۲۳ خرداد ۱۳۹۸، ۷:۵۱
کد خبرنگار: 951
کد خبر: 83350570
T T
۰ نفر
رئیس اتاق بازرگانی سمنان: ظرفیت اشتغالزایی معادن استان ۱۰۰ هزار نفر است

سمنان- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان گفت: ظرفیت معدنی سمنان، با رفع مشکلات زیرساختی و توجه به فرآوری محصولات اشتغالزایی، برای بیش از ۱۰۰ هزار نفر است.

علی اصغر جمعه‌ای روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بخش معدن یکی از ظرفیت‌های ممتاز سمنان برای افزایش اشتغال و رونق اقتصادی است که تاکنون از این ظرفیت بهره چندانی نبردیم.

وی خاطر نشان کرد: شکوفایی اقتصاد معدنی در سمنان نیازمند برنامه ریزی است و باید با توجه به منابع و ذخایر برای بهره وری اصولی از بخش معدن اقدام کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان با بیان اینکه راه دسترسی، آب و ماشین آلات استخراج سه مؤلفه اصلی برای توسعه بخش معدن است، گفت: توجه به این ظرفیت‌ها می‌تواند توسعه اقتصادی استان را هموار کند.

جمعه‌ای تصریح کرد: واحدهای معدنی همانند دیگر بخش‌های تولیدی استان سمنان اکنون به دلیل نوسان قیمت ارز با مشکل نقدینگی مواجه هستند که مسئولان با تلاش مستمر برای رفع گرفتاری این واحدها تلاش کنند.

وی ادامه داد: خام فروشی چالش جدی در توسعه نیافتگی بخش معدن سمنان است که با توجه به مقوله بهره وری از شرایط خام فروشی در این بخش از اقتصاد کشور فاصله گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: معادن استان برای شکوفایی نیازمند توجه بیشتری هستند و توسعه این بخش نیازمند تغییر نگرش است.

سالانه بیش از ۲۳ میلیون تن انواع مواد معدنی مستعد از نظر منابع معدنی مانند سیلیس، آهک، گچ، سولفات سدیم، نمک، منگنز، آهن در سمنان استخراج می‌شود و دست کم چهار هزار نفر در این بخش از اقتصاد استان اشتغال دارند.

۵۹۳ معدن در استان پروانه بهره برداری دارند که ۶۰ درصد آن فعالیت استخراجی، ۱۰ تا ۱۵ درصد به صورت تجهیز و بقیه به صورت فصلی فعالیت می‌کنند.

استان سمنان از ذخایر غنی و متنوع معدنی از قبیل معادن گچ، سولفات سدیم، سنگ آهک، سنگلاشه، گرانیت، مرمریت، سنگ آهن، نمک، بوکسیت، سلستین، زئولیت، زغالسنگ، باریت، طلا، مس، کائولن، کرومیت، روی و فلورینو برخوردار است.
حدود ۹۵ درصد سلستین، ۱۵ درصد سولفات سدیم، ۲۰ درصد کرومیت و ۱۵ درصد زغال سنگ کشور نیز از معادن استان سمنان تامین می‌شود.
۷۳۳۹/۶۱۰۳