به گزارش ایرنا محسن هاشمی روز چهارشنبه در همایش ارزیابی چهار دوره فعالیت شورایاری ها و مشارکت اجتماعی در شهر تهران گفت: اینکه باید سعی کنیم شورایاری را غیر سیاسی برگزار کنیم و بیشتر دلسوزان محلات و نخبگان محلات که علاقه دارند محلاتشان را آباد کنند را انتخاب کنیم با خیر، موضوعی است که من هنوز نتوانستم به جمع بندی برسم.
وی افزود: برخی می گویند نباید سیاسی شود و برخی می گویند تمرینی است برای مشارکت مردم و باید سیاسی باشد اما حس خودم این است که سیاسی نکنیم بهتر است چرا که تعداد احزاب زیاد است و اگر انتخابات شورایاری ها بخواهد موجب اختلاف بین ما شود، قابل تحمل نیست.
هاشمی با بیان اینکه معمولاً در رقابت های سیاسی اختلافات عمیق پیش می آید، عنوان کرد: نباید بگذاریم که انتخابات اختلاف سیاسی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه حس خوبی از حضور شورایاری ها در محلات وجود دارد و در بازدید های ما نیز مشکلات محلات با سرعت بیشتری توسط شورایاری ها منتقل می شود، گفت: البته ارتباط شورایاری ها در این دوره با شورا بسیار کم بوده اما در بازدید های ما از مناطق شاهد بودیم که وضعیت خوبی با حضور شورایاران شکل گرفته و اگر ساماندهی صورت گیرد قطعاً بهتر هم خواهد شد.
رییس شورای شهر تهران گفت: شورایاری ها بیشتر با مناطق خود کار می کنند لذا کم پیش می آید مسایل را به شورا منتقل کنند.
هاشمی با بیان اینکه پیگیری از پایین نتیجه بخش تر است، خاطر نشان کرد: اگر ما موضوعی را به شهردار تهران و سپس معانان شهردار ارجاع دهیم زمان زیادی می برد و ممکن است به نتیجه نرسد، اما اگر مستقیماً به شهرداران مناطق موضوعات را منتقل کنیم خیلی زودتر نتیجه را مشاهده خواهیم کرد که اینموضوع تقصیر بورکراسی شورا یا شهرداری تهران است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به انتخابات شورایاری ها، تاکید کرد: متاسفانه دولت و وزارت کشور باید موضوع برگزاری انتخابات شورایاری ها را بصورت لایحه ای به مجلس شورای اسلامی می بردند و این موضوع را قانونمند می کردند که این کار در چهار دوره گذشته شورایاری ها انجام نشده اما انتخابات در این چهار دوره برگزار شده است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نامه سازمان بازرسی کل کشور به وی درباره برگزاری انتخابات شورایاری ها اظهار داشت: نهایتاً نامه ای از سوی سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده که برگزاری این انتخابات غیر قانونی است و تا به شکل قانون تصویب نشود، نمی توانید آن را برگزار کنید.
وی با بیان اینکه این موضوع به صورت قاطع در نامه ای به ریاست شورا اعلام شده است، افزود: از سوی دیگر مسیر قانونی این موضوع دست شورای شهر تهران نیست بلکه باید توسط شورای عالی استانها و یا وزارت کشور با ارایه لایحه ای به مجلس پیگیری شود.
هاشمی افزود: ما (شورای شهر تهران) این موضوع را به بحث گذاشتیم و به این نتیجه رسیدم که ستاد شورایاری ها فعال شود و این انتخابات را برگزار کنیم و استانداری و شورای عالی استانها نیز مسیر قانونی آن را پیگیری کنند تا پس از ۱۶ سال اینموضوع قانون مدار شود.
وی تاکید کرد: درخواست من این است که این موضوع توسط فرماندار و استاندار تهران پیگیری شود چرا که سازمان بازرسی کل کشور در نامه به صراحت نوشته هرگونه هزینه کرد در این خصوص غیر قانونی است و این خطر وجود دارد که هزینه ای انجام دهیم و بعداً با جریمه اش آن را پرداخت کنیم.
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه نهایتاً تصمیم بر این شد که این انتخابات برگزار شود گفت: امیدواریم دچار مشکل حقوقی نشویم.
هاشمی همچنین با اشاره به فعالیت نهادی همانند نهاد شورایاری ها در برخی کشورها اظهار داشت: دو ایده وجود دارد که در برخی از کشورها از پایین به بالا، در محلات، شورایاران انتخاب می شوند و این شورایاران اعضای شورا را انتخاب و در نهایت شهردار انتخاب می شود اما در مورد ما چنین مسیری وجود ندارد و شوراها انتخاب می شوند و ما انتخابات شورایاری ها را برگزار می کنیم.
تهرام / ۷۲۴۴//۶۱۳۹
نظر شما