۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۷:۳۶
کد خبر: 83349707
T T
۰ نفر

ترامپ و بایدن بار دیگر به جان هم افتادند

۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۷:۳۶
کد خبر: 83349707
ترامپ و بایدن بار دیگر به جان هم افتادند

تهران – ایرنا – "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری فعلی و "جو بایدن" معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه یک روز پرحاشیه را رقم زدند و با زبان تند و تیز به سوی یکدیگر آتش پرتاب کردند؛ به امید آنکه یکی از آنها دیگری را زمین گیر کرده و از سال ۲۰۲۰ میلادی به بعد خود صاحب کاخ سفید شود.

"جو بایدن" معاون باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا و "دونالد ترامپ" هر دو تاکنون شاخص ترین نامزدهای حزب دموکرات و جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری آینده هستند. از این رو، این دو گویی خود را موظف می دانند که شدیدترین هجمه ها را علیه یکدیگر سامان دهند. سفر همزمان بایدن و ترامپ به ایالت کلیدی آیووا این فرصت را فراهم کرد تا هر دو یک جنگ انتخاباتی تن به تن را مقابل رای دهندگان به نمایش بگذارند.
بایدن و ترامپ در آیووا به دنبال جمع کردن آرای طبقه کارگر سفیدپوست هستند. حزب دموکرات اولین انتخابات درون حزبی را ماه فوریه از همین ایالت شروع می کند. ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ آرای این ایالت را از آن خود کرد.
بایدن در این ایالت رویکردهای ترامپ را به باد انتقاد گرفت اما رئیس جمهوری آمریکا شخصیت و فردیت معاون سابق اوباما را هدف قرار داد. بایدن آغازکننده بود. او روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در آیووا، ترامپ را «تهدید وجودی علیه نجابت، جایگاه جهانی و دموکراسی آمریکا» نامید. بایدن در این سخنرانی به تفاوت های عمده خود با ترامپ در مورد وضع تعرفه های سنگین علیه کشورهای دیگر، تغییرات آب و هوایی و ارزش های آمریکایی پرداخت.
از نظر بایدن، آیووا که یک ایالت متکی به کشاورزی به شمار می آید، بهترین جایی بود تا علیه ترامپ اقدام به عضوگیری نیروهای جدید کند. او گفت که ترامپ با آغاز «جنگ تعرفه علیه چین» کشاورزان آمریکایی را به نابودی کشانده که این نشان دهنده عدم همدلی ترامپ با روستانشینان است. جنگ تعرفه ای ترامپ علیه چین، آتش به خرمن کشاورزان زده و باعث شده که چین از کشاورزان آمریکایی غلات خریداری نکرده و به جای آن از برزیلی ها خرید کند.
پکن هشدار داده که شاید دسترسی کشاورزان آمریکایی به بازار چین را به طور کلی قطع کند. دولت ترامپ هم سعی کرده که با اختصاص بسته کمکی ۱۶ میلیارد دلاری به کشاورزان بخشی از خسارت وارده را جبران کند.
بایدن معتقد است که «ما نمی توانیم هر روزه در رقابت با چین پیشی بگیریم.» او مسیر متفاوتی با آنچه که ترامپ در قبال چین اتخاذ کرده، پیشنهاد داده است. معاون سابق اوباما تاکید کرده که برای مقابله با چین باید سرمایه گذاری بیشتری در عرصه تحقیقات علمی، زیرساخت ها و تربیت نیروی کار مدرن انجام شود. وی همچنین خواستار ایجاد جبهه ای متحد برای به چالش کشیدن «رویکردهای سودجویانه» چین شده است.
بایدن می داند که بنا بر خواسته حزب دموکرات و رای دهندگانش باید با خشم و تندی با ترامپ جمهوریخواه رفتار کند اما برخی از دموکرات ها او را به نرمش در مقابل جمهوریخواهان و رغبت به همکاری با آنها متهم کرده اند. او این سخنان را رد کرده و ضمن جدا کردن حساب خود با ترامپ، به لزوم همکاری سیاسی سیاستمداران اشاره کرده و گفته که همکاری حزبی را نباید مساله ای «از مدافتاده» تلقی کرد و باید این روال را ادامه داد.
ترامپ اما فعلاً اهمیتی به این صحبت ها نمی دهد. او درحال و هوای انتخابات است و خود را مکلف به حمله می داند. او که برنامه سفر به آیووا با برنامه بایدن همزمان شده است، قبل از آنکه سوار هواپیما شود معاون اوباما را به رگبار انتقاد و اهانت ها بست. رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی قبل از عزیمت به آیووا شنیده بود که بایدن می خواهد او را تهدید وجودی علیه آمریکا بنامد؛ بنابراین، قبل از آنکه از پله های هواپیما بالا برود بایدن را بازنده، پخمه، جو یک درصدی و ضعیف از نظر ذهنی نامید.
رئیس جمهوری آمریکا سعی کرد سن و سال و وضعیت سلامتی و تجارب قبلی بایدن در انتخابات را به نقطه ضعف او تبدیل کند. ترامپ که به زودی ۷۳ ساله می شود درباره بایدن ۷۶ ساله گفت که او در مبارزات انتخاباتی ۱۹۸۸ و ۲۰۰۸ شکست خورده و «هرگز بیشتر از یک درصد رای به دست نیاورد. اوباما او را از زباله دان جمع کرد».
رئیس جمهوری آمریکا گفت: تمام مبارزه انتخاباتی بایدن به حمله به ترامپ اختصاص داده شده است. وقتی بارها و بارها از من نام می برد احساس می کنم که از من تعریف می شود.

