۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۲
کد خبر: 83350113
T T
۰ نفر
اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عزم نخبگان نیاز دارد

تهران-ایرنا- رئیس شورای عالی و رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت معتقد است که اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عزم و جدیت از سوی طراحان، مجریان و نخبگان نیاز دارد تا در نهایت مورد اعتماد مردم قرار گیرد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، «صادق واعظ زاده» در هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت «الگوی پیشرفت؛ پیشران‌ها، چالش‌ها و الزامات تحقیق» در دانشگاه تهران اظهار کرد: انسجام نظام تصمیم گیری کشور و هماهنگی تصمیمات اساسی ملی از جمله موضوعات مورد توجه در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.

وی ادامه داد: کشورهایی که با موضوع توسعه دست به گریبان هستند، معمولاً نیاز به پیشرفت و آرزوی پیشرفت دارند، از این رو در بسیاری موارد رشد سریع را طلب می‌کنند.

به گفته رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت کشور در شرایط عادی بدون طلب پیشرفت شتابمند، در فرآیند طبیعی امور ناهماهنگی تصمیمات را تعدیل می‌کند، نمونه بارز این موضوع کشورهای صنعتی هستند که ظرفیت‌های شکوفا شده و در نهایت تعاملات تصمیم گیری به موقعیت آنها صدمات چندانی وارد نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه کشور از نظر نظام تصمیم گیری دچار مشکل است، یادآورشد: نظام تصمیم گیری از یک سو انسجام ندارد و از سوی دیگر تصمیمات به اندازه کافی هماهنگ نیست، این موضوع باید در اولین گام‌های پیشرفت مورد توجه قرار گیرد و در راستای رفع آن تلاش‌های جدی انجام شود.

واعظ زاده خاطر نشان کرد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت می‌تواند ذیل قانون اساسی انسجام بخشی و هماهنگی ساختاری داشته باشد، در واقع یک نوع ظرفیت بخشی است که با حضور رهبر معظم انقلاب به عنوان حافظ سیاست‌های کلی انقلاب انجام می‌شود.

به اعتقاد وی، دولت به عنوان اجرا کننده نیز باید با بررسی دقیق آسیب شناسی کند و عملیاتی بودن نقشه را مورد توجه قرار دهد و از سوی دیگر نقصان را یادآوری کند.

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در درجه اول باید به صورت منسجم تدوین شود و در مرحله دوم باید ساختاری هماهنگ با سیاست‌های کلی برای آن در نظر گرفته شود تا در نهایت انگیزه تلاش از میان نرود.

به گفته واعظ زاده، ابتدای تهیه الگو مشخص بود که جایگاه سند در حوزه برنامه ریزی و تصمیم گیری مناسب است.

وی با اشاره به اینکه نحوه تهیه سند یک ابداع به صورت باز بود که با یک فراخوان و به صورت جمعی صورت گرفت، ابراز امیدواری کرد پس از مشارکت نخبگان کشور، مسئولان هم وارد این عرصه شوند، به طور مثال مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌تواند کفایت برنامه‌های سند را به درستی مورد بررسی قرار دهد و علاوه بر یادآوری نقصان، موضوعات مورد نظر خود را نیز پیشنهاد دهد.

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یادآورشد: اجرای الگو احتیاج به یک جدیت دارد که امروز در کشور کمتر دیده می‌شود، امروز در کشور مشکل کوتاه بینی ایجاد شده، در واقع کشور با مشکلات اساسی و با ریشه عمیق مواجه است اما یک نوع بی صبری و کوتاه مدت نگری و دست پاچگی در زندگی روزمره نیز دیده می‌شود.

واعظ زاده اضافه کرد: به دلیل نبود سرمایه و امکانات لازم اجرای مسائل مهم و عمقی کشور در زمان کوتاه عملی نیست ضمن اینکه طرح ضربتی انتقال و پرداختن به یک کار اساسی هم به لحاظ فوریتی دشوار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha