به گزارش روز چهارشنبه مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این روزها اهمیت داشتن یک ایده نوآورانه بر هیچ فردی پوشیده نیست. ایدههایی که با همراهی خلاقیت و نوآوری در نهایت آبادانی و پیشرفت را برای هر کشوری به ارمغان میآورند. داشتن نیروی جوان نوآور و خلاق در هر کشوری برای قرار گرفتن قطار پیشرفت بر روی ریلهای موفقیت کافی است. اما برای حرکت شتابان این قطار جوانان نیاز به راهنمایی و حمایت دارند.
شاید بسیاری از افرادی که یک ایده یا اختراع را در سر دارند با فضای فعالیت و ثبت آن آشنایی نداشته باشند. در این زمینه کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به راه اندازی دفاتر مالکیت فکری در دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور کرده است. با این اقدام حمایت از این مراکز به عنوان پیشران نوآوری کشور انجام میشود تا ضمن پشتیبانی از دستاوردهای فکری آنها و ثبت در ادارات اختراع معتبر جهان، آنها با اهمیت و ضرورت ثبت اختراع آشنا شوند و از این طریق مسیر ارتقا کسب شاخصهای نوآوری و مالکیت فکری هموار شود.
از سویی زمینههای لازم برای تشکیل دفاتر انتقال فناوری در راستای درآمدزایی برای دانشگاهها و ورود آنها به دانشگاههای نسل سوم فراهم میشود.
پس فعالیتهای ترویجی و آموزشی همچون برگزاری کارگاه در حوزه مالکیت فکری، برگزاری جلسات مشاوره با اساتید و دانشجویان و معرفی کانون پتنت به اعضای هیأت علمی، دانشجویان و پژوهشگران یکی از وظایف این دفاتر برای تحقق اهداف مد نظر است. البته این دفاتر وظایف دیگری نیز دارند که میتوان به جذب مخترعان و پژوهشگران مراکز برای ارسال درخواست ثبت اختراع به کانون نیز اشاره کرد.
دانشگاههایی همچون تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، پارک علم و فناوری یزد، پارک علم و فناوری استان فارس و تبریز با تأسیس این دفاتر در حوزه ثبت بین المللی اختراع مشغول فعالیت هستند.
تا پایان سال گذشته مجموعاً ۵۹ دفتر همکار در مراکز پژوهشی و پژوهشگاههای سرتاسر کشور با کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همکاری داشتند. همچنین سال گذشته ۶۰ کارگاه آموزشی با حمایت کانون در زمینههای مختلف مالکیت فکری و در مراکز مختلف برگزار شد.
نظر شما