند و تنها ۴۸ کارت بازرگانی فعال است.
۷۱۸۵/ ۶۰۴۲
نظر شما