الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت راه‌ رسیدن به آرمان‌ها را نشان دهد

تهران-ایرنا- عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به گونه‌ای است که در آن آرمان های کشور مکتوب شده است، اما در واقع باید راه‌های رسیدن به آرمان ها در سند اندازه گیری شود.

سید ابراهیم سرپرست سادات امروز چهارشنبه در هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت «الگوی پیشرفت؛ پیشران‌ها، چالش‌ها و الزامات تحقیق» در دانشگاه تهران اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های رهبران کشور حفظ نظام سیاسی شیعی مبتنی بر اندیشه امت و امامت است که می‌تواند ارائه الگویی از توانمندی کارآمد و نمونه الهام بخش باشد.

وی افزود: حفظ نظام سیاسی به حفظ هویت واقعی و اصیل کشور مربوط می‌شود، اما اهمیت به ظواهر حقیقت را در افکار عمومی بی اهمیت نشان می‌دهد. از سوی دیگر توجه به خطوط قرمز در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اهمیت دارد.

این استاد دانشگاه با اشاره به تأکید الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به ماهیت ملت، نظام و آرمان‌های کشور یادآور شد: ولایت فقیه، استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی و اقتصادی از دیگر مباحث مورد توجه در این الگو است.

سرپرست سادات معتقد است که رهبری به دلیل جایگاه بی بدیل خود اهمیت بسیاری دارد، از این رو باید سند به گونه‌ای تنظیم شود که به دنبال اهداف رهبران انقلاب باشد. از سوی دیگر آزادی به عنوان یک ارزش فوق العاده باید در سند محقق شود.

به گفته وی، عدالت اقتصادی و اجتماعی هم در قانون اساسی و هم در اندیشه رهبران انقلاب وجود دارد، اما با کلی گویی در این سند به درستی به مفهوم آزادی پرداخته نشده است.

این استاد دانشگاه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را راهنمای اصول اساسی کشور دانست و گفت: هماهنگی این سند با موارد پایه‌ای قانون اساسی مشخص نیست، همچنین تدابیر ارائه شده در سند ماهیت شعاری و نه عملیاتی دارد.

سرپرست سادات ادامه داد: اگر سند با چشم انداز تمدنی نوشته می‌شد، ایران نه تنها در سال ۱۴۴۴ خاستگاه تمدنی دیده نمی‌شد، بلکه مهد تمدنی محسوب می‌شد و از سوی دیگر دین به عنوان دستگاه معیشتی در نظر گرفته نمی‌شد.

وی افزود: در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تدابیر باید اولویت گذاری شده و با شناخت صحیح از محیط و جامعه نهادهای مدنی جایگاه مشخصی پیدا کنند.

این استاد دانشگاه همچنین به لزوم احتراز از کلی گویی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تاکید کرد و اظهار کرد: در این الگو باید راه پیموده بشری برای رسیدن به اهداف به درستی مشخص باشد، اما سند اساساً در حال حاضر متنی است که به توصیف آرمان‌ها بسنده کرده است.

سرپرست سادات افزود: سند تصویر یک انسان نگران است که بیشتر دولت محور نوشته شده و نقش جوانان به درستی در آن مشخص نیست.

هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت «الگوی پیشرفت؛ پیشران‌ها، چالش‌ها و الزامات تحقیق» امروز در دانشگاه تهران آغاز شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha