۲۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۳۵
کد خبر: 83352045
T T
۰ نفر
سطح کشت گلخانه‌ای کشور امسال به ۵۳۰۰ هکتار می‌رسد

قم-ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رویکردهای مثبت در توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور گفت: سطح کشت گلخانه‌های در سال جاری به ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار خواهد رسید.

محمدرضا طلایی روز پنج‌شنبه در آیین افتتاح طرح‌های کشاورزی بخش خلجستان قم افزود: ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار گلخانه سال ۹۷ در کشور احداث شد.
وی اضافه کرد: ۶۰ درصد منابع احداث گلخانه‌های ایجادشده در سال گذشته از منابع سرمایه‌گذاران هزینه شده و فقط ۴۰ درصد از منابع بانکی برای آن مصرف گردیده که نشان از توجیه اقتصادی توسعه گلخانه در ایران است.
طلایی گفت: در زمینه تولیدات محصولات گلخانه‌ای به هر میزانی که محصول تولید شود، ظرفیت صادرات به کشورهای خارجی وجود دارد.
وی تاکید کرد: صدور مجوز مهم‌ترین مشکل توسعه گلخانه در سال‌های گذشته بوده که زمان صدور آن در وضعیت فعلی به کمتر از ۳ روز کاهش پیداکرده که امکان تقلیل آن تا ۲۴ ساعت در استان قم فراهم است.
وی گفت: ۱۲۰ هکتار ظرفیت امسال قم در توسعه کشت‌های گلخانه‌ای است اما امکان توسعه کشت‌های گلخانه‌ای تا ۲۰۰ هکتار نیز در قم قابلیت اجرایی شدن دارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای صدور مجوز گلخانه بخشداری‌ها حق دریافت هیچ‌گونه عوارضی را ندارند، گلخانه ازنظر اقتصادی به‌شدت توجیه‌پذیر بوده و اشتغال و ارزآوری مناسبی را نصیب کشور می‌کند.
طلایی افزود: منطقه جعفرآباد قم ظرفیت قابل‌توجهی در زمینه کشاورزی و کشت‌های گلخانه‌ای دارد که در صورت ایجاد بسترهای لازم بخش قابل‌توجهی از مشکلات اشتغال آن به‌صورت کامل برطرف می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت مطلوب کشور در تولید گندم تصریح کرد: امسال نیز مانند سه گذشته کشور در بحث گندم خودکفا و امکان ذخیره‌سازی و صادرات به دلیل تولیدات بالا فراهم شده است.
وی گفت: تولیدات دانه‌های روغنی کشور تا ۱۰ سال آینده به بالای ۸۰ درصد تولید کنونی می‌رسد، در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد نیاز روغنی کشور از خارج تأمین می‌شود که مسئله خطرناکی است.
طلایی اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد گوشت مصرفی مردم کشور در داخل تولید می‌شود، طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده تا ۱۰ سال آینده این ۱۰ درصد واردات گوشت نیز در داخل تولید و تمام وابستگی‌های کشور به گوشت از بین خواهد رفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: امنیت غذایی مسئله مهم و حیاتی بوده که کشاورزان سنگینی بار آن را بر دوش می‌کشند این مساله از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
وی گفت: جهاد کشاورزی سازمان مردمی بوده که در دوره جنگ تحمیلی مشارکت ماندگاری از خود برجای گذاشته که آثار مثبت آن همچنان ادامه دارد.
در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می‌باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت شامل است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

امروز ۳۳ طرح کشاورزی در بخش خلجستان قم به بهره برداری رسید، بهرام سرمست استاندار قم در حاشیه افتتاح این طرح ها، از طرح آبیاری تجمیعی اراضی ۳ هزار و ۱۳ هکتاری بخش خلجستان و همچنین مجتمع کشت گلخانه‌ای سبز گستر طوبی در روستای طینوج این بخش بازدید کرد.

بخش خلجستان با وسعت یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۱۰ هزار تن در شرایط عادی و ۵۰ هزار تن در فصول خاص، به مرکزیت شهر دستجرد یکی از بخش های پنج گانه قم است که با مرکز استان حدود ۷۵ کیلومتر فاصله دارد.
بخش خلجستان دارای ۲ دهستان دستجرد و قاهان و ۵۲ روستاست، همچنین در این بخش، ۳۳ روستا دارای شورای اسلامی و ۲۷ روستا دارای دهیاری فعال می باشد.

‏ ۷۴۰۳/‏‬ ۶۱۳۳/‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha