هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری (INOTEX۲۰۱۹) با شعار «اکوسیستم نوآوری و فناوری زیر یک سقف» به همت پارک فناوری پردیس و با پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۱۹ تا ۲۲ خردادماه امسال در غرفههای ۴۰ و ۴۴ با هدف تعریف همکاریهای بینالمللی فناوری و ارتقای توان فناورانه شرکتهای ایرانی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در قالب طرحهای فناور و شرکتهای نوآور و با حضور جمعی از صاحبان فناوری، صنعتگران، دانشمندان و بازرگانان داخلی و خارجی، شتابدهندههای فعال کشور و استارت آپ ها در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
مهمترین وجه تمایز نمایشگاه امسال با دورههای پیشین، برگزاری نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان بزرگترین رویداد علمی کشور بود.
این رویداد دو روزه همزمان با نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۹ با حضور وزرا و نمایندگان کشورهای عضو اسکاپ و همچنین آلیز جاباما معاون دبیرکل سازمان ملل در منطقه آسیا و اقیانوسیه به میزبانی معاونت علمی و فناوری برگزار شد.
رویدادی که به تعبیر علی ممهوری عضو حوزه ریاست پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حاوی این پیام مهم بود که دیپلماسی جمهوری اسلامی تنها به بُعد سیاسی محدود نبوده و ظرفیت و پیشرفتهای علمی و فناوری را نیز در راستای افزایش سطح همکاریهای اقتصادی با کشورهای عضو این مجمع را نیز شامل می شود.
وی که عصر چهارشنبه در حاشیه آیین اختتامیه نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه موسوم به اسکاپ با خبرنگار گروه علمی ایرنا سخن می گفت، با اشاره به اینکه، اسکاپ از مهمترینکمیته های سازمان ملل محسوب می شود، خاطرنشان کرد: این کمیته از سال ۱۹۵۳ در حوزه توسعه پایدار و انرژی بین کشورهای جنوب و جنوب غرب آسیا شروع به کار کرده است.
این کارشناس و عضو مجمع پارک فناوری پردیس با اشاره به اینکه، اسکاپ با ۵۳ عضو، جمعیت بیش از ۴ میلیارد نفری را تحت پوشش خود دارد، افزود: برهمین اساس کمیته اسکاپ از قدرت بالایی در سازمان ملل برخوردار است و دارای کرسی دائمی است.
به گفته ممهوری، اسکاپ شامل ۵۳ عضو که عمدتاً از کشورهای آسیا و اقیانوسیه و ۹ کشور به عنوان اعضای وابسته است و کشورهایی چون مالزی، استرالیا، چین، کره جنوبی، هندوستان، فرانسه، ژاپن، ایران، هند، نیوزیلند و تایلند از اعضای آن هستند.
وی با اشاره به حضور دو مسئول اقتصادی و تکنولوژی و همچنین آموزش اسکاپ در نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه در کشورمان اظهارکرد: این فرصت بسیار مناسبی برای کشورمان در بُعد بین المللی به منظور گسترش هرچه بیشتر ارتباطات بین الملل در بخش توسعه پایدار است.
ممهوری گفت: با اینکه ما از سال ۱۹۷۷ عضو اسکاپ هستیم اما با توجه به افزایش همکاری ها قصد داریم یک نمایندگی از اسکاپ در کشورمان راه اندازی کنیم چراکه می تواند در بسیاری از بحث های انرژی و توسعه پایدار، آموزش برای کشورمان اثرگذار باشد.
ممهوری گفت: با توجه به جهش مناسب و درخشش خوبی که محققان کشورمان در حوزه علم و فناوری داشته اند، این توانمندی ها در هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری (INOTEX۲۰۱۹) و در حاشیه برگزاری نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه موسوم به اسکاپ در حوزه های مختلف نوآوری و فناوری در برای کشورهای عضو به نمایش گذاشته شد.
وی با اشاره به مهمترین اتفاق نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه در کشورمان، درخشش بسیار مناسب محققان کشورمان در ارائه مقالات علمی و فناوری در حوزه های مختلف با توجه به وجود انواع تبلیغات منفی در خصوص کشورمان را مورد تاکید قرار داد.
این عضو هیئت رئیسه پارک فناوری پردیس افزود: به روز بودن دانشمندان جوان کشورمان بسیار مورد استقبال میهمانان خارجی به خصوص میهمانان تایلندی قرار گرفت و در ادامه ارتباطات بسیار مناسبی بین محققان ایرانی و میهمانان شرکت کننده به منظور تعمیق روابط برقرار شد.
به اعتقاد وی، برگزاری چنین کنفرانس هایی در ایران با حضور نخبگان سایر کشورها می تواند بسیار در تغییر نگاه سایر مردم دنیا به ایران اثرگذار باشد و همچنین نشان دهنده توانمندی های جوانان ایرانی است.
آئین اختتامیه نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) عصر سهشنبه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
علمی ** ۱۸۳۶ **۹۱۲۹
نظر شما