او ادامه داد: وقتی فردی در یک سخنرانی ۷۶ بار از من نام می برد، این به معنای آن است که او دچار دردسر شده است.
ترامپ در کاخ سفید ۱۹ دقیقه با خبرنگاران صحبت کرد و بخش زیادی از مصاحبه اش به تولید الفاظ تند علیه بایدن گذشت. ظاهراً او هم دچار مشکلی به نام بایدن شده است. بایدن قوی ترین نامزد دموکرات ها تا این لحظه است و در نظرسنجی ها برتر از سایر هم حزبی ها خود قرار دارد.

نیویورک تایمز گزارش داده ترامپ به مشاورانش دستور داده است تا نتایج نظرسنجی ها را زیر سوال ببرند. البته ترامپ این گزارش را رد کرده است.
برطبق تازه ترین نظرسنجی «دانشگاه کوینیپیاک»، جو بایدن در سطح ملی آرای اکثر رای دهندگان آمریکایی را با خود دارد و با ۱۳ امتیاز از ترامپ جلوتر است. بر این اساس، بایدن ۵۳ امتیاز و ترامپ ۴۰ امتیاز دارند. برنی سندرز، کامالا هریس و الیزابت وارن دیگر نامزدهای حزب دموکرات نیز هر کدام به ترتیب ۹، ۸ و ۷ امتیاز از ترامپ جلوتر ایستاده اند.
گویا بایدن احساس کرده که این برتری ۱۳ درصدی در نظرسنجی ها و حجم حملاتش به ترامپ در آیووا کافی نیست. به همین دلیل، جنگ را به توئیتر کشاند و در صفحه شخصی خود رئیس جمهوری را به انعقاد یک «توافق مخفی یک صفحه ای» با مکزیکی ها متهم کرد.

او نوشت: رئیس جمهور ترامپ توافق مخفی یک صفحه ای خود با مکزیک را به آیووا می آورد. مردم آیووا که با تعرفه های او درهم شکسته شده اند می خواهند این توافق را ببینند.
از قضا، ترامپ قبل از آغاز سفر یک برگه کاغذ را به خبرنگاران نشان داد و گفت: این همان توافقی است که با مکزیک بسته است. دولت ترامپ اخیراً تهدید کرده بود که اگر مکزیک مانع حرکت مهاجران غیرقانونی به سمت مرزهای آمریکا نشود تمام کالاهای مکزیکی را با تعرفه پنج درصد هدف قرار داده و طی ماه های آینده آن را به ۲۵ درصد می رساند. سرانجام دو کشور به توافق رسیدند تا در ازای همکاری بیشتر مکزیک در زمینه مقابله با موج مهاجران، آمریکا نیز از وضع تعرفه ها منصرف شود.
ترامپ در مقام رئیس جمهوری گزینه هایی برای برجسته کردن آنها در مبارزات انتخاباتی در اختیار دارد اما بایدن فعلاً فقط می تواند به تحلیل عملکرد ترامپ و یافتن نقطات ضعف او بپردازد.
اقتصاد، تعرفه تجاری علیه چین و مکزیک و دیگران و همچنین مذاکره با کره شمالی بخشی از پرونده های مورد علاقه ترامپ برای نمایش دادن به رای دهندگان است. او در جریان همان مصاحبه ای از واژه های تند و اهانت آمیز علیه بایدن استفاده کرد زمان کوتاهی را به دفاع از آنچه که دستاوردهای خود در عرصه سیاست خارجی می پندارد، اختصاص داد تا اندکی نگاه ها را به سمت خارج بچرخاند.
او گفت که یک نامه دیگر از «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دریافت کرده است؛ یک نامه «زیبا»، «بسیار گرم» و «بسیار خوب». او ادامه داد: «ما رابطه خیلی خوبی با هم داریم.» اما این نامه های زیبا و رابطه خوب با کره شمالی نیست که مسیر بازگشت او به کاخ سفید را هموار می کند بلکه اقتصاد است که آینده اش را رقم می زند؛ همان اقتصادی که کشاورزانش در آیووا و ایالت های دیگر از جنگ تعرفه ها لطمه دیده اند و به گفته بایدن، صنعت خودروسازی اش توسط ترامپ نابود شده است.
شبک **۹۴۲۳**۱۳۹۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha